Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.0°C
3 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.1°C14.4°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.7°C14.8°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.4°C
0 BF 94%
Αλ.Τσίπρας: Στις 26 Μάη θα καταρρεύσει η πολιτική απάτη του κ. Μητσοτάκη (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ.Τσίπρας: Στις 26 Μάη θα καταρρεύσει η πολιτική απάτη του κ. Μητσοτάκη (Video)

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει μια βαθιά αντικοινωνική ατζέντα. Χθες είπε αυτό που πιστεύει για το επταήμερο» τόνισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για «ακραία φιλελεύθερη θέση, την οποία κάποιοι στηρίζουν και στον ΣΕΒ».

Ο ίδιος μιλώντας στο κεντρικό δελτίου ειδήσεων του ALPHA, τόνισε αναφορικά με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «προσπάθησε να το διορθώσει φέρνοντας παράδειγμα τον Παπαστράτο. Ακόμα και το '80 ίσχυε η επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων. Αλλά υπάρχει οχτάωρο και πενθήμερο. Και κάθε ώρα παραπάνω είναι ώρα υπερωρίας».

https://www.youtube.com/embed/blUAHLMu2WY?rel=0

«Οι σύμβουλοί του τον απέτρεψαν να έρθει να αντιπαρατεθεί μαζί μου. Τον μέμφομαι γιατί δεν έχει το θάρρος να υπερασπιστεί τις απόψεις του», πρόσθεσε ο Αλ.Τσίπρας αναφερόμενος στον Κ.Μητσοτάκη.

Ο ίδιος, δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «κάθε φορά που φέρνουμε ένα θετικό μέτρο -και δεν είναι η πρώτη φορά- από το 2016 ξεκινήσαμε το ίδιο και το 2017 κάθε φορά που προχωρήσαμε σε θετικά μέτρα όπως οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, η μη μείωση των συντάξεων, το πλεόνασμα, κάθε φορά ο κ. Μητσοτάκης λέει για προεκλογικά μέτρα».

«Οι εκλογές είναι σε 5 μήνες και τα μέτρα είναι μόνιμα. Πρέπει να ξεκαθαρίσει είναι λαϊκισμός ή τα έχει ανάγκη ο ελληνικός λαός και για αυτό θα τα ψηφίσει. Αν είναι λαϊκισμός γιατί το ψηφίζει;» δήλωσε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στον αρχηγό της ΝΔ.

Ενώ σχετικά με το κυβερνητικό έργο, σημείωσε ότι «όλες οι κινήσεις που έχουμε κάνει ήταν σχεδιασμένες. Ήταν δική μας πολιτική επιλογή να εμβαθύνουμε στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις εγκαίρως και μπροστά. Θέλαμε να έχουμε όταν βγούμε από τα μνημόνια τον κουμπαρά γεμάτο».

«Με βάση αυτά τα χρήματα μπορούμε να σχεδιάσουμε. Με βάση αυτά ήρθε και η νέα υπεραπόδοση και οι εκτιμήσεις για το 2019 και 2020» σημείωσε ο πρωθυπουργός και αναρωτήθηκε αν «για τους πολιτικούς μας αντιπάλους είναι κουτσουρεμένη η σύνταξη ή ανέφικτο μέτρο και λαϊκισμός;»

«Είναι μια ολόκληρη σύνταξη για κύριες συντάξεις ως 500 ευρώ και από και πέρα υπάρχει μια διαβάθμιση. Οι περισσότεροι θα πάρουν ολόκληρη και από εκεί και πάνω κάποιοι το 70%. Είναι μόνιμο μέτρο», επανέλαβε ο πρωθυπουργός.

Επιπρόσθετα, ο ίδιος τόνισε ότι «ο δημοσιονομικός χώρος για το 2019 είναι 1,2 δις ευρώ και προτιμήσαμε τα 400 εκ. να πάνε σε ελαφρύνσεις φόρων όπως η μείωση του ΦΠΑ και το μεγαλύτερο μέρος αυτού του πακέτου πηγαίνει εκεί που δε θα επέλεγε ποτέ ο Κ.Μητσοτάκης, στους συνταξιούχους που ήταν τα πρώτα θύματα της κρίσης».

«Η άποψη των αντιπάλων μας είναι ότι οι συνταξιούχοι είναι για τον Καιάδα και δεν θα το φέρνανε ποτέ αυτό το μέτρο. Καταθέτουμε ένα σχέδιο για την επόμενη τετραετία και θα μπορέσουμε με απόλυτη ασφάλεια με βάση τις δεσμεύσεις μας με το μαξιλαράκι των 5.5 δις», σημείωσε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι «τα μέτρα που ψηφίζουμε αύριο στην Βουλή δημιουργούσαν προϋποθέσεις ανατροπής της πορείας της ελληνικής οικονομίας οι πρώτοι που θα αντιδρούσαν θα ήταν οι εταίροι μας».

Ακόμη, ο Αλ.Τσίπρας πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα πλέον δεν είναι στα μνημόνια, έχει μια κυρίαρχη κυβέρνηση. Κανένας τεχνοκράτης δεν θα μας πει πως θα πιάσουμε τους στόχους. Υπάρχουν βέβαια ακραίες απόψεις όπως του κ. Βέμπερ».

«Να κάνετε κουμάντο στην Βαυαρία και τη Γερμανία, όχι στην Ελλάδα. Αν επιμείνουν κάποιοι θα κάνουν μάλλον πολύ καλό στην προεκλογική μου εκστρατεία και θα αποδείξουν αυτό που πραγματικά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια δύναμη υπέρ των Πολλών», τόνισε ο ίδιος.

Σχετικά με την ένταση που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες μεταξύ του ίδιου και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι «δεν ξέφυγε η κατάσταση, είναι ένα σχέδιο του επικοινωνιακού επιτελείου της ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει αφήγημα, κάθε φορά που μιλά για την οικονομία πέφτει σε γκάφες. Οι θέσεις του για την εργασία για παράδειγμα τον αναγκάζουν να πετάει την μπάλα στην εξέδρα».

Ανείπωτη αθλιότητα του Κυρ. Μητσοτάκη να μιλά για το νεκρό πατέρα

Αναφερόμενος στον Κ.Μητσοτάκη σημείωσε ότι «υπέπεσε στην απίστευτη αθλιότητα να μιλά για το νεκρό πατέρα και να αμαυρώνει την μνήμη της οικογένειας του πολιτικού του αντιπάλου. Ήρθε στη Βουλή και αναπαρήγαγε αθλιότητες ακροδεξιών φυλλάδων και δεν ανακάλεσε. Βγήκε και είπε ότι δεν θα ανακαλέσει γιατί δεν είπε κανένα ψέμα».

«Την μνήμη του αείμνηστου Κων. Μητσοτάκη την έχω τιμήσει περισσότερο από κάτι άλλο. Ποτέ δεν ασχολήθηκα αν ήταν εφιάλτης, ή αποστάτης αντιθέτως αναφέρθηκα στην πολύ θετική άποψή του για το Μακεδονικό. Η κριτική που ασκώ στον υιό του, Κυρ. Μητσοτάκη είναι ότι δεν εμφανίζει εισοδήματα δικά του», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Ο πατέρας του Κυρ. Μητσοτάκη ήταν δημόσιο πρόσωπο και ο καθένας έχει άποψη για αυτόν. Όταν όμως κατηγορούν τον δικό μου πατέρα που δεν ήταν δημόσιο πρόσωπο η κριτική κατακάθεται γιατί ο απλός κόσμος δεν ξέρει την πραγματικότητα. Εκεί στηρίζονται τα fake news. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει στην πολιτική ζωή του τόπου».

Ο Αλ.Τσίπρας δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «δεν έχω να κρύψω τίποτα, ούτε τα εισοδήματα μου, ούτε το που πήγα διακοπές. Δεν είχα λόγο να διαψεύσω τις οικογενειακές διακοπές στο σκάφος της συνεργάτιδάς μου. Δεν έχω βγάλει ούτε tweet, ούτε instagram για τα δικά μου τα παιδιά θέλω κάποιες στιγμές μαζί τους».

«Τους έχει γυρίσει μπούμερανγκ. Δεν είναι ηθικό θέμα αυτό που εγείρουν... αλλά το κάνουν για να αλλάξουν την ατζέντα. Όσο η Ν.Δ. επιμένει στο θέμα αυτό τόσο ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει γιατί το κάνει».

Ακόμη, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η ΝΔ πέρα από το θέλει να στρέψει τη συζήτηση στα δευτερεύοντα, δέχεται συμβουλές όπως από τον κ. Θεοδωρικάκο, οι οποίες τον έχουν οδηγήσει σε μια πολιτική χωρίς αρχές και με τη λογική του "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα". Τον οδήγησαν σε μια ακραία θέση για το "μακεδονικό" αλλά αυτά είναι πρόσκαιρα. Τον οδήγησαν στο να αγκαλιάσει τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΛΑΟΣ και να κάνει αντιπρόεδρο του τον κ. Γεωργιάδη και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο τον κ. Βορίδη αυτές οι επιλογές γίνονται με βάση το πρόσκαιρο πολιτικό όφελος».

«Στην πολιτική όπως στην ζωή δεν είναι μόνο οι πρόσκαιρες εντυπώσεις αλλά κάθε μας απόφαση και πράξη αφήνει στίγμα και περπατησιά. Έχει σημασία που φιλοξενήθηκα, γιατί εγώ δεν φιλοξενήθηκα στο σκάφος του κ. Μαρινάκη, ούτε του Noor1, ούτε έχω κουμπάρο υπόδικο που κατηγορείτε για διακίνηση ναρκωτικών και με επτά ΜΜΕ να κάνουν μια πολιτική τοξική ενάντια στην κυβέρνηση.

» Έχουμε μία μεταδημοκρατία. Μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ δημιουργούν ένα μύθο ότι η κυβέρνηση καταρρέει και ο Τσίπρας φεύγει και ο κ. Μητσοτάκης είναι σίγουρο ότι θα είναι πρωθυπουργός. Γίνεται ένα πείραμα και στις 26 του Μάη θα ξέρουμε».

Επιπλέον, ο Αλ.Τσίπρας αναφέρθηκε στο «αν το πείραμα της μεταδημοκρατίας πετύχει ή αν ο ελληνικός λαός θα αντιδράσει σε αυτό το πείραμα. Το ζήσαμε έντονα το 2015 που όλα τα μέσα ήταν απέναντι αλλά ο ελληνικός λαός άκουσε αυτό που προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε εγώ και ο ΣΥΡΙΖΑ».

Η δυναμική που έχει διαμορωθεί για τις ευρωεκλογές δεν την είχα δει ούτε το 2015

Αναφορικά με τις ευρωεκλογές, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «έχει διαμορφωθεί μια δυναμική που δεν την είχα δει ούτε το 2015. Όλες οι δημοσκοπικές εταιρείες έχουν αρχίσει να μαζεύουν τις μεγάλες διαφορές που έδιναν στον Κ.Μητσοτάκη. Θα είναι ντέρμπι οι ευρωπαϊκές εκλογές αλλά στις εθνικές εκλογές δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα να κερδίσει ο Κ.Μητσοτάκης».

«Αυτός που πρέπει να έχει άγχος θα είναι ο Κυρ. Μητσοτάκης αν θα είναι αρχηγός της Ν.Δ. ως τις εθνικές εκλογές Εκτιμώ ότι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα διαμορφώσει αυτή η νίκη εξελίξεις πολιτικές. Θα υπάρχει απόλυτη κατάρρευση της πολιτικής απάτης που προσπαθεί να στήσει ο Κυρ. Μητσοτάκης και τα ΜΜΕ που τον στηρίζουν», σημείωσε ο Αλ.Τσίπρας.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι δεν υπάρχει «ούτε μία πιθανότητα στο εκατομμύριο να χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διαφορά. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις ευρωπαϊκές και μετά τις εθνικές τον Οκτώβριο».

Παράλληλα, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η στρατηγική μου για εκλογές τον Οκτώβρη. Απέρριψα τις εισηγήσεις που είχα για εκλογές τώρα. Θεωρώ ότι οι εκλογές στο τέλος της τετραετίας είναι ένα πολύ ισχυρό μήνυμα ότι η χώρα έχει περιέλθει στην κανονικότητα».

«Το βράδυ τις 26η Μαΐου δεν θα είναι μόνο μια ήττα για το σύστημα που έχει δημιουργήσει την πολιτική απάτη αλλά θα αλλάξει και η παράσταση νίκης. Θα διαψευστεί και η πρόβλεψη του Κ.Μητσοτάκη για νίκη του στις εκλογές. Έχει διαψευστεί σε όλα», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «το πολιτικό κόστος -που έλεγαν- έγινε πολιτικό όφελος διότι τη γειτονική χώρα την έλεγαν όλοι Μακεδονία και τώρα Βόρεια Μακεδονία, αλλά όλα αυτά θα φανούν και στις εκλογές».

Σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «ποτέ δεν είχαμε τόσο ισχυρή υποστήριξη και στρατηγικές συμμαχίες. Αυτό γέρνει την πλάστιγγα προς εμάς».ο ίδιος έκανε λόγο για αλλοπρόσαλλη και επιθετική στάση της Τουρκίας. «Μονομερείς ενέργειες αμφισβήτησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδας δεν θα γίνουν ανεκτές. Έχουμε την αμέριστη στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων μας και αν συνεχιστεί η τουρκική προκλητικότητα θα υπάρξουν συνέπειες».

«Δεν έχουν την τεχνική δυνατότητα για να προχωρήσουν σε ουσιαστικές γεωτρήσεις έχουν όμως την επιθυμία να δημιουργούν εντάσεις» πρόσθεσε ο ίδιος, ενώ αναφερόμενος στις συνέπειες που θα αντιμετωπίσει η Τουρκία θα είναι οικονομικές. «Δεν αμφισβητούμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας αλλά δεν θα δεχθούμε καμία παραβίαση από τις συνθήκες που έχουμε υπογράψει».

Τέλος, αναφερόμενος στις εκλογές, ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «πέρα από την ένταση είναι και η γιορτή της Δημοκρατίας και αυτό ας μην το ξεχνάμε. Η επαφή με τον κόσμο με αναζωογονεί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL