Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Το ζήτημα δεν είναι αν θα τα κόψουμε, με την ανάπτυξη δεν θα χρειάζονται!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το ζήτημα δεν είναι αν θα τα κόψουμε, με την ανάπτυξη δεν θα χρειάζονται!

«Δεν θέλουμε επιδόματα, θέλουμε να παράξουμε πλούτο και θέσεις εργασίας» κατέστησε χθες σαφές ο στενός σύμβουλος του προέδρου της Ν.Δ. Μακάριος Λαζαρίδης, λίγες ημέρες μετά τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι δεν... θέλει “μια κοινωνία που να εξαρτάται από χριστουγεννιάτικα βοηθήματα”. “Καλύτερα θα ήταν να επιδοτείται η εργασία" θεωρεί επιπλέον ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Δέρβος. Παρ’ όλα αυτά η Ν.Δ. επιχειρεί να πείσει, μετά την αντίδραση του Μαξίμου, ότι “κανένα δώρο δεν πρόκειται να κοπεί από την επόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ.”!

Κυβερνητικές πηγές σχολίασαν, σε καυστικό τόνο, ότι “ο Μεσαίωνας που οραματίζεται η Ν.Δ. κάνει ακόμα και το ΔΝΤ να φαντάζει παιδική χαρά”. Επεσήμαιναν δε με νόημα ότι "μετά τον κ. Μητσοτάκη, που θέλει να καταργήσει τα δώρα Χριστουγέννων και το κοινωνικό μέρισμα, γιατί τα θεωρεί 'ελεημοσύνη' και 'πελατειακά', ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος τάχθηκε κατά του επιδόματος ανεργίας, γιατί, όπως λέει, αποτρέπει τους νέους ανέργους από την αναζήτηση εργασίας”... Οι ίδιοι κύκλοι κοινοποίησαν τα βίντεο με τα επίμαχα αποσπάσματα “για να βγάλουν οι πολίτες τα συμπεράσματά τους, επειδή η Ν.Δ. έχει το θράσος να μιλά για διαστρέβλωση”.

Υπενθυμίζεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ομιλία του στην Κύπρο, ισχυρίστηκε ότι “οι νέοι Έλληνες δεν θα έπρεπε να περιμένουν δώρα Χριστουγέννων στο τέλος κάθε χρόνου και να μετατρέπονται σε ομήρους του πελατειακού συστήματος. Θέλω να εστιάσω στις ευκαιρίες και όχι στις παροχές».

Ανησυχία Δέρβου...

Προχθες, ο Κώστας Δέρβος (Kontra) έθεσε στο στόχαστρο το επίδομα ανεργίας καθώς "πολλές φορές ήταν προτιμότερο να επιδοτείται η ανεργία παρά η εργασία και γι' αυτό εκατοντάδες χιλιάδες νέοι παραμένουν άνεργοι περιμένοντας ένα επίδομα ανεργίας για να ζήσουν παίρνοντας 100 και 200 ευρώ από τις γιαγιάδες και τους παππούδες για να τα βγάλουν πέρα”. Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ επεσήμανε στο ίδιο μοτίβο ότι “οι νέοι προτιμούν να μην εργαστούν διότι υπάρχει εργασιακός Μεσαίωνας και γίνεται πιο θελκτική η κατάσταση αυτή με τα επιδόματα ανεργίας παρά να μπουν σε μια εργασία”. Δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι ο κ. Δέρβος εξέφρασε την... ανησυχία του για το γεγονός ότι "Η ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά 6 ευρώ για τον εργαζόμενο, ενώ για τον εργοδότη κόστισε 70 ευρώ”.

Ωστόσο, ο κ. Δέρβος, μετά τις αναφορές των κυβερνητικών πηγών, έκανε στροφή 180 μοιρών, ισχυριζόμενος ότι “η Νέα Δημοκρατία δεν σκοπεύει να κόψει το επίδομα ανεργίας και κανείς δεν έχει πει αυτό το πράγμα. Ακριβώς το αντίθετο έχει εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Ελαστικότερα κριτήρια, περισσότερα κονδύλια, περισσότεροι δικαιούχοι, περισσότερες ευκαιρίες κατάρτισης ώστε να ξεφύγουν σύντομα από την ανεργία». Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ σε λαϊκίστικους τόνους συμπλήρωσε ότι “μόνο επίδομα χυδαιότητας αξίζει σε αυτούς που ονειρεύονται μια Ελλάδα στα πρότυπα του Μαδούρο, με κουπόνια και συσσίτια, και έχουν το θράσος να εγκαλούν όσους θέλουμε μια Ελλάδα δραστήρια, παραγωγική και αξιοπρεπή»...

Παρ’ όλα αυτά, «το ζήτημα με τα κοινωνικά επιδόματα δεν είναι αν θα τα κόψουμε καθώς με την ανάπτυξη και τις επενδύσεις δεν θα χρειάζονται αυτά τα επιδόματα» απάντησε, χωρίς περιστροφές, ο Μ. Λαζαρίδης (ΑΝΤ1) σε ερώτηση του -παριστάμενου στο πάνελ- διευθυντή της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη: “το 1 δισ. ευρώ σε κοινωνικά επιδόματα θα τα κόψετε, κ. Λαζαρίδη;”.

ΚΙΝ.ΑΛΛ. κατά Μητσοτάκη

Τέλος, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. σχολίασε ότι “ο κ. Μητσοτάκης είναι πολιτικά, προγραμματικά και ηθικά εκτεθειμένος” καθώς “απέδειξε για μια ακόμη φορά πώς εννοεί την κοινωνική πολιτική. Με τις θέσεις αυτές αναδεικνύεται η κρυφή αλλά προκλητική και κοινωνικά άδικη ατζέντα της Ν.Δ. εις βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων”. Η Χαριλάου Τρικούπη συμπληρώνει ότι “όσο και αν το Γραφείο Τύπου της Ν.Δ. προβαίνει σε αόριστες διαψεύσεις, από την ίδια την ομιλία του στην Κύπρο προκύπτει ότι μιλά για περικοπή του Δώρου Χριστουγέννων για τους εργαζόμενους”, ενώ καταλήγει στο συμπέρασμα πως “αυτό είναι το πραγματικό σκληρό πρόσωπο της Ν.Δ., με το οποίο διαχρονικά η δημοκρατική προοδευτική παράταξη είναι δυναμικά απέναντι”.

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" ΣΤΗ Ν.Δ.

"Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σκοινί"

Δημοκρατία” προς Ν.Δ.: “Τελευταίο επίτευγμα των μαθητευόμενων μάγων, η ομιλία του κ. Μητσοτάκη σε συνέδριο χορηγούμενο από το γραφείο του κ. Αρτεμίου”

Χθες, η Πειραιώς είχε κατηγορήσει την εφημερίδα “Δημοκρατία” -που ανέδειξε στο χθεσινό πρωτοσέλιδο τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη- ότι “λειτουργεί συνειδητά ως 'Δούρειος Ίππος' του ΣΥΡΙΖΑ στήνοντας προβοκάτσιες και fake news σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας”. Το Γραφείο Τύπου της Ν.Δ. ισχυρίστηκε ότι η “Δημοκρατία” “υλοποιώντας εντολές του βασικού χρηματοδότη της, τον οποίον ο ΣΥΡΙΖΑ ευνοεί σκανδαλωδώς στις συμβάσεις του ΟΠΑΠ, διαστρέβλωσε πλήρως τη δήλωση του προέδρου της Ν.Δ. περί δήθεν κοψίματος του δώρου των Χριστουγέννων, αναπαράγοντας την πιο ξεδιάντροπη κυβερνητική προπαγάνδα”. Η αξιωματική αντιπολίτευση επιχείρησε δε να διαμηνύσει στους αναγνώστες της εφημερίδας ότι “η 'Δημοκρατία' δεν διαφέρει σε τίποτα από την 'Αυγή' και τα συριζοτρόλ ως προς τις σκοπιμότητες που εξυπηρετεί»

“Τελευταίο επίτευγμα των μαθητευόμενων μάγων, η ομιλία του κ. Μητσοτάκη σε συνέδριο χορηγούμενο από το γραφείο του κ. Αρτεμίου” απάντησε με νόημα η εφημερίδα “Δημοκρατία” επισημαίνοντας, σε ανάλογο πνεύμα, ότι “αυτά δε τα περί χρηματοδοτών κ.λπ., αποτελούν κακόγουστη φάρσα. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σκοινί”. Η εφημερίδα, στην ανακοίνωσή της... προσκαλεί “τους νεοσύλλεκτους στη Ν.Δ., μετά τις σχολικές διακοπές, σε μαθήματα διαφάνειας” και προτρέπει “το επικοινωνιακό επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο θυμίζει παιδική χαρά, αντί να σπεύδει να εκδίδει ανακοινώσεις, να βοηθήσει ουσιαστικά τον αρχηγό της στην πορεία του προς τη νίκη και να σταματήσει να τον εκθέτει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL