Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.6°C20.7°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.8°C15.6°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.6°C18.2°C
4 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C14.9°C
2 BF 58%
Αλ. Τσίπρας: Νέος αυτοκινητόδρομος στην Κρήτη χωρίς διόδια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ. Τσίπρας: Νέος αυτοκινητόδρομος στην Κρήτη χωρίς διόδια

Στο τμήμα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, Γούρνες – Χερσόνησος, το οποίο δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από λίγες ημέρες συνέχισε την περιοδεία του στο Ηράκλειο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΚ, Φώτη Καζάση και τους βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως μεταδίδει το inotos.gr, Αλέξης Τσίπρας, σημείωσε ότι «ο ΒΟΑΚ πρέπει να γίνει όσο πιο γρήγορα γίνεται» ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κατασκευή «αξιόπιστων κάθετων αξόνων για να υπάρχει πρόσβαση στη φυσική ομορφιά της Κρήτης». Επανέλαβε δε ότι ο νέος αυτοκινητόδρομος της Κρήτης «δεν θα έχει διόδια για τους πολίτες του νησιού».

https://www.youtube.com/embed/gm4oy6brQvQ

«Ο ΒΟΑΚ θα είναι ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος κληρονομιά στην Κρήτη» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «ο ΒΟΑΚ και το αεροδρόμιο θα συμβάλουν στην ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη του τουρισμού της Κρήτης». Χαρακτήρισε τον ΒΟΑΚ όραμα δεκαετιών και τόνισε ότι η Κρήτη έχει πληρώσει στους δρόμους μεγάλο φόρο αίματος και οι Κρητικοί δικαιούνται ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο.

https://twitter.com/PrimeministerGR/status/1123914386899337217?ref_src=twsrc^tfw

Αναλυτικά, «ο ΒΟΑΚ αποτελεί όραμα δεκαετιών. Μιλάμε -εξήγησε ο πρωθυπουργός- για δυο κομμάτια που έχουν δημοπρατηθεί και τα έργα είναι σε εξέλιξη, όσον αφορά το Καστέλι Κισσάμου-Χερσόνησος και το Χερσόνησος-Νεάπολη (το ένα με σύμβαση παραχώρησης και το άλλο με ΣΔΙΤ). Στο δρόμο αυτό, είναι σημαντικό, ότι δεν θα υπάρχουν διόδια για τους κατοίκους της Κρήτης, ενώ για το υπόλοιπο τμήμα από Νεάπολη έως Άγιο Νικόλαο, επίσης έχει ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία. Είχαμε μαλιστα βάλει ένα στοίχημα ότι θα ξεκινήσει πριν το Μάιο και ξεκίνησε», επεσήμανε ο πρωθυπουργός που συνέδεσε την αναγκαιότητα του έργου, με τη δημιουργία και του νέου αεροδρομίου Ηρακλείου, στο Καστέλι.

«Το μεγάλο όραμα, είναι να προχωρήσει ο ΒΟΑΚ και να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο, διότι μετά και από το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι, η Κρήτη αναβαθμίζεται. Ήδη στο υπάρχον αεροδρόμιο κάθε χρόνο έχουμε πάνω από 8 εκατ. επιβάτες. Με το νέο αεροδρόμιο που θα είναι πιο σύγχρονο και θα προσγειώνονται μεγαλύτερα αεροσκάφη, οι αφίξεις θα πολλαπλασιαστούν. Άρα η ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ σε ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο, ένα όραμα δεκαετιών, δρομολογείται σιγά σιγά και πιστεύουμε ότι στην επόμενη πενταετία, θα μπορούμε να μιλάμε για ένα έργο πνοής για την Κρήτη, τους Κρητικούς αλλά και τους επισκέπτες, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Κρήτη είναι ατμομηχανή της τουριστικής μας ανάπτυξης», σημείωσε με έμφαση ο κ. Τσίπρας όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Ο πρωθυπουργός κατά την ενημέρωσή του για το έργο από το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Αναπτυξης Κρήτης Φώτη Καζάση, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα περίπου εννέα χιλιόμετρα που υπολείπονταν, με τον επιβλέποντα Γιώργο Αγαπάκη να εξηγεί στον πρωθυπουργό ότι ένα από τα προβλήματα που προέκυψαν και καθυστέρησαν τις εργασίες, σχετίζονταν με την Αρχαιολογία και τα ευρήματα, που απαιτούσαν επιπλέον διαδικασίες, προκειμένου το έργο να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί.

Ο πρωθυπουργός μετέβη στη συνέχεια στο ολοκληρωμένο υδραυλικό έργο του Φράγματος Αποσελέμη, αναγνωρίζοντας ότι «είχε πολύ νερό φέτος», λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά «από βροχή δεν έχετε παράπονο εφέτος». Στην ενημέρωση που του έγινε τονίστηκε ότι «με μία καλή διαχείριση όσες περιοχές τροφοδοτούνται από τον Αποσελέμη δεν θα διψάσουν ποτέ». Στελέχη του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης τόνισαν ιδιαίτερα και πως «το νερό του Αποσελέμη είναι εξαιρετικής ποιότητας».

Διαβάστε επίσης:

Αλ. Τσίπρας: Ολοκληρώνεται ένα σημαντικό έργο που περιμένει με ανυπομονησία όλη η Κρήτη (Video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL