Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Εκλογές με "γουνάκια" επιδιώκει ο Αντ. Σαμαράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εκλογές με "γουνάκια" επιδιώκει ο Αντ. Σαμαράς

Όχι μόνο την αρχειοθέτηση του σκανδάλου της Novartis, αλλά και "εκδίκηση" επιδιώκουν οι εμπλεκόμενοι και το μιντιακό σύστημα που τους στηρίζει. Στηριζόμενοι στις πολιτικές ισορροπίες που προέκυψαν από τις ευρωεκλογές, δείχνουν να περιμένουν τις εθνικές εκλογές για να προστατεύσουν τον εαυτό τους.

"Ας γνωρίζουν όλοι ότι η αλήθεια στην εν λόγω υπόθεση θα λάμψει πολύ σύντομα" αναφέρει χαρακτηριστικά η Ν.Δ. σε ανακοίνωσή της για το υπόμνημα του πρώην αντεισαγγελέα διαφθοράς Γιάννη Αγγελή που αποκαλύφθηκε από το "Πρώτο Θέμα". Υπενθυμίζεται ότι το υπόμνημα έχει ήδη τεθεί στο αρχείο από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ωστόσο η Ν.Δ. θεωρεί ότι ενισχύεται "η διάχυτη πλέον πεποίθηση των πολιτών ότι στην υπόθεση Novartis υπήρξε μια οργανωμένη πολιτική σκευωρία με στόχο τη σπίλωση συγκεκριμένων πολιτικών, ανάμεσα στους οποίους είναι δύο πρώην πρωθυπουργοί και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος".

Θέλουν εκδίκηση

Η Ν.Δ. εξέδωσε την ανακοίνωση με καθυστέρηση μίας ημέρας κατά πολιτική απαίτηση του Αντώνη Σαμαρά. Ο πρ. πρωθυπουργός, την Κυριακή, σε άρθρο του στην "Καθημερινή", υπαινίσσεται διώξεις εναντίον υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ για την Novartis, το α' εξάμηνο του 2015, τις "σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το παρακράτος των κουκουλοφόρων" και τη διαχείριση των εθνικών θεμάτων με Τουρκία και Βόρειο Μακεδονία.

Και σε δήλωσή του για το κείμενο της παραίτησης Αγγελή ο Αντ. Σαμαράς κάνει λόγο για "ανατριχιαστικές εκ των έσω λεπτομέρειες" και για "σκευωρία που στήθηκε από αδίστακτους πολιτικούς καιροσκόπους για τη σπίλωση αντιπάλων τους. Και εκτελέστηκε, δυστυχώς, από μια ομάδα δικαστικών λειτουργών, επίορκη και εγκληματική - όπως την χαρακτηρίζει ο ίδιος ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου". Επαναλαμβάνει ότι "θα τους πάω μέχρι τέλους". Δεν έχω να προσθέσω τίποτε από την πλευρά μου. Δεν περιμένω ούτε καν τη συγγνώμη τους. Τους αφήνω στην κρίση των αρμοδίων οργάνων της Πολιτείας. Εν τέλει και στην κρίση της Ιστορίας" και σημειώνει ότι "θα πάρουμε μέτρα, ώστε τέτοιες αθλιότητες να μην επαναληφθούν ποτέ στο μέλλον".

Και για όσους δεν κατάλαβαν, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε χθες (στο ράδιο Θέμα) ότι "η επόμενη Βουλή θα ψάξει την υπόθεση Novartis, θα γίνει εξεταστική επιτροπή και εκεί θα προσκληθούν οι μάρτυρες χωρίς προστασία".

Γεννηματά κατά Τσίπρα

Και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για "πολιτική σκευωρία", ενώ απευθυνόμενη προσωπικά στον πρωθυπουργό υποστηρίζει ότι "έχετε βαριές ευθύνες για την πλεκτάνη και οφείλετε συγκεκριμένες απαντήσεις. Ό,τι και να κάνετε όμως, η συγκάλυψη δεν θα περάσει".

Το υπόμνημα Αγγελή

Στο "Πρώτο Θέμα" δημοσιεύθηκε το υπόμνημα Αγγελή, στο οποίο υποστηρίζει ότι σε συνάντηση στη Βιέννη στις 5 Ιανουαρίου 2019 δεν αρνήθηκε να παραλάβει από τους Αμερικανούς του FBI στικάκι με στοιχεία για την Novartis, καθώς ουδέποτε του δόθηκε στικάκι. Στην συνάντηση συμμετείχαν η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς Στέλιος Μανώλης και Χρήστος Ντζούρας. Ακόμη ο Γ. Αγγελής κάνει λόγο για "άτομο που εξύφανε την σε βάρος μου σκευωρία" και "έχει την ικανότητα να πλάθει σενάρια τύπου 'Ρασπούτιν'" - χαρακτηρισμό που είχε χρησιμοποιήσει και η πρ. εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου και θεωρείται ότι αφορά τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Σύμφωνα με τον Γ. Αγγελή, υπήρχε "σχετική βιασύνη" να ασκηθεί "κάποια ποινική δίωξη, για κάποιους πολιτικούς", να παραπεμφθεί η υπόθεση σε ανακριτή (και μάλιστα χωρίς κλήση σε εξηγήσεις, αφού τα ονόματα θα τα προσδιόριζε ο ανακριτής) και "τα υπόλοιπα θα τα έβρισκε ο ανακριτής". "Πρέπει να απαντηθεί γραμμή προς γραμμή. Είτε είναι φαντασιόπληκτος ο Αγγελής ή πράγματι η Τουλουπάκη έλαβε μέρος σε συνωμοσία" σχολίασε ο Αδ. Γεωργιάδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL