Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
10.9°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
9.6°C14.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
8 °C
7.9°C10.7°C
0 BF 87%
Εισαγγελική παρέμβαση για την απόρριψη της χορήγησης άδειας στον Κουφοντίνα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εισαγγελική παρέμβαση για την απόρριψη της χορήγησης άδειας στον Κουφοντίνα

Στην υπόθεση χορήγησης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα παρενέβη η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου χθες μετά την ομόφωνη απόρριψη του νέου αιτήματος του Δ. Κουφοντίνα για χορήγηση νέας άδειας από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών του Βόλου.

Μετά την απόρριψη του αιτήματος η Ξ. Δημητρίου ζήτησε το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Βόλου καθώς και τον ιατρικό φάκελο του Δημήτρη Κουφοντίνα, όπως και την έκθεση της κοινωνικής λειτουργού της φυλακής, προκειμένου να τα μελετήσει.

Ζήτησε επίσης το τελευταίο ιατρικό πιστοποιητικό από το νοσοκομείο του Βόλου, όπου νοσηλεύεται ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετά την απεργία πείνας που ξεκίνησε στις 2 Μαΐου και, όπως έχει δηλώσει, δεν προτίθεται να σταματήσει.

Σε περίπτωση κατά την οποία η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει διαφορετική άποψη από την κρίση του Δικαστικού Συμβουλίου, έχει τη δυνατότητα να ζητήσει την αναίρεση του βουλεύματος.

Δ. Κουφοντίνας: Συνεχίζω μέχρι τη δικαίωση ή μέχρι το τέλος

Μετά τη δημοσιοποίηση του βουλεύματος του Δικαστικού Συμβουλίου Βόλου, ο Δ. Κουφοντίνας δήλωσε διά της συνηγόρου του Γ. Κούρτοβικ ότι συνεχίζει την απεργία πείνας μέχρι τη δικαίωση ή μέχρι το τέλος.

«Δεν λειτούργησαν ως δικαστές δημοκρατίας, αλλά ως πρωτοδίκες εμφυλίου. Ανέλαβαν, ως απρόσωπος κρατικός μηχανισμός, την εκτέλεση της εντολής από την κυβέρνηση, τη γνωστή οικογένεια και την πρεσβεία που διαφεντεύει τη χώρα.

Το θέμα δεν αφορά πια μια ατομική άδεια, αλλά την επίθεση στο δικαίωμα του λόγου και της έκφρασης, στα δικαιώματα του κρατούμενου, στα δικαιώματα του λαού. Πέραν αυτών, είναι και ζήτημα αγωνιστικής αξιοπρέπειας" σημείωσε μεταξύ άλλων.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη ο Δ. Κουφοντίνας είχε διαμαρτυρηθεί με επιστολή του στον διευθυντή του νοσοκομείου Βόλου για τις συνθήκες νοσηλείας του στο δεύτερο υπόγειο του νοσοκομείου, «δίπλα από το νεκροτομείο», ενώ προσθέτει ότι μέχρι τότε δεν θα δεχθεί "καμία επίσκεψη και παρακολούθηση από οποιονδήποτε γιατρό ή νοσηλευτή του νοσοκομείου".

Κατάληψη στην "Αυγή" για αλληλεγγύη στον Δημ. Κουφοντίνα

Χθες το πρωί σε ολιγόλεπτη κατάληψη προχώρησε ομάδα αλληλέγγυων στα γραφεία της «Αυγής» για να διαμαρτυρηθεί για τη μη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα και κείμενό της αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL