Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
Ν. Ρωμανού: Σε χώρες όπως η Ελλάδα, η ιδιωτική Παιδεία θα αποδυνάμωνε την δημόσια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Ρωμανού: Σε χώρες όπως η Ελλάδα, η ιδιωτική Παιδεία θα αποδυνάμωνε την δημόσια

Μέλημά μας είναι μία πραγματικά δυνατή δημόσια Παιδεία και τριτοβάθμια εκπαίδευση, για χώρες όπως η Ελλάδα με αυτό το μέγεθος οικονομίας και αγοράς, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα, τόνισε η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Νατάσα Ρωμανού Στο Κόκκινο.

«Ο κόσμος έχει αρχίσει να συπειρώνεται, έρχεται στις συναντήσεις με ενδιαφέρον, ρωτάει πράγματα τους υποψήφιους … το πιο όμορφο που αισθάνομαι είναι η συντροφικότητα, γιατί γι’ αυτό είμαστε στον χώρο της Αριστεράς», είπε η κ. Ρωμανού, που περιέγραψε την προσωπική της διαδρομή από το δημόσιο σχολείο και την Γκράβα μέχρι το Columbia της Νέας Υόρκης, καθώς και την εμπλοκή της με τα κινήματα και την Αριστερά.

«Προφανώς υποστηρίζω την δημόσια Παιδεία», τόνισε, «πρέπει να είναι πραγματικά δυνατή, να δίνει πολλές επιλογές … ειδικά για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, είμαι κάθετη, η δημόσια Παιδεία είναι πάρα πολύ σημαντική. Για χώρες όπως η Ελλάδα με πάρα πολύ μικρή οικονομία και αγορά, δεν μπορώ να καταλάβω πώς θα μπορούσαν να λειτουργήσουν στην Αμερική πανεπιστήμια όπως το Harvard και το Columbia, αλλά και γενικά τόσο τα κερδοσκοπικού όσο και τα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ιδρύματα στην ανώτατη Παιδεία», σημείωσε η κ. Ρωμανού.

Όπως υπογράμμισε, «πρώτο και κύριο μέλημα όλων μας είναι μία γερή, παραγωγική δημόσια Παιδεία, πανεπιστήμια, να στηρίξουμε αυτά πρώτα. Χρειάζονται υποδομές, χώρους, κτλ. Δεν νομίζω ότι η ιδιωτική Παιδεία είναι κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση, θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα, θα αποδυνάμωνε την δημόσια Παιδεία».

Η κ. Ρωμανού αναφέρθηκε και στην κλιματική αλλαγή, τον ενεργειακό μετασχηματισμό, τις επιπτώσεις στην αγροτική οικονομία, στο περιβάλλον, κτλ., που αποτελούν και το δικό της επιστημονικό αντικείμενο και θα είναι από τα βασικά πεδία δράσης της στην Ευρωβουλή στην περίπτωση που εκλεγεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL