Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Έλ. Κουντουρά: Η επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία θα είναι νίκη της Ελλάδας

"Η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται σε πλήρη πανικό και η αλήθεια είναι ότι προσπαθεί με λάσπη στον ανεμιστήρα, με κατασκευασμένες ειδήσεις με λαϊκισμό με δράσεις και σκανδαλολογία(...) να δημιουργήσουν μια αρνητική εικόνα σε μια κυβέρνηση προεκλογικά, η οποία έβγαλε την Ελλάδα από την κρίση"

Η παρέμβαση για την κλιματική αλλαγή αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της στη μάχη των ευρωεκλογών επισήμανε μεταξύ άλλων η Έλενα Κουντουρά, υποψήφια ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, τόνισε ότι η επιτυχία τους θα είναι νίκη της Ελλάδας, ενώ εξήγησε πόσο αναγκαίος είναι ο περιορισμός των νεοφιλελεύθερων αντικοινωνικών πολιτικών.

Με αφορμή την υποψηφιότητα της η κα Κουντουρά μίλησε Στο Κόκκινο 105,5 και εξήγησε ότι θέλουν μια Ευρώπη με επίκεντρο τον άνθρωπο, μια Ευρώπη που θα αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις στην οικονομία, στην κοινωνία, στην απασχόληση, στη βιώσιμη ανάπτυξη, που θα στηρίξει του πιο αδύνατους, θα κάνει άρση των ανισοτήτων και «θέλουμε να δημιουργηθούν ίσες ευκαιρίες και οφέλη για όλους ανθρώπους. Θέλουμε μια Ευρώπη που να είναι βαθιά δημοκρατική, ανθρώπινη που δεν θα διχάζει αλλά θα ενώνει». Παράλληλα μίλησε και για τη μάχη που θα δώσουν για την ασφάλεια, για τη μετανάστευση που δεν είναι ελληνικό θέμα αλλά ευρωπαϊκό, γι’ αυτό και πρέπει να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Παράλληλα η κα Κουντουρά αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα να είναι ψηλά στην ατζέντα των ζητημάτων το θέμα της κλιματικής αλλαγής.

Για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας η κα Κουντουρά σημείωσε ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται σε πλήρη πανικό και η αλήθεια είναι ότι προσπαθεί με λάσπη στον ανεμιστήρα, με κατασκευασμένες ειδήσεις με λαϊκισμό με δράσεις και σκανδαλολογία με όλα αυτά που δεν αφορούν την πολιτική ασχολούνται με την παραπολιτική και προσπαθούν με κάθε τρόπο να δημιουργήσουν μια αρνητική εικόνα σε μια κυβέρνηση προεκλογικά, η οποία έβγαλε την Ελλάδα από την κρίση, μια κυβέρνηση που έβγαλε την Ελλάδα από το σκοτάδι στο φως».

Σύμφωνα με την κα Κουντουρά ο πρωθυπουργός «έβαλε την πατρίδα του πάνω ακόμα και από το κόμμα του, την οικογένεια του και ξεκίνησε μια μεγάλη πολιτική η οποία τα τέσσερα τελευταία χρόνια απέδωσε, μια προοδευτική κοινωνική πολιτική».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο