Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.4°C16.8°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.2°C14.0°C
1 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C13.8°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.2°C15.2°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
10.2°C10.2°C
1 BF 74%
Π. Σκουρλέτης: "Ο λαός να σταματήσει το σχέδιο που δρομολογείται εναντίον του"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Σκουρλέτης: "Ο λαός να σταματήσει το σχέδιο που δρομολογείται εναντίον του"

Ο ελληνικός λαός πρέπει να αναλάβει την ευθύνη να σταματήσει το σχέδιο που δρομολογείται εναντίον του, διαφορετικά θα ακολουθήσει η εφαρμογή μιας ακραίας πολιτικής που θα διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες υπογράμμισε Στο Κόκκινο ο Π. Σκουρλέτης λίγο πριν ξεκινήσει η χθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ (πραγματοποιήθηκε την ώρα που η "Α" τυπωνόταν), όπου συζητούνταν τα ψηφοδέλτια και το πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία, το οποίο ανακοινώθηκε ότι θα παρουσιαστεί από τον Αλέξη Τσίπρα τη Δευτέρα 10 Ιουνίου στις 8 μ.μ. στο αίθριο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

"Είμαστε αναγκασμένοι να ισορροπήσουμε σε μια συζήτηση η οποία προφανώς υπάρχει ανάγκη να κατανοήσει τους λόγους που οδήγησαν στο αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου, αλλά, ταυτόχρονα, να μην περιπέσει σε μία εσωστρεφή συζήτηση και να οργανώσει μια επιθετική παρουσία για τις επόμενες ημέρες και μέχρι τη μάχη των εθνικών εκλογών" τόνισε ο γραμματέας της Κ.Ε. αναφερόμενος στις "αναγκαίες οργανωτικές παρεμβάσεις για να αξιοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις", αλλά και στην ανάγκη μείωσης της αποχής μέσω της προγραμματικής αντιπαράθεσης, που ήδη οργανώνεται.

"Είναι ένας μύθος αυτός που καλλιεργείται ότι η σημερινή Ν.Δ. είναι το κόμμα των μεσαίων στρωμάτων. Δεν είναι έτσι, είναι το κόμμα των μεγάλων συμφερόντων. Αν κάνεις αποκωδικοποιήσει τις προτάσεις της Ν.Δ., θα διαπιστώσει ότι πιστεύει στη συγκέντρωση οικονομικής δύναμης και ισχύος σε λίγους, διότι έτσι αντιλαμβάνεται το δικό της αναπτυξιακό μοντέλο" τόνισε ο Π. Σκουρλέτης επισημαίνοντας ότι "αν μπορέσουμε να τα επικοινωνήσουμε όλα αυτά, τότε μπορούμε να πείσουμε ότι πράγματι υπάρχουν θετικές προοπτικές και ότι η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας, μπορεί να εγγυηθεί καλύτερες μέρες".

Αλ. Χαρίτσης: "Η Ν.Δ. κρύβεται"

Την προσπάθεια της Ν.Δ. να κρύψει, διά του αποπροσανατολισμού, την πραγματική της ατζέντα τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης καταγγέλλοντας (στον Real FM) τα όσα ξέφυγαν από τον Κυρ. Μητσοτάκη, που μιλώντας για σύστημα δύο κλιμάκων ΦΠΑ οδηγεί σε αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα και την ενέργεια. Ο υπουργός Εσωτερικών κατήγγειλε επίσης ότι η επαναφορά του κανόνα ένα προς πέντε στο Δημόσιο για τις προσλήψεις και τις αποχωρήσεις "θα θέσει σε τεράστιο κίνδυνο την προσπάθεια στήριξης σχολείων, νοσοκομείων και Αυτοδιοίκησης".

Οι εκλογές στις 7 Ιουλίου είναι κρίσιμες για το μέλλον της χώρας, είπε, καθώς "ο ελληνικός θα εκδώσει την τελική ετυμηγορία του για το αν θέλει η χώρα μας να συνεχίσει να πηγαίνει μπροστά και να αφήσει πίσω της τη μνημονιακή περιπέτεια και τις πολιτικές που μας οδήγησαν εκεί ή αν θα επιστρέψει στα παλιά".

Ρ. Σβίγκου: "Υπαρκτός κίνδυνος"

Ο κίνδυνος να αμφισβητηθούν όσα πέτυχε η χώρα είναι υπαρκτός, τόνισε η Ρ. Σβίγκου στον ΑΝΤ1. "Όταν ακούνε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λέει ότι δεν πρέπει να υπάρχει το ένα προς ένα, η αναλογία προσλήψεων - αναχωρήσεων στο Δημόσιο, όπως έχει καταφέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να πάμε στο ένα προς πέντε, καταλαβαίνουμε ότι αυτό ανοίγει τη διάθεση σε διάφορους να αμφισβητήσουν αυτά τα οποία έχει πετύχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετά την έξοδο από τα Μνημόνια" εξήγησε για να τονίσει: "Είναι υπαρκτός λοιπόν ο κίνδυνος κι αυτό οφείλει να το γνωρίζει ο ελληνικός λαός εν όψει της εθνικής κάλπης στις 7 Ιουλίου".

Φ. Κουβέλης: "Η Ν.Δ. επαναφέρει τα Μνημόνια"

"Οι ακραίοι νεοφιλελεύθεροι και συντηρητικοί κύκλοι της οικονομικής και πολιτικής ελίτ στην Ευρώπη αλλά και στη χώρα μας σχεδιάζουν μία νέα, ακόμη πιο σφοδρή αντιλαϊκή επίθεση στην ελληνική κοινωνία, θέτοντας στο στόχαστρο τα πρόσφατα μέτρα ελάφρυνσης" τόνισε χθες ο Φ. Κουβέλης.

"Αρωγός στην προσπάθειά τους η Ν.Δ., κορυφαία στελέχη της οποίας διεκδικούν ανερυθρίαστα την πατρότητα της πρωτοφανούς επιδρομής που δέχθηκαν τα εισοδήματα, οι κατακτήσεις και τα δικαιώματα των πολιτών, στο πλαίσιο των μνημονιακών πολιτικών" επισήμανε ο υπουργός Ναυτιλίας υπογραμμίζοντας ότι "η χώρα βγήκε από τα Μνημόνια, αλλά η Ν.Δ. επιχειρεί να τα επαναφέρει".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL