Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Ποτάμι: "Δημοκρατία - Νέα Δημοκρατία: 0-1"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ποτάμι: "Δημοκρατία - Νέα Δημοκρατία: 0-1"

Με δηκτικό τρόπο απάντησε το Ποτάμι στην επίθεση που εξαπέλυσε ο Κυρ. Μητσοτάκης και στο κόμμα του Στ. Θεοδωράκη προσπαθώντας να προσελκύσει ψηφοφόρους από τον κεντρώο χώρο.

Η διευθύντρια του γραφείου Τύπου Λίνα Παπαδάκη αξιοποίησε τη νέα λεκτική “γκάφα” του προέδρου της Ν.Δ. (σ.σ.: ότι το σκορ στην αναμέτρηση των ευρωεκλογών μεταξύ Τσίπρα - Μητσοτάκη θα είναι 1-0), για να σχολιάσει: “Δημοκρατία - Νέα Δημοκρατία: 0-1” και να του καταλογίσει έτσι πολιτική συμπεριφορά που τελικά είναι εις βάρος της δημοκρατικής πρακτικής.

Υπενθυμίζεται ότι είναι η δεύτερη φορά που ο πρόεδρος της Ν.Δ. προχωρά σε τόσο ευθύ “unfair” απέναντι στο Ποτάμι, μετά από εκείνη τη δήλωσή του πριν από ακριβώς έναν χρόνο ότι το κόμμα του Στ. Θεοδωράκη πλέον δεν έχει λόγο ύπαρξης. Στο πλαίσιο της ολοκληρωτικής επίθεσης της Ν.Δ. προς το Ποτάμι δεν μπορεί παρά να επισημανθεί ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι και εκείνος ο αρχηγός που “αλίευσε” τέσσερις βουλευτές από την Κ.Ο. του Ποταμιού.

“Μπερδεμένα μας τα λέει τις τελευταίες ώρες ο κ. Μητσοτάκης”, σχολίασε η Λ. Παπαδάκη εντοπίζοντας τις αντιφάσεις του προέδρου της Ν.Δ. και την κλιμάκωση της επίθεσης προς το Ποτάμι. “Μέχρι 'χθες' μας έλεγε ότι όλες οι κεντρώες προοδευτικές δυνάμεις είναι χρήσιμες. Έλεγε μάλιστα ότι όταν με το καλό θα γίνει πρωθυπουργός, θα κάνει κάλεσμα σε όλες τις δυνάμεις του Κέντρου. Τώρα το άλλαξε και λέει ότι κανείς πέρα από το κόμμα του και τα στελέχη του δεν θα έχει ρόλο την επόμενη μέρα. Ναι, έτσι επί λέξει το είπε στα Χανιά! 'Καμία ψήφος μην πάει χαμένη σε κόμματα τα οποία την επόμενη μέρα, όλοι το ξέρουμε, ότι δεν θα έχουν κανένα ρόλο'!”.

Σε εξίσου σκωπτικό τόνο επισήμανε ότι, για όποιον δεν κατάλαβε, ο Κυρ. Μητσοτάκης στη συνέντευξή του (ρ/σ News 247) πρόσθεσε ότι “δεν υπάρχει δυσκολία σε ψηφοφόρο του ΚΙΝ.ΑΛΛ. ή του Ποταμιού να ψηφίσει τη Ν.Δ”. “Σε απλά ελληνικά δηλαδή: ψηφίστε μόνο τη Ν.Δ. γιατί θα κυβερνήσω ξανά μόνο με τα πρωτοπαλίκαρά της και τους πρώην υπουργούς της, τελεία και παύλα. Τόσο δημοκρατία πια; Γιατί εμένα μου θυμίζει το 'όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εχθρός μας' που έλεγε ο κ. Τσίπρας τις εποχές που ήταν μπροστά στα γκάλοπ" κατέληξε η Λ. Παπαδάκη, προσθέτοντας έτσι στην κριτική του Ποταμιού και τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL