Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Ξαφνικά η Ν.Δ. "ενδιαφέρθηκε" για τη δίκη της Χ.Α.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ξαφνικά η Ν.Δ. "ενδιαφέρθηκε" για τη δίκη της Χ.Α.

Στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, βρέθηκε χθες η Μπέτυ Μπαζιάνα. Η σύντροφος του πρωθυπουργού κάθισε στο ακροατήριο προκειμένου να παρακολουθήσει τη διαδικασία της δίκης, που βρίσκεται στη φάση των καταθέσεων των μαρτύρων υπεράσπισης, οδεύοντας προς την ολοκλήρωσή τους. Κατά την παρουσία της στο δικαστήριο είχε την ευκαιρία να χαιρετήσει και να συνομιλήσει με τη Μάγδα Φύσσα καθώς και με πολίτες και εκπροσώπους φορέων.

Μαζί της βρέθηκαν ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Σωτήρης Αλεξίου και άλλα στελέχη της οργάνωσης. Η χρονική συγκυρία της παρουσίας της Μπ. Μπαζιάνα στη δίκη κάθε άλλο παρά τυχαία μπορεί να χαρακτηριστεί. Και αυτό γιατί αυτές τις μέρες συμπληρώνονται 4 χρόνια από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής (που δικάζεται ως εγκληματική οργάνωση) και 52 χρόνια από το απριλιανό πραξικόπημα.

Το θράσος της Ν.Δ.

Με αφορμή την παρουσία της Μπ. Μπαζιάνα στη δίκη, η Πειραιώς βρήκε ευκαιρία να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζοντας στην κυβέρνηση την καθυστέρηση της διαδικασίας, αναφέροντας πως η σύζυγος του πρωθυπουργού "πήγε να τιμήσει την επέτειο της πρωτοφανούς αυτής καθυστέρησης". Επαναλαμβάνοντας τα γνωστά επιχειρήματα για δήθεν συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χ.Α. στις πλατείες για την πτώση Σαμαρά, στο δημοψήφισμα και στον διορισμό Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, η Ν.Δ. τονίζει πως "έχει και η υποκρισία τα όριά της".

Σκληρή ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε λόγο για θράσος της Ν.Δ. να "πιάνει στο στόμα της" τον ΣΥΡΙΖΑ και να μιλά για τη δίκη των νεοναζιστών καταλογίζοντάς της "πλήρη άγνοια" για την πορεία της δίκης και τις σχετικές ενέργειες του υπουργείου Δικαιοσύνης στο πλαίσιο των δικών του αρμοδιοτήτων. "Ούτε έξω από τη δικαστική αίθουσα δεν έχουν περάσει για να αντιληφθούν τη φρίκη που σκόρπισαν οι νεοναζιστές" υπογραμμίζει η Κουμουνδούρου.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για "το κόμμα που συμπορεύτηκε και συνεχίζει να συμπορεύεται με τη Χρυσή Αυγή, το κόμμα που έστρωσε το έδαφος για την άνοδό της, το κόμμα που έδειξε διαχρονικά προκλητική ανοχή στα δεκάδες εγκλήματά της, το κόμμα που προσπάθησε να ξεπλύνει τη φασιστική της δράση με την επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων, το κόμμα που είχε χρεώσει στον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά, Τ. Μπαλτάκο, τις επαφές μαζί της, το κόμμα που έχει κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο τον Μ. Βορίδη, διάδοχο του Μιχαλολιάκου στην ηγεσία της νεολαίας της ΕΠΕΝ, το κόμμα που δεν λέει λέξη για τις τωρινές φασιστικές πρακτικές απέναντι σε στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ με πρόσχημα τη Συμφωνία των Πρεσπών".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL