Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
22.8°C25.7°C
4 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C23.5°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.5°C22.8°C
5 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.3°C23.9°C
4 BF 23%
Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. πανέτοιμο για συνεργασία με τη Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. πανέτοιμο για συνεργασία με τη Ν.Δ.

Έτοιμοι να συμφωνήσουν με τη Ν.Δ. σε σειρά ζητημάτων την «επόμενη μέρα» εμφανίζονται στη Χαριλάου Τρικούπη, θέτοντας στον δημόσιο διάλογο τους όρους τους, οι οποίοι συμπίπτουν με θέματα που ήδη έχει ανακοινώσει ο Κυρ. Μητσοτάκης ότι θα προωθήσει εάν αναλάβει τη διακυβέρνηση.

Αυτή η ετοιμότητα του ΚΙΝ.ΑΛΛ. προαναγγέλλει ότι σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας της Ν.Δ. θα συμβάλουν στη «σταθερότητα». Σε περίπτωση αυτοδυναμίας της Ν.Δ., θα αποτυπωθεί σε συναίνεση για κατάργηση νόμων του ΣΥΡΙΖΑ. Κεντρικός όρος που θέτει το ΚΙΝ.ΑΛΛ. είναι η επιλογή ΠτΔ από τον «ευρύτερο προοδευτικό χώρο». Έτσι, η ατζέντα που ανοίγει το ΚΙΝ.ΑΛΛ. αποκλείει εκ των πραγμάτων τη συζήτηση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στη Χαριλάου Τρικούπη, στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. εμφανίζονται ανοιχτοί να συζητήσουν την επομένη των εκλογών για την κατάργηση της απλής αναλογικής και την ψήφιση ενός νέου εκλογικού νόμου και την εκλογή ΠτΔ. «Αν και είναι νωρίς και με τον θεσμικό σεβασμό στον νυν Πρόεδρο, είναι καιρός να εκλεγεί Πρόεδρος από την ευρύτερη προοδευτική παράταξη που θα ενώσει όλους του Έλληνες» ανέφεραν. Ακόμη, την πολιτική σταθερότητα μετεκλογικά. «Στο τραπέζι θα κάτσουμε εφόσον προκύψουν οι συνθήκες, με το πρόγραμμά μας, για να βρούμε λύσεις. Αυτό θα το αποφασίσουν οι πολίτες στην κάλπη των εκλογών» λένε. «Έχουμε αποδείξει ότι δεν βάζουμε το κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό. Στις εκλογές θα καταθέσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα και ζητάμε ισχυρή στήριξη» ανέφεραν, προσθέτοντας πως «είναι σαφές ότι δεν θα μπούμε σε κυβέρνηση με τον Νόμο Κατρούγκαλου και Παρασκευόπουλου».

Η δε Φ. Γεννηματά, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα για τους ορατούς κινδύνους σε περίπτωση επικράτησης του Κυρ. Μητσοτάκη, είπε ότι «ο μεγάλος κίνδυνος για τη ζωή των Ελλήνων και τη χώρα είναι οι δεσμεύσεις που ανέλαβε με το Μνημόνιο».

Την ίδια στιγμή, ο Στ. Μαλέλης δήλωσε (ρ/σ Alpha) ότι «θέλουμε τη μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, που την αποκαλούσαμε και την αποκαλούμε στρατηγική, δηλαδή να πέσει πολύ σε ποσοστά, αλλά ο στρατηγικός, πολιτικός και ιδεολογικός μας αντίπαλος είναι η Ν.Δ.». Στο ίδιο πλαίσιο, ο Π. Χρηστίδης έλεγε ότι προσδοκούν το ΚΙΝ.ΑΛΛ. να αναδειχθεί εκλογικά ως πολιτικό ανάχωμα στη Ν.Δ., αποφεύγοντας ωστόσο να δηλώσει αν συνδέεται με το να μην είναι αυτοδύναμη η Ν.Δ..

Υπερψηφίζει αφορολόγητο

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε ότι το ΚΙΝ.ΑΛΛ. θα ψηφίσει την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου από την 1η.1.2020, όμως δεν θα συνηγορήσουν στην κατάργηση αντίμετρων που έχουν ψηφιστεί. Επίσης, ο Π. Χρηστίδης δήλωσε ότι «στον πανικό της ήττας του, ο κ. Τσίπρας διορίζει τους πάντες», μίλησε για «ρουσφέτια» και είπε πως ό,τι είναι παράτυπο δεν θα ισχύσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL