Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Π. Κουρουμπλής: Η Ε.Ε. έχει ανάγκη από μια ανάταση, από μια έμπνευση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Κουρουμπλής: Η Ε.Ε. έχει ανάγκη από μια ανάταση, από μια έμπνευση

«Η Ε.Ε. έχει ανάγκη από μια ανάταση, έχει ανάγκη από μια έμπνευση» τόνισε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FM", o πρώην υπουργός και υποψήφιος ευρωβουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής, υπογραμμίζοντας ότι οι προοδευτικές δυνάμεις έχουν ρόλο να διαδραματίσουν σε αυτή την κατεύθυνση.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η «νεοφιλελεύθερη ανάπτυξη» που ακολουθήθηκε τα τελευταία χρόνια στην Ε.Ε. «συσσωρεύει πολύ εύκολα πλούτο στους λίγους» και «απλώνει τη φτώχεια και την ανασφάλεια στους πολλούς», για αυτό και αναπτύσσεται ευρωσκεπτικισμός, καθώς «ελλειμματοποιείται όλο και περισσότερο η σχέση εμπιστοσύνης του Ευρωπαίου πολίτη με την Ε.Ε.».

Πρόσθεσε ότι η Ε.Ε. πρέπει να δώσει απαντήσεις στα προβλήματα της εποχής, στο τι παραγωγικό μοντέλο θέλει να ακολουθήσει, στο ποιες θα είναι οι πολιτικές απέναντι στη φτώχεια, στην εργασία, στην ανεργία, στις ανισότητες, στη διαχείριση του προσφυγικού, κ.α. Υπογράμμισε ότι τα πολιτικά κόμματα και κυρίως τα «προοδευτικά» υπάρχουν για να υπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών, των συνταξιούχων, των ανασφάλιστων, των ανέργων, των αναπήρων και «όλων εκείνων που απειλούνται από τα φαινόμενα του κοινωνικού αποκλεισμού, είτε έτσι είτε αλλιώς και από τις κοινωνικές διακρίσεις» και πρόσθεσε: «Άρα, λοιπόν, χρειαζόμαστε ένα νέο αφήγημα, πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό. Πρέπει, λοιπόν, να εκπονηθεί ένα τέτοιο αφήγημα το οποίο πρέπει να κεντρίσει και θα κεντρίσει τον προβληματισμό των Ευρωπαίων πολιτών».

«Το ίδιο περίπου και στην Ελλάδα, συμβαίνει» συνέχισε ο κ. Κουρουμπλής και πρόσθεσε: «Έρχονται οι κήρυκες του μητσοτακικού νεοφιλελευθερισμού και μας λένε, ότι "ξέρετε, εδώ θα έρθει, θα φέρουμε ανάπτυξη". Και το ερώτημα είναι: δεν κυβερνούσαν την Ελλάδα μέχρι το 2015 αυτές οι ίδιες δυνάμεις; Κι όχι μόνο, αλλά και τα ίδια πρόσωπα. Άρα τι συμβαίνει εδώ; Τι θα φέρουν; Τι καινούργιο θα φέρουν; Αυτό που θα φέρουν είναι μια πλήρη αναστάτωση, μια μεγάλη ανασφάλεια, που θα βάλει σε δοκιμασία κοινωνικές ομάδες».

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι η κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης αποσκοπεί στο «να σταθούν στα πόδια τους οι άνθρωποι που επλήγησαν από την κρίση» και να βγει «η πατρίδα ολόκληρη και όρθια από την κρίση» και επέκρινε όσους ασκούν κριτική σε αυτήν την πολιτική.

«Οι άνθρωποι που οδήγησαν τη χώρα σε αυτήν την καταστροφή δεν είχαν το κουράγιο, το πολιτικό, να αποχωρήσουν από τα κόμματα τους, να μη χρεώνουν με την παρουσία τους την πορεία και την προσπάθεια των κομμάτων τους, αλλά θέλουν οι ίδιοι να ξανακυβερνήσουν για να μας "σώσουν"» ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής.

Ο κ. Κουρουμπλής επισκέφθηκε και τη μητρόπολη Λαγκαδά στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην περιοχή και συναντήθηκε με τον μητροπολίτη Ιωάννη, ενώ μίλησε στο "Πρακτορείο 104,9 FM" και για τη σχέση του με την εκκλησία.

«Η μακαρίτισσα η μάνα μου, που ήταν μια Πόντια, ψυχούλα, αγία όπως η κάθε μάνα και πολύ θρησκευόμενη, έλεγε: Γιατί η εκκλησία θα πρέπει να είναι με τη δεξιά, δεν πρέπει να είναι με το λαό; Λοιπόν, αυτή τη γραμμή πήρα, εκείνης της μάνας, που πάντα πίστευε αυτά που πίστευε και θεωρούσε ότι η Ορθοδοξία είναι με το λαό και δεν ταυτίζεται με κόμματα».

«Εγώ, βεβαίως, όπου πάω, σε πολλές των περιπτώσεων επισκέπτομαι τον οικείο μητροπολίτη» συνέχισε ο κ. Κουρουμπλής.

Πρόσθεσε, επιπλέον, ότι με τον μητροπολίτη Λαγκαδά έχουν μια παλιά σχέση, από την εποχή που ο μητροπολίτης ήταν πρόεδρος και ο κ. Κουρουμπλής γραμματέας στο «Παπάφειο» και είχαν μια εξαιρετική συνεργασία.

Ο κ. Κουρουμπλής υπογράμμισε ότι δύο από τις προτεραιότητες του, εάν εκλεγεί στην ευρωβουλή, θα είναι η προσπάθεια προώθησης του ζητήματος της διεθνούς αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ποντίων -καλώντας και σε ενότητα τον οργανωμένο ποντιακό χώρο με αφορμή τα εκατό χρόνια μνήμης- και η ανάδειξη του θέματος των κατοχικών πολεμικών επανορθώσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL