Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αλ. Τσίπρας: Εξετάζεται αύξηση 50 ευρώ σε όλες τις συντάξεις (Video)

Στο ενδεχόμενο να αυξηθεί η εθνική σύνταξη κατά 50 ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Star.

Η αύξηση αυτή θα είναι πολύ πιο σημαντική για το εισόδημα των χαμηλοσυνταξιούχων, σημειώνοντας ενδεικτικά πως «για κάποιον που παίρνει σύνταξη 500 ευρώ η αύξηση των 50 ευρώ θα είναι της τάξης του 10%».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε «σε ένα σχέδιο ελάφρυνσης και το 2019 βάσει των δυνατοτήτων της οικονομίας, με βάση τις προβλέψεις της Eurostat και για τα πλεονάσματα του 2018 και για την πορεία του 2019».

Καταφέραμε μέσα σε 2,5 - 3 χρόνια να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Εφαρμόσαμε 6 δισ μέτρα λιτότητας και τα 3 δισ, τα γυρίσαμε πίσω όταν τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις εφάρμοσαν μέτρα λιτότητας 60 δισ

Περνάμε στην ευθύνη των πολιτών υπογράμμισε ο Πρωθυπορυγός τονίζοντας ότι "η ψήφος στον σύριζα είναι ψήφος έγκρισης και στο σχέδιο ανάταξης της οικονομία και στήριξης των πολλών, από την άλλη η στήριξη στον είναι ψήφος εντολής κατάργησης των μέτρων που εφάρμοσε η κυβέρνηση"

Κυβερνήσαμε με το πιστόλι στον κρόταφο 4 χρόνια και ότι είχαμε κάθε στιγμή το δίναμε στους πολλούς. το ίδιο κάναμε και τώρα. Υπάρχουν ακραία νεοφιλελεύθερες απόψεις στην Ευρώπη, με ιδεοληπτική εμμονή στη λιτότητα. όπως του κ. Βεμπερ για παράδειγμα ακολουθώντας τον κ. σόιμπλε ζητούσε επίμονα την έξοδο της ελλα΄δας απ΄οτο ευρώ

Ο κ Βέμπερ έκανε την μεγαλύτερη προσβολή σε έναν Έλληνα πρωθυπουργό μιλούσα στα ελληνικά και εκείνος δεν φορούσε τα ακουστικά του ώστε να του μεταφράζουν τι λέω. Δεν ήθελε να ακούσει καν τι είχα να πω. Ο κ Βέμπερ θα είναι μεγάλη πληγή για την Ελλάδα. Νίκη στις εκλογές όχι μόνο για να εφαρμόσουμε τα μέτρα ελάφρυνσης αλλά επειδή θα μας δώσει την πολιτική μονιμοποίηση να πούμε με τους Ευρωπαίους προοδευτικούς, όχι στην υποψηφιότητα Βέμπερ.

Αναφορικά με τα θέματα ασφάλειας ο Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι: «θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα θέματα βίας με πολιτική νηφαλιότητας και να μην γίνονται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης. Μειοψηφικές ομάδες από την στιγμή που γίνονται πρώτο θέμα στις ειδήσεις θεωρούν ότι αυτό που κάνουν είναι κάτι σημαντικό. Θα πρέπει να αναζητήσουμε τις αιτίες για να βρούμε λύσεις. Στα Εξάρχεια αυτή η κυβέρνηση έχει κάνει κινήσεις χτυπώντας το οργανωμένο έγκλημα.»

Είναι δυνατόν να μιλάμε για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη για το θέμα Κουφοντίνα; αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας ότι ο κ, Μητσοτάκης στρέφει την ατζέντα σε ζητήματα της ασφάλειας χωρίς την κατάλληλή ευαισθησία. Σε μία ευνομούμενη πολιτεία υπάρχουν κανόνες και πρέπει να τους τηρούμε. Δεν μου αρέσει που ο δολοφόνος του Νίκου Τεμπονέρα είναι εκτός φυλακής αλλά εξέτισε την ποινή του και είναι έξω. Αυτός είναι ο νόμος και θα πρέπει να σταματήσει η αλα καρτ επίθεση στη δικαιοσύνη.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι περικοπές μισθών είναι η αρχή

Ο περισσότερος κόσμος δεν το έχει συνειδητοποιήσει, υπνωτισμένος από το success story των καναλιών. Όμως το ξήλωμα της κοινωνικής συνοχής έχει ήδη ξεκινήσει με τη μείωση των μισθών κατά 20% και την απελευθέρωση των απολύσεων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις