Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.8°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
15.9°C20.0°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.6°C19.3°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C17.4°C
5 BF 72%
Ο Βορίδης "άδειασε" τον εαυτό του για το "άδειασμα" Γεωργιάδη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Βορίδης "άδειασε" τον εαυτό του για το "άδειασμα" Γεωργιάδη

Πάλι άλλαξε γραμμή η Ν.Δ. για τη 13η σύνταξη. Αυτή τη φορά στη Βουλή αναγκάστηκε ο Μάκης Βορίδης να ανασκευάσει το "άδειασμα" που είχε κάνει στον Άδωνι Γεωργιάδη (κατά την αντιπαράθεσή του με τον Νίκο Παππά στην ΕΡΤ). Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. είχε πει (στον ΑΝΤ1) ότι δεν εγγυάται τη 13η σύνταξη και ο Μ. Βορίδης απάντησε ότι μέτρα που ψηφίζει η Ν.Δ. είναι εγγυημένα.

Όμως χθες τα πράγματα άλλαξαν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. "Δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και λέει ότι 'εμείς βεβαίως δεν συμπράττουμε σε αυτό που ονομάζετε σύνταξη, γιατί δεν είναι σύνταξη, αλλά θα διασφαλίσουμε και θα αυξήσουμε το εισόδημα των χαμηλοσυνταξιούχων' και γίνεται η εξής μετάφραση: "Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. είπε ότι δεν εγγυόμαστε και θα καταργήσουμε τη 13η σύνταξη'. Ποια 13η σύνταξη να εγγυηθούμε; Δεν υπάρχει τέτοια. Μόνο στη ρητορική σας υπάρχει" είπε ο Μ. Βορίδης αναλαμβάνοντας την κυβίστηση της Ν.Δ.

Σημειώνεται ότι το σκορποχώρι της Ν.Δ. εμφανίστηκε, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να μην μιλήσει ούτε χθες ούτε σήμερα στη Βουλή, με αποτέλεσμα ο καθείς να διαμορφώνει και να αναδιαμορφώνει τη γραμμή του κόμματος κατά το δοκούν. Πάντως, η Ν.Δ. αναμένεται με μισή καρδιά να ψηφίσει σήμερα τη 13η σύνταξη…

Τ. Πετρόπουλος: "Πρόβα νέου δεξιού κόμματος"

Η εξέλιξη έκανε τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο να κάνει λόγο για "αρχηγική εμφάνιση Γεωργιάδη", η οποία αποτελεί "πρόβα για νέο κόμμα". Ακόμη, ο Τ. Πετρόπουλος αναφέρθηκε στις προτάσεις Μητσοτάκη για την Υγεία λέγοντας ότι είναι "η Novartis από την πίσω πόρτα. Από μια δομή Υγείας που στηρίζει την ύπαρξή της στην επιδίωξη κερδών όπου κυριαρχεί η εμπορευματοποίηση της Υγείας δεν μπορεί να περιμένει κάτι καλό η χώρα". Ο Τ. Πετρόπουλος απευθύνθηκε στις γυναίκες που λαμβάνουν συντάξεις χηρείας οι οποίες παρακολουθούσαν τη συζήτηση από τα θεωρεία της Βουλής και τις ευχαρίστησε για τη συμβολή τους στην αποκατάσταση της αδικίας.

Ε. Καρακώστα: "Η Ν.Δ. δεν θέλει ίσους ανθρώπους"

Πάντως, ο Μ. Βορίδης επανήλθε στην οδό της πόλωσης και του διχαστικού αντιαριστερού λόγου. "Οι ιδέες της Αριστεράς είναι εσφαλμένες. Τι να κάνουμε; Είναι εξισωτικές, είναι εθνομηδενιστικές, είναι ιδέες κρατιστικές, είναι ιδέες εναντίον της ελευθερίας" είπε.

"Άρα, πρέπει να μην υπάρχει εξίσωση, να υπάρχει ανισοτιμία στους ανθρώπους, να έχουν διαφορετικές ευκαιρίες, γιατί υπάρχουν οι έξυπνοι, οι ωραίοι και οι πλούσιοι και οι άλλοι είναι φτωχοί, άσχημοι και κακοί. Πώς πάμε, λοιπόν, να εξισώσουμε τους ανθρώπους; Σαφής διαφορά, η οποία είναι ιδεολογική διαφορά της Δεξιάς με την Αριστερά και την είπε με μια φράση" του απάντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα.

Θ. Φωτίου: "Εφιαλτικό μέλλον για τις γυναίκες με τη Ν.Δ."

Το "εφιαλτικό μέλλον" που ετοιμάζει η Ν.Δ. για τις Ελληνίδες μητέρες περιέγραψε η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου. "Επιφυλάσσει ένα μέλλον ζοφερό. Επτά μέρες την εβδομάδα ελαστικό ωράριο εργασίας, πάνω από οκτώ ώρες, εάν χρειάζεται, την ημέρα. Πρόκειται για έναν εργασιακό μεσαίωνα που θα αποτρέψει τις νέες γενιές από το να δημιουργήσουν οικογένεια. Κόπτεται, εσχάτως, για το δημογραφικό ο Κ. Μητσοτάκης, αλλά αυτοδιαψεύδεται με την πρώτη ευκαιρία" υπογράμμισε η Θ. Φωτίου και επισήμανε ότι "αποκαλύφθηκε για άλλη μια φορά το σχέδιο της Δεξιάς για την απόλυτη ισοπέδωση του κοινωνικού κράτους".

"Οι δαπάνες για την πρόνοια είναι αναπτυξιακές. Γι’ αυτό τις πήγαμε στα 3,2 δισ. από 859 εκατ. που τις πήραμε" τόνισε η Θ. Φωτίου, σημειώνοντας ότι η Ν.Δ. δεσμεύεται μόνο για το 1 δισ. που θα αφορά το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Αλ. Χαρίτσης: "Οι δήμοι να υλοποιήσουν τις 120 δόσεις"

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης κάλεσε τους δήμους να προχωρήσουν σε "δράσεις δημοσιότητας" για την ένταξη πολιτών και νομικών προσώπων στη ρύθμιση των 120 δόσεων. Οι βεβαιωμένες οφειλές προς τους δήμους ανέρχονται περίπου στα 2,7 δισ. ευρώ κι αν συνυπολογιστούν οι οφειλές και στα νομικά πρόσωπα των δήμων, το συνολικό ποσό το οποίο μπορεί να ρυθμιστεί ξεπερνά τα 3 δισ. ευρώ. "Εμείς θεωρούμε ότι μόνο μέσω της Αυτοδιοίκησης μπορούν τα οφέλη της αναπτυξιακής τροχιάς, στην οποία έχει μπει πλέον για τα καλά η ελληνική οικονομία, να τα απολαμβάνουν όχι λίγοι, αλλά όλοι" υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL