Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Έλενα Κουντουρά: Να κάνουμε την Ελλάδα πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη, όπως την κάναμε στον τουρισμό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έλενα Κουντουρά: Να κάνουμε την Ελλάδα πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη, όπως την κάναμε στον τουρισμό

Στους λόγους που την έκαναν να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα για τη Προοδευτική Συμμαχία, την υποψηφιότητά της για την ευρωβουλή με το ΣΥΡΙΖΑ και τις σεξιστικές επιθέσεις που έχει δεχτεί τους τελευταίους μήνες, αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή της στην Έλλη Στάη στο Open.

Σχετικά με το κάλεσμα συνεργασιών που απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας, η Έλενα Κουντουρά δήλωσε: «Ο καθένας από εμάς έχει τη δική του πολιτική διαδρομή και το δικό του έργο. Προσωπικά, ανταποκρίθηκα σ’αυτό το κάλεσμα, γιατί πιστεύω στο όραμα του Αλέξη Τσίπρα για μία Ελλάδα ισχυρή και υπερήφανη στην Ευρώπη».

Επεσήμανε ότι οι επικείμενες ευρωεκλογές είναι κρίσιμες για την πορεία της Ευρώπης, και κατ’ επέκταση πολύ σημαντικές για το μέλλον της Ελλάδας. «Όπως εργάστηκα ως Υπουργός Τουρισμού, και πετύχαμε με σκληρή και μεθοδική δουλειά να κάνουμε την Ελλάδα πρωταγωνίστρια στον τουρισμό παγκοσμίως, έτσι και μέσα από την Ευρωβουλή, θα εργαστώ με το ίδιο πάθος, για μία Ελλάδα πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη», τόνισε η Έλενα Κουντουρά.

Αναφορικά με την θέση της στο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σημείωσε ότι πάντα πολιτευόταν χωρίς «ταμπέλες», «ως υπουργός Τουρισμού δεν έκρινα ποτέ με ποιον θα συνεργαστώ βάση του τι κόμμα ψηφίζει» και συνέχισε λέγοντας ότι προσδιορίζεται πολιτικά ως «Εθνική Ελλάδος».

Ενώ, δήλωσε ότι «στην ευρωβουλή δεν διορίζεσαι, εκλέγεσαι με την ψήφο του ελληνικού λαού, το να είσαι υποψήφιος δεν είναι προϊόν συναλλαγής», απαντώντας στο αν η υποψηφιότητά της με το ΣΥΡΙΖΑ για την ευρωβουλή αποτελεί προϊόν συναλλαγής.

Στο τομέα του τουρισμού, η Έλενα Κουντουρά στάθηκε στη μεγάλη διεθνή αναγνώριση της στρατηγικής της Ελλάδας στον τουρισμό από διεθνείς οργανισμούς που ανέδειξαν την Ελλάδα παγκοσμίως ως παράδειγμα προς μίμηση στον τουρισμό. Επίσης, αναφέρθηκε στην καθοριστική συμβολή του τουρισμού τα τέσσερα τελευταία χρόνια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βγει η χώρα από την κρίση, «η κυβέρνησή μας έβγαλε την Ελλάδα από την οικονομική κρίση και τα Μνημόνια, και μέσω του τουρισμού καταφέραμε να ενισχύσουμε την εθνική μας οικονομία. Η κυβέρνηση αυτή έβγαλε την Ελλάδα από το σκοτάδι και την οδήγησε στο φως», είπε.

Ως προς την αποχώρησή της από τους Ανεξάρτητους Έλληνες τόνισε ότι όλοι γνώριζαν εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ την θέση της ότι ήταν υπέρ της λύσης, «σεβάστηκα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ότι έπρεπε να κρατηθεί η συνοχή του κινήματος και να μη διαταραχθεί η κυβερνητική συνεργασία και έμεινα σιωπηλή. Είχα ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ρίξω ποτέ βίαια την κυβέρνηση και δεν θα επέτρεπα ποτέ να επιστρέψουν στην εξουσία εκείνοι που πτώχευσαν την Ελλάδα και χρεωκόπησαν τον ελληνικό λαό. Η διαφωνία μου ήταν καθαρά πολιτική και γι’ αυτό διαχώρισα την θέση μου».

Σχετικά με τις σεξιστικές επιθέσεις που έχει δεχτεί από πολιτικούς της αντιπάλους τους τελευταίους μήνες, τις απέδωσε στο γεγονός ότι οι πολιτικοί της αντίπαλοι δεν μπορούν να την «χτυπήσουν» στο έργο της στο Υπουργείο Τουρισμού. «Ο σεξισμός είναι ένας εύκολος τρόπος να πολεμήσεις τον αντίπαλο σου επειδή είναι γυναίκα.

Έχω την αίσθηση ότι οι σεξιστικές επιθέσεις σήμερα γυρίζουν μπούμερανγκ σε εκείνους που καταφεύγουν σ’αυτές, δε νομίζω ότι ο κόσμος μπορεί να δεχτεί σήμερα ότι ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει αποδείξει στην πολιτική ή την επαγγελματική του πορεία, και είναι γυναίκα, τι μπορεί να πετύχει, ότι δεν το έχει πετύχει με την αξία της», ανέφερε η Έλενα Κουντουρά και τόνισε ότι έχει επιλέξει να μην απαντά σε χαρακτηρισμούς, αλλά να απαντά με το έργο της. «Θέλω να δουλεύω αθόρυβα και να κάνει θόρυβο η δουλειά μου», ανέφερε εμφατικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL