Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.9°C26.6°C
3 BF 35%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.7°C25.3°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C22.7°C
3 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.8°C24.4°C
5 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.4°C24.9°C
3 BF 31%
Γ. Σταθάκης: Η ΝΔ δεν μπορεί να κρύβεται στα εργασιακά, να πει τη θέση της (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Σταθάκης: Η ΝΔ δεν μπορεί να κρύβεται στα εργασιακά, να πει τη θέση της (Video)

Κάλεσμα στη ΝΔ να σταματήσει να κρύβεται στα εργασιακά και να βγει να πει ποια είναι η στρατηγική της απευθύνει ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης.https://www.youtube.com/embed/QYlZLT3Xk7U

«Η πολιτική της κυβέρνησης έχει αποσαφηνιστεί πλήρως ως προς τα εργασιακά και με την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και με την υπεράσπιση του οκταώρου. Έχουμε καθαρή ατζέντα. Από την πλευρά της αντιπολίτευσης δεν είναι σαφής η θέση. Ή πρέπει κάποιος να τα εκμαιεύσει ή να βγει η ΝΔ και να πει. Θέλουμε καθαρές θέσεις» σημείωσε ο Γ. Σταθάκης μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Για το θέμα της επταήμερης εργασίας ο Γ. Σταθάκης είπε ότι δεν θέλει να μπει στη διαδικασία για να πει ποια εκδοχή ισχύει για τον Κ. Μητσοτάκη αν δηλαδή υπέπεσε σε λεκτικό ολίσθημα ή πρόκειται για πρόθεση της ΝΔ, αλλά επέμεινε στο ότι «η ΝΔ δεν μπορεί να κρύβεται, πρέπει να πει ξεκάθαρα ποιο είναι το πρόγραμμά της στα εργασιακά».

Ο υπουργός Ενέργειας αρνήθηκε τις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για προεκλογικές παροχές, τονίζοντας ότι «για να στέκει η κατηγορία της ΝΔ θα έπρεπε να είναι κάτι παράδοξο και μεμονωμένο αυτό που έκανε η κυβέρνηση. Εδώ και χρόνια οποιοσδήποτε χώρος υπήρχε για κοινωνική πολιτική, το έκανε η κυβέρνηση. Ένα σημαντικό ποσοστό πληθυσμού που ήταν κάτω από το όριο της φτώχειας, την τελευταία τετραετία έχει περάσει πάνω από το ποσοστό».

Όπως είπε, «είναι μια διαρκής πολιτική με ένα φάσμα μέτρων, έκτακτων ή μονιμότερων. Δεν είναι σε καμία περίπτωση αποσπασματική πολιτική. Υπάρχει συνέχεια και συνέπεια. Είναι ένα από τα θετικά στίγματα της κυβέρνησης».

Για τις ευρωεκλογές ο Γ. Σταθάκης εκτίμησε ότι το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλό για την κυβέρνηση και θα αποτύχουν οι προβλέψεις της ΝΔ και του Κ. Μητσοτάκη ενώ για το ενδεχόμενο νέων θετικών μέτρων, είπε ότι όταν υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος και ανάλογα με τις δυνατότητες που υπάρχουν, θα υπάρχουν θετικά μέτρα.

«Δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ»

Αναφερόμενος στα ενεργειακά, ο Γιώργος Σταθάκης επισήμανε ότι η κυβέρνηση ακύρωσε το σχέδιο της ΝΔ για τριχοτόμηση της ΔΕΗ που οδηγούσε στην πλήρη ιδιωτικοποίησή της. «Κρατήσαμε τον ΑΔΜΗΕ με στρατηγικό επενδυτή και πλειοψηφία το δημόσιο, μία εταιρεία μοντέλο πλέον ο νέος ΑΔΜΗΕ. Αποτρέψαμε τη μικρή ΔΕΗ» σημείωσε και τόνισε ότι ΔΕΗ  το 2019 θα είναι κερδοφόρα και θα διαψευστεί η καταστροφολογική λογική της ΝΔ.

«Την περίοδο 2010- 2014 η τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα έσπασε όλα τα ρεκόρ της Ευρώπης, με αύξηση 60%, προετοιμάζοντας το στάδιο της ιδιωτικοποίησης ενώ από το 2015 μέχρι σήμερα η τιμή είναι σταθερή. Η ιδέα της κυβέρνησης είναι η προστασία των καταναλωτών  και των επιχειρήσεων και η προσπάθεια της ΔΕΗ να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα» τόνισε και συμπλήρωσε:

«Αποφύγαμε οποιαδήποτε αύξηση στην τιμή του ρεύματος. Το ατόπημα της ΝΔ πριν ήταν εν μέσω της πιο βαθιάς κρίσης, αύξηση στα τιμολόγια 60%. Τίναξε όλο το σύστημα των επιχειρήσεων και των καταναλωτών. Καταστροφική πολιτική Δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ».

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL