Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αλ.Χαρίτσης: Σοβαρό θεσμικό ατόπημα του Λ.Αυγενάκη

Eurokinissi

O Γραμματέας της ΝΔ επικαλέστηκε πληροφορίες για προσπάθεια αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος από άτομα που κινούνται στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ

«Με σημερινές του δηλώσεις, ο Γραμματέας της αξιωματικής αντιπολίτευσης» τοποθετήθηκε με «αδιανόητη ευτέλεια και θεσμική ανευθυνότητα, εν ου παικτοίς», διατυπώνοντας «παντελώς ανυπόστατους ισχυρισμούς περί δήθεν "σχεδιασμού αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων"», τονίζει ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.

Ο ίδιος προσθέτει ότι ο κ. Αυγενάκης «επιχείρησε να παραβεί» τον «βασικό, άγραφο και απαράβατο κανόνα, που έγινε διαχρονικά σεβαστός από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της xώρας, από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, την αυστηρή αποφυγή επέκτασης της πολιτικής διαμάχης και του κομματικού ανταγωνισμού, στο ύψιστης θεσμικής σημασίας ζήτημα της φερεγγυότητας και του αδιάβλητου της εκλογικής διαδικασίας».

«Εκφράζω ειλικρινά την ελπίδα ότι το σοβαρότατο αυτό θεσμικό ολίσθημα δεν εκφράζει συνολικά το κόμμα και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Αναμένω, λοιπόν, την άμεση τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης επί του θέματος και την πιο κατηγορηματική αποδοκιμασία των απαράδεκτων δηλώσεων του Γραμματέα του κόμματός του. Οτιδήποτε λιγότερο θα συνιστά κακή υπηρεσία στη δημοκρατία και τους θεσμούς» σχολιάζει ο Αλ.Χαρίτσης.

Ο ίδιος, τονίζει ότι «δηλώσεις όπως οι σημερινές του κ. Αυγενάκη, πέρα από το ότι συνιστούν σοβαρό θεσμικό ατόπημα, προσβάλλουν ευθέως το κύρος και την εργασία χιλιάδων στελεχών των φορέων της Πολιτείας που είναι επιφορτισμένοι με το δύσκολο και σημαντικό έργο της διεξαγωγής των εκλογών».

Τέλος, ο ΥΠΕΣ επισημαίνει «στον Γραμματέα της ΝΔ ότι, ακόμα κι αν διαπιστώνει ότι τα πολιτικά επιχειρήματα της παράταξής του στερεύουν, τα "παιχνίδια" με την εκλογική διαδικασία, δεν θα του προσφέρουν διέξοδο. Απεναντίας, διακινδυνεύει έτσι να ανασύρει στη μνήμη του ελληνικού λαού ιστορικές εμπειρίες, που κάθε άλλο παρά ευνοούν και τιμούν την παράταξή του».

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις