Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Πόλεμος λάσπης στη Ρ. Δούρου από τον Γ. Πατούλη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πόλεμος λάσπης στη Ρ. Δούρου από τον Γ. Πατούλη

Κορυφώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ Δούρου και Πατούλη, με τον δεύτερο να της καταλογίζει "εγκληματικές ευθύνες" για την φονική καταστροφή στο Μάτι και την περιφερειάρχη να τον κατηγορεί ότι της επιτίθεται με "λάσπη" επιδιδόμενος σε "τυμβωρυχία" "πάνω σε νεκρούς" και πως "αποφαίνεται για δήθεν ‘ενόχους’". Παράλληλα, η περιφερειάρχης του καταλογίζει "αόρατο" έργο στον Δήμο Αμαρουσίου, όπου και διετέλεσε για τρεις θητείες δήμαρχος, και πως ως "δηλωμένος καριερίστας" δραπετεύει από τον δημόσιο διάλογο, καθώς δεν παρέστη στο τελευταίο ραδιοφωνικό ντιμπέιτ.

"Η έκρηξη έντασης και θυμού του κ. Πατούλη αποδεικνύει, πέρα από ταραχή και πανικό, το γεγονός ότι με τις δηλώσεις μας έχουμε πλήξει όχι απλά τα πολιτικά κενά και τις πολιτικές αδυναμίες της υποψηφιότητάς του, αλλά και την αχίλλειο πτέρνα του: ότι μισεί τις δημόσιες αλήθειες, οι οποίες αποδομούν τον μύθο που φαντάζεται ότι έχει τάχα χτίσει για το άτομό του" σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της "Δύναμης Ζωής" Γ. Μοίρας. Είχε προηγηθεί σκληρή δήλωση του Γ. Πατούλη εναντίον της περιφερειάρχη, που τη χαρακτήριζε "υπόδικη για τις εγκληματικές ευθύνες της για τον θάνατο δεκάδων συμπολιτών μας", η οποία "επέλεξε ως τελευταία σανίδα σωτηρίας την επιχείρηση ‘λάσπη στον Πατούλη’, χρησιμοποιώντας τους γνωστούς ακροδεξιούς που έχει περιμαζέψει, τους κ.κ. Μοίρα και Χριστοφορίδη".

Ο Γ. Μοίρας αντεπιτέθηκε με δήλωσή του χαρακτηρίζοντας "ακροδεξιό" τον Γ. Πατούλη, "ο όποιος εναγκαλίζεται στο κόμμα στο οποίο ανήκει, με τους απογόνους του Γάλλου ακροδεξιού Λεπέν, τους νοσταλγούς της εποχής της Μακρονήσου, τους οπαδούς της χούντας και τους αρνητές του Πολυτεχνείου". "Ακροδεξιός είναι όποιος γίνεται σήμερα πλασιέ της παλιάς γνωστής... 'εθνικοφροσύνης', απευθυνόμενος σε κοινά που φωνάζουν εμπρός του ‘Αλήτες, προδότες, πολιτικοί’" σημείωσε ο Γ. Μοίρας.

Χαρακτηρίζοντας "αόρατο" το έργο του Γ. Πατούλη στον Δήμο Αμαρουσίου, ο Γ. Μοίρας υπενθύμισε ότι επί διοίκησης Δούρου στην Περιφέρεια λειτουργούν 360 εργοτάξια στους 66 δήμους της Αττικής με συνολικό προϋπολογισμό 2,1 δισ. ευρώ. Υπενθυμίζει μάλιστα στον Γ. Πατούλη ότι "στον Δήμο Αμαρουσίου, όπου παρίστανε τον βασιλιά Μίδα που ό,τι άγγιζε το έκανε χρυσό, ο μύθος του κατέπεσε με τις εικόνες του πάρκινγκ, τους τόνους σκουπιδιών που στέλνει για θάψιμο στη Φυλή, το φιάσκο της πρόχειρης πρότασής του για Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) στους δήμους του Βόρειου Τομέα, αφήνοντάς τον πίσω σε σχέση με Πειραιά, Αθήνα, Δυτικό Τομέα". Αυτός κατά τον Γ. Μοίρα είναι ο λόγος που ο Γ. Πατούλης "εγκατέλειψε λοιπόν τον δήμο, για να αρχίσει να πηδάει από τη μία υποψηφιότητα στην άλλη". "Από την ανακοίνωση - στρακαστρούκα της δήθεν υποψηφιότητάς του για τον Δήμο Αθηναίων, έκανε στην άκρη για τον κ. Μπακογιάννη και ξαφνικά του ήρθε η έμπνευση να κατεβεί στην Περιφέρεια Αττικής" συμπλήρωσε ο Γ. Μοίρας χαρακτηρίζοντας τον Γ. Πατούλη "δηλωμένο καριερίστα".

"Ως καριερίστας πηδάει από τη μία υποψηφιότητα στην άλλη, εμφανίζεται αδιάβαστος και άρα προκλητικά αδιάφορος ως προς την ατζέντα και τα σοβαρά θέματα της Περιφέρειας Αττικής, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται στα ντιμπέιτ και στις ομιλίες να λέει γενικότητες, αοριστολογίες έως και πράγματα ασυνάρτητα" στηλίτευσε ο Γ. Μοίρας στην στάση Πατούλη. Εξήγησε μάλιστα την επιλογή Πατούλη ως στάση "δραπέτη από τον απευθείας δημόσιο διάλογο με τους ανθυποψήφιούς του". "Μπορεί να του φάνηκε βαρύ το Πατ-Λούης, αλλά ας μας πει λόγω ποιας υποχρέωσης δεν προσήλθε στο τελευταίο ντιμπέιτ. Γιατί να διακτινίστηκε μέσα σε ένα διήμερο στην Άπω Ανατολή, όπως ακούστηκε, είναι ανθρωπίνως αδύνατο" είπε ο Γ. Μοίρας.

Ενώ στο σκέλος των δημοσκοπήσεων, που εμφανίζουν τον "γαλάζιο" υποψήφιο περιφερειάρχη ως νικητή, ο Γ. Μοίρας αμφισβητεί την εγκυρότητά τους. Υπενθυμίζει, μάλιστα, ότι ενώ το 2014 οι δημοσκοπήσεις έδιναν προβάδισμα 10 μονάδων στον Γ. Σγουρό, τελικά τη νίκη πήρε η Ρ. Δούρου. Άρα, "στην κάλπη του Μάη ο κ. Πατούλης θα μείνει με τις δημοσκοπικές του νίκες αγκαλιά" σχολίασε ο Γ. Μοίρας, υπογραμμίζοντας όσον αφορά "τον κανονικό νικητή" "οι κάτοικοι της Περιφέρειας Αττικής γνωρίζουν καλά ποιον να εμπιστευτούν και εμείς ως 'Δύναμη Ζωής' εμπιστευόμαστε την κρίση τους".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL