Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
18.9°C23.4°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.3°C19.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
14.4°C15.5°C
5 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C24.4°C
2 BF 41%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.9°C
0 BF 77%
Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. επικυρώνει τη "γραμμή" κατά του ΣΥΡΙΖΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. επικυρώνει τη "γραμμή" κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Τρίτη, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. θέλει να αποκρυσταλλώσει το πολιτικό πλαίσιο με το οποίο θα προχωρήσει έως τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, με τις αποφάσεις να επικυρώνονται την επόμενη Κυριακή στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Τα βασικά δείγματα της προεκλογικής στρατηγικής της Φ. Γεννηματά είναι ήδη αποτυπωμένα και, ξεκινώντας από το γεγονός ότι το ΚΙΝ.ΑΛΛ. δεν κατέρρευσε, αλλά αύξησε τη δύναμή του κατά μιάμιση μονάδα (παραμένοντας σε χαμηλό, μονοψήφιο ποσοστό), συντείνουν στην προσπάθεια του φορέα να πει ότι εκείνος είναι η “προοδευτική παράταξη” στην οποία πρέπει “να επιστρέψουν” οι προοδευτικοί πολίτες. Αυτό παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε μεν στις ευρωεκλογές, ωστόσο αφενός παραμένει σε υψηλό ποσοστό ως ο αντίπαλος πόλος στη Ν.Δ. και αφετέρου η ήττα του δεν προσέφερε κανένα όφελος στο ΚΙΝ.ΑΛΛ., όπως προσδοκούσε η Φ. Γεννηματά. Παρ' όλα αυτά όμως, η Χαριλάου Τρικούπη όχι μόνο συνεχίζει να κρατά χώρο μόνο για έναν, δηλαδή για τον ΣΥΡΙΖΑ, στο στόχαστρο των καθημερινών “πυρών” της, αλλά μάλιστα προσπαθεί με κάθε τρόπο να κλιμακώσει την επίθεσή της εναντίον του συνεχίζοντας να αντιμετωπίζει το κόμμα του Κυρ. Μητσοτάκη ως “αόρατο”.

Έτσι, πηγές της Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν ότι το ΚΙΝ.ΑΛΛ. θα συνεχίσει να απευθύνει προσκλητήριο προς όλες τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς που είτε έμειναν αμέτοχες στις ευρωεκλογές, είτε επέλεξαν μικρότερα κόμματα, είτε συμπορεύτηκαν με το Ποτάμι. Φυσικά, θα συνεχίσουν να απευθύνονται και στη βάση, και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τους ψηφοφόρους που εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ μετά την επιβολή των Μνημονίων και εμπιστεύτηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ να γυρίσουν στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. Στον αγώνα της διατήρησης των ποσοστών που έλαβε στις ευρωεκλογές, η Φ. Γεννηματά θα ζητήσει συστράτευση και θα καλέσει όλα τα κεντρικά πολιτικά πρόσωπα να μπουν στην “πρώτη γραμμή”, κάτι που σημαίνει ότι στα ψηφοδέλτια μπορεί να συμμετάσχουν και στελέχη που απέτυχαν να εκλεγούν στην Ευρωβουλή ή στις αυτοδιοικητικές κάλπες, όπως οι Π. Γερουλάνος, Γ. Καμίνης, Ν. Παπανδρέου.

Παράλληλα, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. θα επιδιώξει προγραμματική συζήτηση προεκλογικά για το “μοντέλο της προοδευτικής διακυβέρνησης για το μέλλον της χώρας με αρχές και αξίες”, με τους επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη να αναφέρουν ότι “με βάση την τρίτη θέση που κατοχυρώσαμε, θέλουμε να έχουμε καθοριστική συμμετοχή για την ανάκαμψη της χώρας”. Την επομένη των εκλογών, η Φ. Γεννηματά εμφανίστηκε να θέτει ότι ως προϋποθέσεις για τη συνεργασία του ΚΙΝ.ΑΛΛ. με τη Ν.Δ., αυτή να μην έχει αυτοδυναμία, το κόμμα της να λάβει την τρίτη διερευνητική εντολή και να υπάρξει “προοδευτική” προγραμματική συμφωνία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL