Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.0°C
4 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.8°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
11.2°C11.9°C
3 BF 93%
Σήμερα και η εκλογή γραμματέα από την Κ.Ε. - Σταυροδοσία 100% αντί του συνηθισμένου 40% * Μ. Καρχιμάκης: "Τη συνεργασία με τη Ν.Δ. τη... δοκιμάσαμε. Η Δεξιά είναι ο βασικός μας αντίπαλος" / Απόλυτο έλεγχο του νέου Πολιτικού Συμβουλίου επιδιώκει η Φ. Γεννηματά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σήμερα και η εκλογή γραμματέα από την Κ.Ε. - Σταυροδοσία 100% αντί του συνηθισμένου 40% * Μ. Καρχιμάκης: "Τη συνεργασία με τη Ν.Δ. τη... δοκιμάσαμε. Η Δεξιά είναι ο βασικός μας αντίπαλος" / Απόλυτο έλεγχο του νέου Πολιτικού Συμβουλίου επιδιώκει η Φ. Γεννηματά

Το νέο Πολιτικό Συμβούλιό του και τον γραμματέα του φορέα εκλέγει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή του ΚΙΝ.ΑΛΛ., με τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις που προηγήθηκαν τις περασμένες ημέρες να επιβεβαιώνουν την πρακτική του απόλυτου ελέγχου που επιδιώκει και έχει ακολουθήσει η Φ. Γεννηματά σε όλες τις φάσεις συγκρότησης του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Αυτό δείχνει ο σχεδιασμός της Χαρ. Τρικούπη η εκλογή της Κ.Ε. να γίνει με σταυροδοσία 100%, αντί να επιλεγεί το ποσοστό 40%, όπως συνήθως έπραττε το ΠΑΣΟΚ. Παρά το γεγονός ότι και με την ολοσταυρία θα εκπροσωπηθούν όλες οι “συνιστώσες” του ΚΙΝ.ΑΛΛ., δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και τα εσωτερικά “στρατόπεδά” του, το ΚΙΔΗΣΟ, η πλευρά του Γ. Καμίνη, οι Κινήσεις Πολιτών, η ΕΔΕΜ και τα πρόσωπα που έφυγαν από τη ΔΗΜ.ΑΡ. για να ενταχθούν στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. (όπως ο Θ. Μαργαρίτης), υπήρξαν αντιδράσεις σε αυτή την εισήγηση διότι με αυτόν τον τρόπο δεν θα μπορεί να εκλεγεί άλλο μέλος της Κ.Ε. πέραν των 21 της προκαθορισμένης λίστας.

Στο ίδιο πλαίσιο, της προσπάθειας η ηγεσία να ελέγξει με... face control τη σύνθεση του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου, ο γραμματέας Μ. Χριστοδουλάκης -σε μια εντελώς πρωτοφανή κομματικά κίνηση- ζήτησε μέσω e-mail από τα μέλη της Κ.Ε. να του γνωστοποιήσουν στον προσωπικό του ηλεκτρονικό λογαριασμό έως χθες το απόγευμα ποιος από αυτούς επιθυμεί να είναι υποψήφιος.

Υπ' αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να προεξοφληθεί έως τη σημερινή συνεδρίαση ο τρόπος που τελικά θα ακολουθηθεί για την εκλογή του 21μελούς Π.Σ. του φορέα (στο οποίο θα συμμετέχουν αριστίνδην η πρόεδρος, ο γραμματέας και ο γραμματέας της Κ.Ο., φτάνοντας συνολικά στα 24 άτομα).

Το ποσοστό του γραμματέα

Ένα ακόμα ζήτημα που θα μπορούσε να δημιουργήσει μελανές εντυπώσεις για το ΚΙΝ.ΑΛΛ. μέσα από τη σημερινή κομματική διαδικασία είναι το ποσοστό που θα λάβει ο νυν γραμματέας και μοναδικός υποψήφιος για τη θέση Μ. Χριστοδουλάκης. Αυτό διότι η πλευρά του Ν. Ανδρουλάκη, που στην Κ.Ε. έχει εκλέξει 102 από τα 251 μέλη, είναι εκείνη που συν τοις άλλοις έχει αντιπροτείνει την εκλογή του Π.Σ. με 40%, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα για τη διασφάλιση εκπροσώπησης όλων των “συνιστωσών”.

Την ίδια στιγμή, ενώ η Φ. Γεννηματά στην εισαγωγική ομιλία της θα επαναλάβει τη βασική θέση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. ότι η ετυμηγορία του λαού θα καθορίσει την επόμενη κυβέρνηση, ο προερχόμενος από το ΚΙΔΗΣΟ του Γ. Παπανδρέου, Μιχ. Καρχιμάκης στον ρ/σ Στο Κόκκινο 105,5 απέρριπτε τα σενάρια συνεργασίας με τη Ν.Δ. του Κ. Μητσοτάκη λέγοντας χαρακτηριστικά: “Τη δοκιμάσαμε, όπως και άλλα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα στην Ευρώπη, που είδαν τα ποσοστά τους να συρρικνώνονται”. “Η Δεξιά είναι ο βασικός ιδεολογικός και πολιτικός μας αντίπαλος, τελεία και παύλα” τόνισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL