Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C17.6°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C14.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.9°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 81%
Π.Πολάκης: Εκφράζουμε την τίμια κοινωνική πλειοψηφία (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π.Πολάκης: Εκφράζουμε την τίμια κοινωνική πλειοψηφία (Video)

«Προβληματίστηκα για τη γλώσσα που έπρεπε να χρησιμοποιήσω των Σφακίων ή του Χάρβαρντ; Όποια όμως και να χρησιμοποιήσω δεν θα την καταλάβει ο κ. Μητσοτάκης, την μια γιατί δεν ξέρει την κουλτούρα των Σφακιανών για να την καταλάβει αλλά ούτε και του Χάρβαρντ γιατί έδειξε μεταξύ των άλλων ότι είναι και φυγόπονος. Χθες έκανε μια ανερμάτιστη ομιλία αν και είχε δυο εβδομάδες να προετοιμαστεί» δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, στη Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.https://www.youtube.com/embed/nKVjIaQ37cI

Ο ίδιος, αναφερόμενος στον Κ.Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι «φάνηκε ότι του τα έχουν επιβάλλει να τα διαβάσει το γνωστό συγκρότημα, ο owner της ΝΔ», ενώ πρόσθεσε ότι η ομιλία του έτυχε «χλιαρής αποδοχής» από τους βουλευτές της ΝΔ. «Είναι ο ίδιος λόγος που η τηλεθέαση πέφτει όπου βγαίνετε».

«ΓΙα πρώτη φορά κατατέθηκε μομφή κατά υπουργού όχι για πράξη αλλά για το ύφος του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός και πρόσθεσε ότι «από το κοινοβούλιο έχουν περάσει πολιτικοί που υποθήκευσαν ολόκληρη τη χώρα και εξακολουθούν να το παίζουν σεβάσμιοι. Καμιά πρόταση δυσπιστίας δεν έγινε σε αυτούς».

«Ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι είμαι γραφικός και φασίστας. Είμαι γραφικός διότι λέω αυτά που οι άλλοι δεν τολμούν να πουν», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο αν. υπουργός Υγείας συνεχίζοντας τόνισε ότι «είμαι κυνικός γιατί σπούδασα χωρίς πατέρα και έχω θυσιάσει τη ζωή μου για να σώσω χιλιάδες ανθρώπους. Είμαι πράγματι φασίστας διότι δεν έχω κάνει ούτε μία μήνυση σε κανένα δημοσιογράφο ή πολιτικό που με έχουν υβρίσει χυδαία από σκύλο ως αρκουδιάρη. Είμαι φασίστας γιατί 2.5 ανασφάλιστοι έχουν ελεύθερη πρόσβαση στα νοσοκομεία. Είμαι επικίνδυνος για την δικιά σας δημοκρατία, γιατί παίρνω δάνεια με υποθήκη το σπίτι μου και όχι με αέρα... όπως οι φίλοι σας».

«Δεν είμαι φίλος με το Χριστοφοράκο, ούτε τον άφησα να φύγει, ούτε χρηματοδότηθηκα ποτέ από κάποιον, ούτε είχα ποτέ offshore. Διότι προτιμώ να συνεργάζομαι με άξιους ανθρώπους που δούλευαν σε βουλκανιζατέρ. Ότι έχω καταφέρει στη ζωή μου οφείλεται σε επίπονη προσπάθεια στην στήριξη της οικογένειας μου και όχι γιατί είμαι γιος του μπαμπά μου» τόνισε ο Π.Πολάκης συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος.

Επιπρόσθετα ο ίδιος τόνισε ότι «δεν διορίστηκα κατ' ευθείαν στο κράτος όπως εσείς που όταν γυρίσατε διοριστήκατε αμέσως».

«Εκφράζουμε την τίμια κοινωνική πλειοψηφία, που αγαπά τους συνανθρώπους της και τους συμπολίτες της που θέλει μια Ελλάδα της αλληλεγγύης και της ισοτιμίας. Ναι είμαστε δύο κόσμοι και ο κόσμος πρέπει να διαλέξει αν θα προχωρήσει ή θα γυρίσει πίσω».

Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι «επενδύσατε στο αφήγημα της αριστερής παρένθεσης μιλήσατε για περιστασιακούς ενοίκους της εξουσίας και επιδοθήκατε σε μια λυσσαλέα προπαγάνδα εντός και εκτός της χώρας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταστρέψει την Ελλάδα. Έχετε περιέλθει σε έσχατη απελπισία και απόγνωση διότι με την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και τα σημαντικά μέτρα ανακούφισης που πήραμε και νομοθετήσαμε, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από χθες. Ανοίγει ένας άλλος δρόμος για την ελληνική κοινωνία. Σας έμεινε μόνο φόβος και πανικός».

«Ναι το κόψαμε το ΚΕΕΛΠΝΟ, το σπάσαμε το απόστημα. Έχουν χάσει πάνω από 70 εκατ. ευρώ από τα ΜΜΕ που πληρώνατε. Όσοι παρανομούν θα μπαίνουν φυλακή δεν τους βάζουμε εμείς αλλά η δικαιοσύνη. Φόβος από τη συνειδητοποίηση ότι εμείς δεν είμαστε σαν τους προηγούμενους που επιδίδονταν την προθυμία αλλά αντίθετα έχουμε χαλύβδινη υπομονή και καθαρό στόχο για να αντέχουμε τον πόλεμο. Δεκαπέντε γενιές μας έχετε περάσει και δεν βρήκατε τίποτα», σημείωσε ο ίδιος.

Απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο αναπληρωτής υπουργός έκανε λόγο για επιχείρηση αποπροσανατολισμού της αλήθειας, με διασπορά ψεύτικων ειδήσεων. «Αν είχατε βρει κάτι ανήθικο θα μας είχατε κρεμάσει. Έχετε καταλάβει τι αντιπολίτευση κάνετε; Αναπαράγεται όλα τα fake news».

«Λόγω της δουλειάς μου, έχω χειρουργήσει και έχω νοσηλεύσει άτομα με αναπηρία. Έχουν τον αμέριστο σεβασμό μου. Ξέρω τον αγώνα τους καθημερινά. Πρέπει να είμαστε δίπλα τους όχι με οίκτο αλλά με σεβασμό», σημείωσε ο ίδιος αναφορικά με την υπόθεση Κυμπουρόπουλου.

Αναφερόμενος στη νομοθέτηση της κυβέρνησης για τα άτομα με αναπηρία έκανε λόγο για επιπλέον μοριοδότηση για ΑΜΕΑ, διατήρηση επιδομάτων, εξαίρεση από τα εισοδήματα του επιδόματος αναπηρίας, ενίσχυση των σχολείων ειδικής αγωγής, «προσθέσαμε παθήσεις που δικαιούνται όλα αυτά τα νομοθετήσαμε».

«Τον αντιμετώπισα ως ισότιμο συνομιλητή αλλά εκείνοι δείχνουν τον ρατσισμό τους όταν δεν τον αντιμετωπίζουν ισάξιο με αυτούς. Δεν έδειξα έλλειψη σεβασμού στον κ. Κυμπουρόπουλο αλλά τα στελέχη σας που τον έσπρωχναν για να πάρουν θέση πιο κοντά στον κ. Μητσοτάκη για μια φωτογραφία», δήλωσε ο Π.Πολάκης, προσθέτοτνας ότι «εϊναι οι ίδιοι που κουτσούρεψαν τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ για τα τεχνητά μέλη και σήμερα δίνουμε 40 ευρώ παραπάνω από τα περσινά. Η απάντησή μου ήταν πολιτική και όχι προσωπική».

Συνεχίζοντας ο ίδιος σημείωσε ότι «δεν υπάρχει το δίλημμα που έθεσε ο κ. Κυμπουρόπουλος. Οι ίσες ευκαιρίες προυποθέτουν την επιπλέον βοήθεια που χρειάζονται (μόρια και επιδόματα) τα άτομα με αναπηρία. Δεν ξεκινούν από τις ίδιες αφετηρίες με τους υπόλοιπους και η Πολιτεία πρέπει να παρεμβαίνει για να τους διασφαλίζει ίσες ευκαιρίες».

«Η δήλωση Κυμπουρόπουλου και τα στελέχη της ΝΔ το κρυμμένο πλην σαφές νόημα είναι ότι "τα επιδόματα δεν προσφέρουν τίποτα, είναι άχρηστα και πρέπει να καταργηθούν, τα ίδια άτομα με αναπηρία που αξίζουν όπως ο κ. Κυμπουρόπουλος θα ξεχωρίσουν αυτό το μοντέλο θέλετε να επαναφέρεται».

Παράλληλα, ο Π.Πολάκης υπογράμμισε ότι «εμείς έχουμε ως αφετηρία το νοητικό πείραμα της πρωταρχικής θέσης, δηλαδή ποιες αποφάσεις θα λαμβάναμε αν είχαμε πλήρη άγνοια για τις διαφορές των ανθρώπων, εκεί βασίζεται η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει την πολιτική των θετικών διακρίσεων που υιοθετούν αμερικάνικα πανεπιστήμια; Υπό αυτό το πρίσμα άσκησα κριτική στον κ. Κυμπουρόπουλο».

«Πολλοί μου ζήτησαν να συγγνώμη από τον κ. Κυμπουρόπουλο. Τη συγγνώμη τη ζήτησα με όλα αυτά που κάναμε, με τις πράξεις μας τέσσερα χρόνια που ξαναστήσαμε ένα διαλυμένο σύστημα υγείας. Εμείς αυξήσαμε τη χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων».

«Τους τραμπουκους να τους ψάξεις στην παρέα του κουμπάρου σου», δήλωσε ο Π.Πολάκης αναφερόμενος σε δηλώσεις του Κ.Μητσοτάκη, προσθέτοτνας ότι «μπορεί να έχει πάει στα Σφακιά αλλά για να καταλάβεις τον ψυχισμό πρέπει να έχεις δει το ηλιοβασίλεμα ανάμεσα στην Γαύδο και τα Σφακιά, να έχεις πάει σε κουρά προβάτων, να έχεις ακούσει την πέρδικα να κακαρίζει τότε μπορείς να καταλάβεις τι σημαίνει αξιοπρέπεια που κουβαλά αυτός ο τόπος».

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL