Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Σπ. Δανέλλης: Ώρα την ώρα οικοδομούμε την μεγάλη ανατροπή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σπ. Δανέλλης: Ώρα την ώρα οικοδομούμε την μεγάλη ανατροπή

Έρχονται δίπλα μας πολίτες δύσκολοι, απαιτητικοί, με άποψη, που συνειδητοποιούν ότι απειλείται η Ευρώπη και οι κατακτήσεις της Ελλάδας, ώρα την ώρα οικοδομούμε την μεγάλη ανατροπή είπε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Σπύρος Δανέλλης Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο. Την ίδια ώρα, οι επιλογές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛΛ δείχνουν ότι η ηγεσία του είναι στον αντίποδα του προοδευτισμού, όπως επεσήμανε.

Η δυναμική που έχει το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία είναι εμφανής στις ομιλίες του πρωθυπουργού σε όλη την Ελλάδα, τόνισε ο κ. Δανέλλης, «την διαπιστώνουμε και όλοι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές γυρνώντας την χώρα και βλέπουμε την κλιμακούμενη απελευθέρωση δυναμικής μέσα από την κοινωνία, την συμμετοχή ανθρώπων με εξαιρετική θέρμη, ανθρώπων που μέχρι χτες δεν ήταν δίπλα μας. Αυτό δείχνει και την εμβέλεια και την δυναμική της πρωτοβουλίας μας. Αφυπνίζονται και ενεργοποιούνται δίπλα μας πολίτες “δύσκολοι”, απαιτητικοί, με άποψη, που είχαν επιφυλάξεις, καχυποψίες, ενστάσεις … οι οποίες κάμπτονται όσο πλησιάζουν οι κάλπες. Συνειδητοποιούν οι συνειδητοποιημένοι πολίτες το μείζον, ότι απειλούνται πάρα πολλά πράγματα, η ίδια η υπόσταση της ΕΕ και όλες οι κατακτήσεις που με τόσο κόπο μπόρεσε να οικοδομήσει αυτή η κυβέρνηση … Ώρα την ώρα, οικοδομούμε αυτή την μεγάλη ανατροπή», όπως τόνισε.

«Είναι όλα ανοιχτά, οι δημοσκοπήσεις αμφισβητούνται, όχι μόνο η αντικειμενικότητα αλλά και η δυνατότητά τους … να προβλέψουν την πραγματική βούληση των ψηφοφόρων», συνέχισε ο κ. Δανέλλης. Ακόμη κι έτσι, «αν σταθούμε στις δημοσκοπήσεις … ένα ποιοτικό χαρακτηριστικό όλων των δημοσκοπήσεων μας εμπνέει επίσης αισιοδοξία. Το αδύνατο χαρτί όπως παρουσιάζεται, η χαμηλή συσπείρωση, είναι και η ελπίδα μας. Αυτή η συσπείρωση όλο και μεγαλώνει. Εμείς έχουμε το περιθώριο να αντλήσουμε, ως την τελευταία στιγμή. Αυτοί που τώρα απαντούν ότι δεν έχουν αποφασίσει τι θα κάνουν, το βέβαιο είναι ότι δεν πήγαν και δεν θα πάνε στην άλλη πλευρά … νομίζω ότι την τελευταία στιγμή θα είναι μαζί μας», όπως εκτίμησε.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις της Φώφης Γεννηματά περί «ξυπνήματος του κοιμώμενου γίγαντα της Κεντροαριστεράς», ο κ. Δανέλλης είπε ότι «έχει τεράστιες ευθύνες η κ. Γεννηματά και η υπόλοιπη ηγεσία του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛΛ, για τις επιλογές που τους έχουν φέρει στον αντίποδα των απόψεων, των αρχών, των πρωτοβουλιών της Ευρωομάδας στην οποία αναφέρονται, δηλαδή το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Η ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία είναι δίπλα, συμμετέχει στην προσπάθεια σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων. Η κ. Γεννηματά, εκφράζοντας έναν αντι-ΣΥΡΙΖΑ θυμό νομίζει ότι εκφέρει πολιτικό λόγο και μάλιστα της Κεντροαριστεράς … οι επιλογές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛΛ δείχνουν ότι αυτή η ηγεσία είναι στον αντίποδα του προοδευτισμού, με συγκεκριμένες επιλογές στην Βουλή και κορυφαίο το Μακεδονικό (ταυτοτικό ζήτημα πέραν του ότι είναι και εθνικό), αλλά και τα δικαιωματικά νομοσχέδια (βαθιά ταυτοτικά για την Κεντροαριστερά), άλλα ζητήματα όπως η επαναρρύθμιση της εργασίας (επίσης βαθιά ταυτοτικά ζητήματα). Οι επιλογές που έκανε, η ψήφος που έδωσε στην Βουλή, προφανώς δεν κατατάσσουν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛΛ στην Κεντροαριστερά και την προοδευτική παράταξη. Μην τρελαινόμαστε, πέραν των προθέσεων και της βούλησης του καθένα να παρουσιάσει τον εαυτό του φτιασιδωμένο και γοητευτικό … αυτό που βοά είναι οι πολιτικές πράξεις, οι πολιτικές επιλογές».

Επεσήμανε έναν ακόμη λόγο που παραδοσιακοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ απομακρύνονται σήμερα από το ΚΙΝΑΛΛ, «που είναι η βαθιά επιλογή (και πάλι ταυτοτική υπόθεση) της συμπόρευσης, της υποστήριξης επί της ουσίας, της προοπτικής συνεργασίας με την Νέα Δημοκρατία, μίας ΝΔ μάλιστα με όλο και περισσότερο ακροδεξιά ρητορική».
Για τις απαξιωτικές αναφορές Λοβέρδου σε «Ρομά και Πακιστανούς» στις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Δανέλλης τόνισε ότι και αυτές δείχνουν ότι δεν υπάρχει καμία σχέση με την Κεντροαριστερά, «προφανώς αποπνέει ρατσισμό. Ο κ. Λοβέρδος είναι από τους βασικούς εκφραστές και προωθητές αυτής της δεξιάς στροφής και της προοπτικής συνεργασίας με την ΝΔ … όπως και ο κ. Βενιζέλος, αυτή είναι η άποψή τους και η επιλογή τους. Από εκεί και πέρα, η ηγεσία του ΚΙΝΑΛΛ, η κ. Γεννηματά, έχει την ευθύνη αυτών των επιλογών. Απομακρύνουν το ΠΑΣΟΚ, σε μία κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη και την Ελλάδα, από τις επιλογές που κάποιος θα περίμενε από ένα κεντροαριστερό κόμμα».

«Όλα αυτά ερμηνεύονται, αυτό το vertigo τακτικισμού που απομακρύνει το ΠΑΣΟΚ από την ιστορική του πορεία», είπε καταλήγοντας ο κ. Δανέλλης, όπως το «"σύνδρομο" της Ένωσης Κέντρου του Ζϊγδη … είναι η αίσθηση ότι το ιστορικό, λαμπρό παρελθόν ανήκει πλέον στο χτες και το μέλλον δεν χωράει πια αυτά που έχουν ξεπεραστεί από την πραγματικότητα. Η μετεξέλιξη του προοδευτικού χώρου αφήνει απ’ έξω το ΠΑΣΟΚ, το οποίο αναφέρεται στο χτες…».

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/625761534&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL