Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.2°C24.7°C
3 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
14.8°C19.6°C
3 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.4°C18.0°C
5 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C20.9°C
0 BF 43%
Μήνυμα του Β. Μεϊμαράκη προς κάθε κατεύθυνση: / Μήνυμα του Β. Μεϊμαράκη προς κάθε κατεύθυνση: Θέλω ισχυρή προσωπική εντολή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μήνυμα του Β. Μεϊμαράκη προς κάθε κατεύθυνση: / Μήνυμα του Β. Μεϊμαράκη προς κάθε κατεύθυνση: Θέλω ισχυρή προσωπική εντολή

Την πρώτη θέση σε σταυρούς στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. αξιώνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης από τους ψηφοφόρους του κόμματος, καθώς “ο επικεφαλής θέλει σταυρό, θέλει και κύρος”! Ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ., στρέφοντας το βλέμμα παράλληλα και στο ενδοκομματικό τοπίο, ισχυρίστηκε ότι “παρότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαλέγει τον επικεφαλής, αυτός δεν θα έχει κύρος εάν δεν τερματίσει πρώτος. Θέλω ισχυρή προσωπική εντολή”.

Ο Β. Μεϊμαράκης περιέγραψε τη σκέψη του λέγοντας ότι "εγώ, αν είμαι δεύτερος ή τρίτος, χωρίς κύρος και να μου πουν 'ανάλαβε επικεφαλής' να πηγαίνω στα θεσμικά όργανα, δε νομίζω ότι θα βοηθήσει ούτε τη Ν.Δ. ούτε τη χώρα μου". Δήλωσε δε με νόημα ότι “εμένα με γνωρίζετε εδώ και 45 χρόνια” και έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι “όταν ο Σαμαράς μου πρότεινε να κατέβω στο Επικρατείας επειδή ήμουν πρόεδρος της Βουλής, εγώ επέλεξα τον σταυρό”.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης υπεραμύνθηκε χωρίς περιστροφές, της στάσης του όταν ήταν στην προεδρία της Ν.Δ. το 2015 θέτοντας το ερώτημα: “Άντεχε η χώρα μας από το βράδυ του δημοψηφίσματος έναν μήνα προεκλογικής περιόδου μόνο και μόνο για να φύγει ο Τσίπρας και να γίνουμε εμείς κυβέρνηση; Ποτέ δεν θα σκεφτόμουν ότι, για να γίνω εγώ πρωθυπουργός, θα πρέπει να συμβάλουμε στην καταστροφή της χώρας”.

"Πατριωτική η στάση όλων των πολιτικών αρχηγών"

Ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. -σε αντίθεση με άλλα στελέχη του κόμματός του- υπογράμμισε ότι “τότε, προς τιμήν τους, όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί επέδειξαν πατριωτική στάση” και αποκάλυψε ότι “οι Σαμαράς και Καραμανλής και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μου είχαν πει ότι πρέπει να μείνουμε στο ευρώ”. Επιβεβαίωσε δε ότι “στην Κ.Ο. εκτέθηκαν πολλές άλλες απόψεις”, αλλά “εγώ είχα αποφασίσει”. Υπενθυμίζεται ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει υποστηρίξει ότι “εγώ είχα εκφράσει τη διαφωνία μου να ψηφίσουμε το Μνημόνιο Τσίπρα στα εσωκομματικά όργανα και ηττήθηκα. Η δική μου πρόταση ήταν να αποχωρήσουμε από την ψηφοφορία”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL