Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C17.4°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.8°C13.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.3°C12.3°C
0 BF 71%
"Πάντα μάχιμος και ενεργός πολίτης"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Πάντα μάχιμος και ενεργός πολίτης"

Χαιρετώντας διά χειραψίας τους μόνους παρόντες βουλευτές, αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ, αποχαιρέτησε τη Βουλή ο Ευ. Βενιζέλος

Την αποχαιρετιστήρια ομιλία του στη Βουλή έκανε χθες ο Βαγγέλης Βενιζέλος, καθώς δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές μετά τη σύγκρουσή του με την Φώφη Γεννηματά. «Δεν θα είμαι μέλος της επόμενης Βουλής, είμαι όμως και θα είμαι πάντα μάχιμος και ενεργός πολίτης και πιστεύω ότι αυτό είναι ό,τι σημαντικότερο μπορεί να κάνει κάποιος σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που αποχωρεί από την Βουλή μετά από 26 χρόνια κοινοβουλευτικής θητείας, παράλληλα με 17 χρόνια υπουργικής θητείας.

Παρά τους εμφανώς χαμηλότερους τόνους, από το «στόχαστρο» του Β. Βενιζέλου δεν ξέφυγε και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα είναι στην αντιπολίτευση μετά τις εκλογές. Μάλιστα, ο Β. Βενιζέλος «ευχήθηκε» στον ΣΥΡΙΖΑ «να αντιληφθεί πλήρως τη σημασία της εθνικής ενότητας, όπως αντιλήφθηκε εκ των πραγμάτων, έστω με μεγάλη καθυστέρηση, τη σημασία του αγώνα που δόθηκε από το 2010 για τη διάσωση της χώρας».

Ο Β. Βενιζέλος «ευχήθηκε» επίσης στον ΣΥΡΙΖΑ «να αντιληφθεί την ανάγκη προστασίας και ενίσχυσης του κύρους του Κοινοβουλίου ως συμβολικού τόπου της Δημοκρατίας», επισημαίνοντας ότι αυτό ισχύει και για τη Ν.Δ. και για «τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης που διεκδικούν να παίξουν ρόλο στο θεσμικό οικοδόμημα του τόπου», προσθέτοντας ότι «πρέπει και αυτά να διδαχθούν εξίσου πολύ και να το αποδείξουν αυτό στην πράξη». Ο Β. Βενιζέλος υποστήριξε ότι η επόμενη Βουλή έχει ως υποχρέωση την «αποκατάσταση του κύρους των θεσμών, της Δικαιοσύνης, των Ανεξάρτητων Αρχών, της Δημόσιας Διοίκησης».

Ο Β. Βενιζέλος καταφέρθηκε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και για την κύρωση των νέων Ποινικών Κωδίκων. Ο Β. Βενιζέλος παρατήρησε ότι η ψήφιση των Κωδίκων θα έπρεπε να έχει γίνει «σε πολιτικά ανύποπτο χρόνο» ισχυριζόμενος ότι «η κυβέρνηση θα έπειθε τότε ότι σέβεται πραγματικά τον ποινικό φιλελευθερισμό και το κράτος δικαίου» κι εκφράζοντας τις «αντιρρήσεις» του «για το εάν πράγματι σέβεται τους κανόνες αυτούς».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL