Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
"Θέλω να συμμετέχω, να είμαι κομμάτι αυτού που συμβαίνει σήμερα"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Θέλω να συμμετέχω, να είμαι κομμάτι αυτού που συμβαίνει σήμερα"

Θεσσαλονίκη. Μεγάλη, εφάμιλλη με εκείνη του 2015 και ενθουσιώδης ήταν η χθεσινή συγκέντρωση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, από όπου ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα νίκης τόσο στις εκλογές της 26ης Μαΐου όσο και στις επόμενες εθνικές.

Ο κόσμος που συμμετείχε ήταν έξω από τον στενό κομματικό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν πολίτες κάθε ηλικίας, κυρίως από τα λεγόμενα λαϊκά και μεσαία στρώματα, που, όπως έλεγαν, ήρθαν να στηρίξουν την κυβέρνηση και να δώσουν τη δύναμη στον Αλέξη να προχωρήσει στον αγώνα για την Ευρώπη των λαών και την Ελλάδα των πολλών.

"Ήρθα να ακούσω τον Αλέξη. Τον αγαπώ πάρα πολύ και ήθελα να τον ακούσω από κοντά και όχι από την τηλεόραση. Είδαμε πολλά καλά από αυτόν και τον ΣΥΡΙΖΑ" μας είπε η συνταξιούχος Χρυσούλα Μουτζαντίδου. "Θέλω να συμμετέχω, να είμαι κομμάτι αυτού που συμβαίνει σήμερα. Χαίρομαι γιατί εδώ βλέπω κόσμο χαρούμενο, χαμογελαστό" είπε η Ελένη, που δεν θέλει να δημοσιευθεί το επίθετό της, "γιατί ο μπαμπάς μου είναι ΚΚΕ και αν μάθει ότι είμαι εδώ κάηκα...".

Η φίλη της η Μαρία, που ήρθε μαζί της, στη συγκέντρωση, εξήγησε και αυτή ότι "ήρθαμε για να δηλώσουμε τη στήριξή μας σε αυτήν την κυβέρνηση. Θέλω να παραμείνει στην εξουσία για να αλλάξει η Ελλάδα".

"Αν δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ"

"Είμαι εδώ για να δηλώσω τη στήριξή μου στον πρωθυπουργό για την Ευρώπη των λαών και την Ελλάδα των πολλών. Είμαστε εδώ για να του δώσουμε τη δύναμη να συνεχίσει αυτόν τον αγώνα" σχολίασε η Δέσποινα, καθηγήτρια στο επάγγελμα. Η Αγγελική Τσιμπλάκου δήλωσε ότι στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα για πολλούς λόγους, αλλά και γιατί επιτέλους μπορεί να πάρει σύνταξη μετά το μέτρο των 120 δόσεων.

"Είμαι 74 χρόνων και ακόμα περίμενα. Αν δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα έπαιρνα ποτέ σύνταξη. Πολλοί πέθαναν περιμένοντας..." μας ανέφερε. "Στηρίζουμε την κυβέρνηση για τα καλά που έκανε και για την Ελλάδα των πολλών. Πάμε για άλλη μια νίκη τώρα στις ευρωεκλογές και αργότερα στις εθνικές εκλογές" δήλωσε ο Νικόλας.

Χαιρετισμός Νοτοπούλου - Γιαννούλη

Τη συγκέντρωση χαιρέτισαν η υποψήφια δήμαρχος με τον συνδυασμό "Θεσσαλονίκη Μαζί" Κατερίνα Νοτοπούλου και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τον συνδυασμό "Κοιτάμε Μπροστά" Χρήστος Γιαννούλης. Και οι δύο μίλησαν για το διακύβευμα στις εκλογές για τον δήμο και την Περιφέρεια και έστειλαν μήνυμα νίκης και στις κάλπες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

30 γραφικοί και 30 αντεξουσιαστές

Η χθεσινή ογκώδης συγκέντρωση είναι και η απάντηση στη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη που έλεγαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν τολμά να περπατήσει στη Θεσσαλονίκη. Όχι μόνο περπάτησε, αλλά χιλιάδες πολίτες του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή. Και χθες έξω από τον χώρο της συγκέντρωσης μαζεύτηκαν περίπου 30 ακραίοι και γραφικοί, που σήκωσαν ένα πανό που χαρακτήριζε "προδότη" και "ανεπιθύμητο" τον πρωθυπουργό. Τόσους μάζεψε το νέο διαδικτυακό κάλεσμα για αντισυγκέντρωση στο λιμάνι...

Ήταν εμφανές εξ αρχής ότι στόχο είχαν να δημιουργήσουν εντάσεις. Και δημιούργησαν μικροεντάσεις με μια δήθεν προσπάθεια να μπουν στη πρώτη προβλήτα του λιμανιού, ενώ έγιναν συνολικά 12 προσαγωγές. Λίγο αργότερα άλλα 30 άτομα, αυτή τη φορά του αντεξουσιαστικού χώρου, έφτασα έξω από την πύλη του λιμανιού διαδηλώνοντας για τον Δ. Κουφοντίνα. Και πάλι δημιουργήθηκαν μικροεντάσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL