Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Σ. Αναγνωστοπούλου: Οι πρεσβείες μας σε Αθήνα και Σκόπια, επισφράγηση των προσπαθειών μας στα Βαλκάνια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σ. Αναγνωστοπούλου: Οι πρεσβείες μας σε Αθήνα και Σκόπια, επισφράγηση των προσπαθειών μας στα Βαλκάνια

Ουσιαστικό βήμα που θα συμβάλει στην εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας, χαρακτηρίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, Σία Αναγνωστοπούλου, τη σημερινή επικύρωση της αναβάθμισης των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών με το άνοιγμα πρεσβειών σε Αθήνα και Σκόπια.

«Η επικύρωση της αναβάθμισης των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας με το άνοιγμα πρεσβειών της Ελλάδας στα Σκόπια και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στην Αθήνα, καθώς και γενικών προξενείων Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας στο Μοναστήρι και τη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, αποτελεί την επισφράγιση των προσπαθειών μας για την επόμενη μέρα της προόδου και της αλληλεγγύης στα Βαλκάνια» σημειώνει στη δήλωσή της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η κ. Αναγνωστοπούλου. Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών επισημαίνει μάλιστα πως «πρόκειται για ουσιαστικό βήμα που θα συμβάλει στην εμβάθυνση και περαιτέρω υλοποίηση της συνεργασίας σε όλους τους τομείς, όπως αυτοί έχουν αποτυπωθεί στο Σχέδιο δράσης (action plan) για την εμβάθυνση και την ενίσχυση της συνεργασίας των χωρών μας».

Τέλος, η κ. Αναγνωστοπούλου τονίζει ότι ο δρόμος των συνεργασιών σε κλίμα καλής γειτονίας και με γνώμονα την ευημερία, την ανάπτυξη και την ειρήνη στην περιοχή άνοιξε με τη Συμφωνία των Πρεσπών και με αυτά τα βήματα αποδεικνύεται η ιστορικότητά της στην πράξη.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα τα υπουργεία Εξωτερικών της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας, δυνάμει του Άρθρου 10 της Τελικής Συμφωνίας για την Επίλυση των Διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817 (1993) και 845 (1993), τη Λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερών, προχώρησαν σήμερα σε ανταλλαγή Ρηματικών Διακοινώσεων για την αναβάθμιση του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδος στα Σκόπια σε πρεσβεία, του Γραφείου Προξενικών Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων Μοναστηρίου σε Γενικό Προξενείο και, αντιστοίχως, για την αναβάθμιση του Γραφείου Συνδέσμου της Βορείου Μακεδονίας στην Αθήνα σε πρεσβεία και του Γραφείου Προξενικών Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης σε Γενικό Προξενείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL