Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.4°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.7°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 48%
Νηνεμία στον αφρό, φουρτούνα στο βυθό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νηνεμία στον αφρό, φουρτούνα στο βυθό

Με όλους τους νυν βουλευτές να προσδοκούν την επανεκλογή τους σε έναν μήνα από τώρα, η "ομόφωνη" έγκριση της εισήγησης της Φ. Γεννηματά και το μήνυμα "ενότητας", που άπαντες έσπευσαν να μεταδώσουν σε συνέχεια της πολύωρης συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Εκτελεστικού Γραφείου του ΚΙΝ.ΑΛΛ., ήταν κάτι περισσότερο από αναμενόμενα.

Ακόμα και τα στελέχη εκείνα που έκαναν τον μεγαλύτερο "θόρυβο" στα ΜΜΕ πριν από τη συνεδρίαση επικρίνοντας την πρόεδρο του φορέα για την αποπομπή του Ευ. Βενιζέλου, όπως ήταν ο Λ. Γρηγοράκος, στη συνεδρίαση εξέφρασαν "αγωνία" και το ζήτημα προς ώρας έχει λήξει ενόψει της εκλογικής μάχης. Παράλληλα, εκκρεμούν αναπάντητα ερωτήματα που έθεσαν βουλευτές ζητώντας από τη Φ. Γεννηματά να ξεκαθαριστεί και το θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών, όπως ξεκαθαρίστηκε και ο συμβολισμός της επιλογής της για την πρώτη θέση του Επικρατείας, που επέφερε τη ρήξη με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Διότι μπορεί όλοι να μιλούν για "αυτόνομο ρόλο" του ΚΙΝ.ΑΛΛ., όμως η ίδια η Φ. Γεννηματά έχει αφήσει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, δηλώνοντας ότι στην περίπτωση μη αυτοδυναμίας της Ν.Δ., θα κρίνει ο λαός με την ψήφο του για το τι μέλλει γενέσθαι.

Σε κάθε περίπτωση, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θα λάβει το ΚΙΝ.ΑΛΛ. στις 7 Ιουλίου θα τοποθετηθούν όλοι από την αρχή, συμπεριλαμβανομένης και της Φ. Γεννηματά, η οποία έχει δηλώσει ότι αναλαμβάνει την ευθύνη των αποφάσεών της.

Μπορεί λοιπόν να αποφασίστηκε προεκλογική νηνεμία στα ανώτερα κλιμάκια του κόμματος που συνδέονται και με μεγαλύτερες εκλογικές προσδοκίες, ωστόσο σε χαμηλότερο επίπεδο συνεχίζονται οι ασύμμετρες συνέπειες από τη μεγάλη θαλασσοταραχή που προκλήθηκε από τον πόλεμο Γεννηματά - Βενιζέλου. Χθες σημειώθηκαν ακόμα τρεις αποχωρήσεις. Ο Κώος πολιτευτής Βασίλης Χατζηγιακουμής απέσυρε την υποψηφιότητά του για τα Δωδεκάνησα, όπως την υποψηφιότητά του από το ψηφοδέλτιο του νομού απέσυρε και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Ιωαννίνων Νίκος Γκόλας. Την παραίτησή της από την Τ.Ο. Αγίου Νικολάου υπέβαλε η γραμματέας Μαρία Στρατάκη, με συνολική κριτική απέναντι στις εξελίξεις στο ΚΙΝ.ΑΛΛ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL