Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.6°C
1 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.1°C15.6°C
2 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.1°C19.4°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
26 °C
25.8°C25.8°C
7 BF 41%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.5°C14.5°C
0 BF 100%
Π. Σκουρλέτης: Η ΝΔ “κλείνει το μάτι” σε ιδιωτικά συμφέροντα στον χώρο της Υγείας (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Σκουρλέτης: Η ΝΔ “κλείνει το μάτι” σε ιδιωτικά συμφέροντα στον χώρο της Υγείας (Video)

«Πρόταση νεοφιλελεύθερου σκοταδισμού» χαρακτήρισε τη θέση της Νέας Δημοκρατίας για τον τομέα της Υγείας, όπως αυτή εκφράστηκε από τον αρχηγό της, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, συζητώντας στην εκπομπή «Πρωινή Βάρδια» της ΕΡΤ1 με την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, υποψήφια ευρωβουλεύτρια της Νέας Δημοκρατίας και τον Παύλο Χρηστίδη, εκπρόσωπο Τύπου του ΚΙΝΑΛ.   https://www.youtube.com/embed/rhEqavZRTWE

Ακολουθούν σημεία από την τοποθέτηση του Πάνου Σκουρλέτη:

Για τους λόγους επιστροφής του κ. Μητσοτάκη στην ατζέντα των εκλογών

«Νομίζω ότι, καταρχάς, σύρθηκε σε αυτό το στίβο της πραγματικής αντιπαράθεσης. Διότι η επιλογή, μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες, ήταν να ασχολούμαστε με όλα αυτά που ξέρατε. Και, βεβαίως, όταν  βλέπεις ότι από την άλλη μεριά κατατίθενται συγκεκριμένες προτάσεις που αφορούν την καθημερινότητα, τη ζωή, τα προβλήματα της μεγάλης πλειοψηφίας του κόσμου, τότε εσύ δεν μπορείς να μιλάς για ζητήματα τριτεύοντα ή, εν πάση  περιπτώσει, που δεν απασχολούν τους πολλούς».

Απαράδεκτες και εξωφρενικές οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την Υγεία

«Ο ιδιωτικός τομέας είναι λογικό να υπάρχει, αλλά ως συμπληρωματικός σε ένα Δημόσιο Σύστημα Υγείας που οφείλουμε να το στηρίζουμε, εάν το βλέπουμε έτσι. Βεβαίως, τα χρόνια της κρίσης το Δημόσιο Σύστημα Υγείας υπέστη κατ’ αναλογία αυτά που υπέστηκαν και διάφοροι άλλοι τομείς, δημόσιοι και ιδιωτικοί. Τα είδαμε τα αποτελέσματα και τις επιπτώσεις της κρίσης στο Δημόσιο. Ελλείψεις προσωπικού, κακή συντήρηση μηχανημάτων  και άλλα. Το βασικό όμως είναι το εξής: τι ο καθένας έχει ως όραμα για την Υγεία. Τι ο καθένας θέλει να προσφέρει στους πολίτες. Ποια αντίληψη έχει για το δημόσιο αγαθό της Υγείας. Εάν το θεωρεί δημόσιο αγαθό. Διότι αν το εξομοιώνει με τα εμπορεύματα τότε, ξέρετε, αναπτύσσεται μια διαφορετική σχέση, ανταλλακτική. Το εμπόρευμα, αυτός που έχει το αγοράζει, αυτός που δεν έχει το βλέπει από τη βιτρίνα. Η Υγεία μπορεί να είναι τέτοια; Αυτά που ακούσαμε, ουσιαστικά οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας να δουλεύουν για λογαριασμό των ιδιωτών, συνιστούν μια πρόταση νεοφιλελεύθερου σκοταδισμού. Και δυστυχώς είναι εικόνες από το μέλλον. Αν το επιτρέψουμε να γίνει. Είναι πράγματα απαράδεκτα, εξωφρενικά. Τουλάχιστον, όμως, μας αποκαλύπτουν το πραγματικό προγραμματικό πρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Γιατί, μέχρι πριν από λίγες βδομάδες, θυμόσαστε ότι η συζήτηση πήγαινε αλλού. Έχουμε τουλάχιστον κατακτήσει, στην πολιτική αντιπαράθεση πριν από αυτές τις Ευρωεκλογές, να μιλάμε για τις πραγματικές προτάσεις του καθενός. Και εδώ, πραγματικά είναι να σου “σηκώνεται η τρίχα”».

Η πολιτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την Υγεία εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα

«Υπάρχει η πραγματικότητα της κατά προτεραιότητα, εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, εκπροσώπησης συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων. Ο κύριος Μητσοτάκης, όταν λέει αυτά που λέει για την Υγεία “κλείνει το μάτι” σε συγκεκριμένα οικονομικά ιδιωτικά συμφέροντα που θέλουν να κάνουν έφοδο στον χώρο της Υγείας».

Στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με δομές και προσωπικό

«Ας θυμηθούμε για την Υγεία τα εξής. Πόσες δομές έκλεισαν επί των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας και πόσες άνοιξαν επί ΣΥΡΙΖΑ; Πόσοι απολύθηκαν ‘10 -‘14, πόσες θέσεις έλειψαν από τον χώρο της Υγείας και πόσες προσλήψεις έγιναν, παρά τους περιορισμούς, πάνω από 15 χιλιάδες τα χρόνια μετά το 2015 και με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Θα σας θυμίσω τη μεγάλη τομή που έγινε στην πρωτοβάθμια Υγεία. Διότι η πρωτοβάθμια Υγεία ήταν ο μεγάλος ασθενής και υπήρχε μια υπερσυγκέντρωση. Όταν οι άλλοι έκλειναν δομές, εμείς ανοίγαμε δομές. Ήδη υπάρχουν 100 - 120 νέες μονάδες πρωτοβάθμιας Υγείας, τα λεγόμενα ΤΟ.Μ.Υ., τα οποία μάλιστα έχουν στελεχωθεί από νέους επιστήμονες οι οποίοι δεν έβρισκαν δουλειά και έφευγαν στο εξωτερικό. Και συμφωνώ για το φιλότιμο των γιατρών και του υπόλοιπου νοσοκομειακού προσωπικού, οι οποίοι στήριξαν τον τομέα της Υγείας όταν, πράγματι, βρέθηκαν στο στόχαστρο των πιο σκληρών μνημονιακών πολιτικών. Από τη στιγμή που έχουμε φτάσει, το 2019, στο καθεστώς των προσλήψεων  1:1, έχουμε τη δυνατότητα, και ήδη έχουν εξαγγελθεί, κατά προτεραιότητα προσλήψεις στην Υγεία, όταν το κόμμα σας κα Ασημακοπούλου πρεσβεύει να φεύγουν πέντε γιατροί για να προσλαμβάνεται ένας.  Αυτό “κουμπώνει” βεβαίως με τις απόψεις σας να παραδώσετε την Υγεία στους ιδιώτες. Αυτά τα συμφέροντα θέλετε να εκφράσετε».

Διαβάστε επίσης:

Απίστευτη δήλωση Ασημακοπούλου: Το 5ευρω στα Νοσοκομεία δεν ενόχλησε σχεδόν κανέναν (Video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL