Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.0°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.8°C
3 BF 85%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
28 °C
26.6°C28.8°C
4 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
18.4°C18.5°C
3 BF 83%
Άρση ασυλίας του Μ. Σαλμά με 4 κατά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άρση ασυλίας του Μ. Σαλμά με 4 κατά

Με ευρεία πλειοψηφία η Βουλή ψήφισε χθες και την άρση ασυλίας του Μάριου Σαλμά για ηθική αυτουργία σε απιστία σχετικά με το σκάνδαλο των υπερτιμολογημένων αρθροσκοπήσεων, και συγκεκριμένα για τη σύναψη σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με διαγνωστικό εργαστήριο που συστεγαζόταν με το ιατρείο Σαλμά, για τη σύναψη σύμβασης τροποποιητικής του ΕΟΠΥΥ με πολυϊατρείο και για τα 543 παράτυπα παραπεμπτικά τα οποία δεν είχαν σφραγίδες και υπογραφές ασφαλισμένου. Υπέρ της άρσης ασυλίας του Μ. Σαλμά ψήφισαν 209 βουλευτές, 4 κατά και 1 παρών (συνολικά 214 βουλευτές).

"Οι τυπικές ελλείψεις, για τις οποίες μιλάμε, εντοπίστηκαν από τη διοίκηση και θεραπεύτηκαν. Τι να συζητήσουμε τώρα; Δεν συνιστούν ποινικό αδίκημα, όταν οι εξετάσεις έγιναν" υποστήριξε ο Μ. Σαλμάς. Ακόμη ισχυρίστηκε ότι ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Τάκης Γεωργακόπουλος τον καταδιώκει επειδή όταν ήταν υπουργός τον μετέφερε από την Πάτρα στο Αγρίνιο και τον κατηγόρησε ότι πληρώθηκε πέντε μήνες εφημερίες ενώ η ΜΕΘ που εργαζόταν δεν λειτουργούσε λόγω καταστροφών από σεισμό. Επίσης είπε ότι από την υπόθεση ωφελείται η εταιρεία στην οποία εργάζεται σήμερα ο πρ. πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Μπιρσίμης. Σημειώνεται ότι και ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παρασκευόπουλος επισήμανε την ευπρέπεια με την οποία ο βουλευτής της Ν.Δ. υπερασπίστηκε τις πράξεις του.

Άρση ασυλίας Α. Φωκά

Η Ολομέλεια ήρε και την ασυλία του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛΛ. Αριστείδη Φωκά για υπόθεση που αφορά προσωπική αντιδικία. Την άρση ασυλίας ζήτησε και ο ίδιος ο βουλευτής. Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 215 βουλευτές και το αποτέλεσμα ήταν 212 ναι, 3 όχι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL