Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Κίνημα Αλλαγής / Κίνημα Αλλαγής: Μπούμερανγκ οι... ίσες αποστάσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κίνημα Αλλαγής / Κίνημα Αλλαγής: Μπούμερανγκ οι... ίσες αποστάσεις

“Καλιμπράρετε λίγο και αυτές τις ίσες αποστάσεις, κ. Γεννηματά, μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ. Στο κάτω - κάτω στην ίδια κυβέρνηση ήμασταν, μην τα ξεχνάτε αυτά με τόσο μεγάλη ευκολία”. Με αυτά τα λόγια ο Κυρ. Μητσοτάκης από του βήματος της Βουλής απευθύνθηκε προς την επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. κατά τη συζήτηση για την πρόταση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση την Παρασκευή. “Φώφη, δώσε μου εμένα την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και θα το πάω στο 10% σε λίγες μόνο ημέρες” είχε πει μεταξύ σοβαρού και αστείου ο Άδ. Γεωργιάδης στη Φ. Γεννηματά σε έναν κατ’ ιδίαν διάλογό τους, όπως ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. είχε δημοσιοποιήσει τον περασμένο Ιανουάριο.

Τέτοιου τύπου σχόλια εκ μέρους της Ν.Δ. προς τη Φ. Γεννηματά δείχνουν αφενός το πρέσινγκ που η Πειραιώς ασκεί προς τη Χαριλάου Τρικούπη για συγκυβέρνηση μετά τις εκλογές, όμως δείχνουν και τα περιθώρια εντός των οποίων το ίδιο το ΚΙΝ.ΑΛΛ. έχει επιτρέψει στον Κυρ. Μητσοτάκη να εφαρμόζει με τόση ευκολία και σε σημείο παρεξήγησης αυτό το προεκλογικό φλερτ.

Διότι η Φ. Γεννηματά προσπαθεί μεν να εφαρμόζει την τακτική των “ίσων αποστάσεων” απέναντι σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., όμως την ίδια στιγμή οι βασικές επιλογές της -ξεκινώντας από τον κεντρικό στόχο της, που είναι η “στρατηγική ήττα” του ΣΥΡΙΖΑ - καταλήγουν να εξυπηρετούν και να υποστηρίζουν την ατζέντα του Κυρ. Μητσοτάκη. Ή και την ατζέντα του Άδ. Γεωργιάδη, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη φρασεολογία, το ύφος και κυρίως την επιχειρηματολογία του στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Μόλις την Παρασκευή, και αφού προηγουμένως είχε κατηγορήσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι “προσπαθεί να κρύψει ότι βαδίζει στα χνάρια της Ν.Δ. του παρελθόντος και στηρίζει Βέμπερ, δηλαδή την ουσία της βαθιάς συντήρησης που είναι υπεύθυνη για τη διαρκή λιτότητα που διαλύει την Ευρώπη και ανοίγει τον δρόμο στην Ακροδεξιά και στον εθνικισμό” ζήτησε τα εξής: ψήφιση της κατάργησης της μείωσης του αφορολόγητου (σ.σ.: ζήτημα που “πέταξε” ως επικοινωνιακό πυροτέχνημα ο Κυρ. Μητσοτάκης τις προηγούμενες μέρες), προκήρυξη εκλογών άμεσα, ήττα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό που προτείνει διαρκώς η Φ. Γεννηματά είναι “προοδευτική διακυβέρνηση” βάσει του δικού της προγράμματος, εμφανίζοντας το ΚΙΝ.ΑΛΛ. ως εγγυητή της εθνικής συνεννόησης και της σταθερότητας. Όμως η πρότασή της σε συνδυασμό με τη βασική στόχευσή της για “στρατηγική ήττα” του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ότι αυτό που όχι μόνο αναμένει αλλά και ζητά πολιτικά είναι να λάβει την πρωτιά η Ν.Δ. Ζητά δηλαδή “να μη στρίψει άλλο το τιμόνι δεξιά”, θεωρώντας ότι αυτό θα το κάνει σε μια νέα συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL