Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C22.6°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 86%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.0°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
27.2°C28.8°C
4 BF 28%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.1°C
4 BF 88%
Επίθεση Γεννηματά με ατζέντα... Μητσοτάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επίθεση Γεννηματά με ατζέντα... Μητσοτάκη

Εφ’ όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, χρησιμοποιώντας μάλιστα πολλά από τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε ο Κυρ. Μητσοτάκης, εξαπέλυσε η Φ. Γεννηματά.

Είπε δηλαδή, όπως και ο πρόεδρος της Ν.Δ., ότι η διαπραγμάτευση του 2015 κόστισε 200 δισ., ρώτησε και εκείνη αν θα πρέπει να χειροκροτηθεί η κυβέρνηση που μείωσε τον ΦΠΑ στην ενέργεια μετά από τέσσερα χρόνια και σχολίασε και εκείνη την αναφορά του πρωθυπουργού περί “ξαναζεσταμένου φαγητού” σε σχέση με την εκπομπή του ΣΚΑΪ για το Μάτι. Ακολουθώντας κατά πόδας την αντιπολιτευτική ατζέντα Μητσοτάκη, “θυμήθηκε” και τον Μαδούρο. Από την επίθεσή της δεν θα μπορούσε να λείψει ούτε η Συμφωνία των Πρεσπών. Ισχυρίστηκε δηλαδή ότι η κυβέρνηση εκτέθηκε ανεπανόρθωτα με τους χειρισμούς “και τις υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα”.

Αφού είπε ότι “ο κ. Τσίπρας ταυτίζει την κυβέρνηση του με τον Πολακισμό”, η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. ανακοίνωσε, όπως αναμενόταν, ότι καταψηφίζει την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση και ζήτησε εκλογές, θέτοντας και εκείνη -όπως ο Κυρ. Μητσοτάκης- τις ευρωεκλογές ως πρώτο στάδιο για την “πολιτική ανατροπή”. Ως προς αυτό ζήτησε την ενίσχυση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. από τους πολίτες, αναφέροντας ότι “ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. στις ευρωεκλογές είναι χαμένη ψήφος για μια προοδευτική Ευρώπη”.

Όπως κάνει πάντα, επιτέθηκε και στη Ν.Δ. την οποία χαρακτήρισε “ορίτζιναλ Δεξιά” και τον ΣΥΡΙΖΑ, ως “νέα Δεξιά”, συνεχίζοντας όμως να μην αποκλείει μετεκλογική συνεργασία με τον Κυρ. Μητσοτάκη. Ενώ είπε δηλαδή ότι η Ελλάδα δεν αντέχει το τιμόνι άλλο δεξιά και ότι δεν είναι λύση η επιστροφή της Ν.Δ., ανέφερε ότι χρειάζεται “μια νέα αντίληψη για πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση στον τόπο” με βάση το πρόγραμμα του ΚΙΝ.ΑΛΛ., το οποίο “κρατά σταθερά το νήμα της εθνικής συνεννόησης, με υπευθυνότητα και ενωτική διάθεση”. Παράλληλα όμως, “προέβλεψε” πως στις εκλογές “ο κ. Τσίπρας και η παρέα του θα διαπιστώσουν στις κάλπες ότι η ελληνική κοινωνία τούς έχει γυρίσει την πλάτη”. Μίλησε για “ηττημένη και αποτυχημένη” κυβέρνηση”, “εγκλωβισμένη στις αυταπάτες και τις ιδεοληψίες της”, φτάνοντας στο σημείο επίσης να πει ότι η μεσαία τάξη καταστράφηκε από την παρούσα κυβέρνηση και ότι με τις επιλογές της οδήγησε σε “αργό θάνατο” την οικονομία, με αποτέλεσμα “να μας στερήσει την ευκαιρία να απαλλαγούμε από την κρίση και την επιτροπεία”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL