Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Ν. Παρασκευόπουλος: Πρωτοφανής επίθεση στην Δικαιοσύνη τα περί σκευωρίας (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Παρασκευόπουλος: Πρωτοφανής επίθεση στην Δικαιοσύνη τα περί σκευωρίας (Video)

Λόγος κατά της Δικαιοσύνης είναι ο λόγος περί σκευωρίας που ακούστηκε σήμερα με έμφαση, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παρασκευόπουλος, λαμβάνοντας τον λόγο στην Ολομέλεια κατά την διαδικασία συζήτησης για την άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου και του Μάριου Σαλμά.https://www.youtube.com/embed/_ALzmTJpDg4

«Ακούστηκε εδώ με πολύ έμφαση περί σκευωρίας. Αυτός ο λόγος κατεξοχήν όπως εκφέρεται στρέφεται κατά της Δικαιοσύνης διότι φτάσαμε σε αυτή την διαδικαστική φάση διερεύνησης ευθυνών με βάση ένα εισαγγελικό έγγραφο που αναπέμπει τις υποθέσεις αυτές στη Βουλή. Και βεβαίως όλη η υπόθεση διερευνάται με καθοριστική πρωτοβουλία της Δικαιοσύνης και στην πρώτη φάση και στη συνέχεια. Άρα ο λόγος περί σκευωρίας είναι λόγος κατά της Δικαιοσύνης και δεν αφορά έναν εισαγγελέα αλλά την Δικαιοσύνη στο σύνολό της, μια δομή ολόκληρη. Και βεβαίως είναι αυτονόητο ότι η Δικαιοσύνη θα στηρίζει τους λειτουργούς της απέναντι σε αυτή την επίθεση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παρασκευόπουλος.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, έκανε μάλιστα λόγο για «πρωτοφανή επίθεση» κατά της Δικαιοσύνης υπογραμμίζοντας ότι «δεν είχαμε ποτέ ξανά τέτοια επίθεση ότι σκευωρεί η Δικαιοσύνη».

«Κι εμείς δεν παριστάνουμε καν τους αρχάγγελους της κάθαρσης. Είμαστε εδώ με τον ρόλο που μας ανέθεσε η Δημοκρατία, ταπεινά πιόνια της Δημοκρατίας, και αυτόν τον ρόλο θα τον υπηρετήσουμε μέχρι τέλους. Δεν διεκδικούμε δάφνες γι αυτό. Καθήκον μας είναι και θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε» είπε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Σχολιάζοντας τις ομιλίες στην Ολομέλεια, υποστήριξε ότι «διαστρεβλώθηκαν τελείως τα νομικά» και εξήγησε ότι σήμερα συζητήθηκαν δύο θέματα: αν υπήρξε ένα φαινόμενο σκανδάλου και διαφθοράς και εάν κάποιοι ενέχονται. «Το σκάνδαλο είναι ότι παρά το γεγονός ότι είμαστε σε μείωση από το 2010 και μετά έγινε μια προσπάθεια ορισμένα φάρμακα ορισμένης εταιρείας να εξαιρούνται από τις μειώσεις» είπε.

Εξάλλου, διευκρίνισε ότι η Βουλή έστειλε την υπόθεση της Novartis στην Δικαιοσύνη για ότι κρίθηκε ότι δεν αποτελεί ύλη της Βουλής και η Δικαιοσύνη, ερευνώντας την υπόθεση, έφτασε σε στάδιο προκαταρκτικής διερεύνησης και έστειλε την υπόθεση πίσω στην Βουλή προκειμένου να γίνει άρση ασυλίας των βουλευτών και να προχωρήσει στη συνέχεια η διαδικασία δίωξης. «Η διαδικασία στην οποία μετέχουμε η οποία προϋποθέτει διερεύνηση ουσίας το μόνο που κρίνουμε είναι εάν οι φάκελοι που ήρθαν σε μας αφορούν την άσκηση των βουλευτικών καθηκόντων ή αν η άσκηση έφτασε εδώ λόγω πολιτικής σκοπιμότητας. Το αν κάποιος φταίει ή όχι δεν είναι της παρούσης να διερευνηθεί» προσθέσε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL