Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Ν.Δ. αλλά και ΚΙΝ.ΑΛΛ. ακολούθησαν την ηγετική εμφάνιση Μαρινάκη...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν.Δ. αλλά και ΚΙΝ.ΑΛΛ. ακολούθησαν την ηγετική εμφάνιση Μαρινάκη...

Σαν πραγματικός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε χθες στη συνέντευξή του στον Real FM ο Βαγγέλης Μαρινάκης, μία ημέρα μετά την απόφαση για παραπομπή του σε δίκη για την υπόθεση των στημένων αγώνων.

Με βολές κατά της κυβέρνησης, απειλές κατά του Αλέξη Τσίπρα πως θα "καταδικαστεί για σκευωρία" και δήθεν αποκαλύψεις οι οποίες υιοθετήθηκαν με άμεσα αντανακλαστικά από τη Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛΛ., προκάλεσε την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου, που υπογραμμίζει ότι "την παλινόρθωση της σαπίλας που ονειρεύεται για να γλιτώσει, ως φανερός ηγέτης πλέον της Ν.Δ., δεν θα την επιτρέψει ο ελληνικός λαός". Κυβερνητικές πηγές μάλιστα σχολίαζαν ότι η ηγετική παρέμβαση Μαρινάκη επιβεβαιώνει την πεποίθηση ότι "ο κ. Μητσοτάκης, όπως ακριβώς και ο δήμαρχος του Πειραιά, είναι απλά 'μπροστινοί' του πραγματικού αρχηγού της Ν.Δ.".

Η αξιοπιστία του βίου και της πολιτείας του Β. Μαρινάκη...

"Επιτέλους! Ο πραγματικός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βαγγέλης Μαρινάκης, διαπιστώνοντας προφανώς την ανεπάρκεια του κ. Μητσοτάκη, αποφάσισε να εμφανιστεί δημόσια" σχολίασε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Το Μέγαρο Μαξίμου με ανακοίνωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά: "Ο Β. Μαρινάκης ερευνάται από τη Δικαιοσύνη για εμπορία δύο τόνων ηρωίνης και για μια σειρά άλλα εγκλήματα, αλλά εκτοξεύει απειλές ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο πρώτος στην Ιστορία πρωθυπουργός που θα καταδικαστεί για 'σκευωρία' εναντίον του. Τον ενημερώνουμε ότι πρέπει να περιμένει στη σειρά μετά τους κ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Γεωργιάδη, γιατί προηγείται η δήθεν 'σκευωρία' της Novartis" τονίζεται.

Υπογραμμίζεται ακόμα ότι χρηματοδοτεί τη Ν.Δ., έχει κουμπαριές με την οικογένεια Μητσοτάκη, στηρίζει με κάθε μέσο τη Δεξιά, και την Άκρα Δεξιά, αλλά δηλώνει ότι δεν έχει καμιά σχέση με την αξιωματική αντιπολίτευση ή με άλλο κόμμα. Έχει μετατρέψει τις εφημερίδες που ελέγχει σε όπλα τοξικού πολέμου κατά της Αριστεράς, αλλά δηλώνει ότι αυτός είναι που άφησε ελεύθερους τους δημοσιογράφους του να γράφουν τη γνώμη τους. "Πρέπει να ψάξει πολύ κανείς για να βρει πλοίο του με ελληνική σημαία, αλλά δηλώνει πατριώτης και... 'μακεδονομάχος'" επισημαίνεται, ενώ υπογραμμίζεται ότι "οι μεταχρονολογημένες δήθεν αποκαλύψεις του, ενόψει και των εκλογών, έχουν την αξιοπιστία που τους προσδίδουν ο βίος και η πολιτεία του".

Μαρινάκης καταγγέλλει...

Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού, του Δήμου Πειραιά και του πρώην ΔΟΛ, μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε ότι το 2016, στη διάρκεια του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, ο Ν. Παππάς του είχε ζητήσει να καταβάλει υπό τη μορφή δανείου 26,3 εκατ. ευρώ προκειμένου να πληρώσει την πρώτη δόση για τις τηλεοπτικές άδειες. "Εξήγησα στον κ. Καλογρίτσα ότι έχω την καλή διάθεση, αλλά δεν μπορώ να το κάνω" ανέφερε ο μεγαλοεπιχειρηματίας. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι ο "πόλεμος" εναντίον του ξεκίνησε όταν, δήθεν, αρνήθηκε να τοποθετήσει διευθυντές "της αρεσκείας του ΣΥΡΙΖΑ" στα ΜΜΕ του πρώην ΔΟΛ.

...Ν.Δ. - ΚΙΝ.ΑΛΛ. υιοθετούν

Ελάχιστη ώρα μετά τη συνέντευξη, το γραφείο Τύπου της Ν.Δ. εξέδωσε ανακοίνωση που υιοθετεί τις "αποκαλύψεις" Μαρινάκη σημειώνοντας: "Ρωτάμε ευθέως τους κ. Τσίπρα και Παππά: ισχύουν αυτά που είπε ο κ. Μαρινάκης, ναι ή όχι;". Όπως σημειώνει η Πειραιώς, "ο Βαγγέλης Μαρινάκης επιβεβαίωσε και σήμερα (σ.σ.: χθες) τις στενές σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα στα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησής του". "Απαντήσεις" ζητάει και το Κίνημα Αλλαγής μέσω του εκπροσώπου Τύπου Παύλου Χρηστίδη, που υπογραμμίζει ότι "από τη στιγμή που υπάρχουν οι επώνυμες καταγγελίες του κ. Μαρινάκη, η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας οφείλουν πειστικές και τεκμηριωμένες απαντήσεις".

"Μπροστινός" του Μαρινάκη ο Μητσοτάκης

Για "ψεύδη και λασπώδη επιχειρήματα" έκαναν λόγο κυβερνητικές πηγές, καταδεικνύοντας το ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αμέσως μετά την εμφάνιση "του διωκόμενου και για εμπορία ναρκωτικών Βαγγέλη Μαρινάκη" τα υιοθέτησε. "Επιβεβαιώνει την πεποίθησή μας ότι ο κ. Μητσοτάκης, όπως ακριβώς και ο δήμαρχος του Πειραιά, είναι απλά 'μπροστινοί' του πραγματικού αρχηγού της Ν.Δ." σχολίαζαν κυβερνητικές πηγές απαντώντας στην αξιωματική αντιπολίτευση.

"Η σιωπή των κ. Τσίπρα και Παππά απέναντι στις σημερινές καταγγελίες απλά επιβεβαιώνει την ενοχή τους" απάντησαν πηγές της Πειραιώς, τονίζοντας πως το Μέγαρο Μαξίμου, "που κατηγορούσε συλλήβδην επιχειρηματίες και πολιτικούς αντιπάλους, αποδεικνύεται ότι μονίμως συνομιλεί, εξυπηρετεί και διαπλέκεται με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα".

Εμφάνιση... σωτήρα των ΜΜΕ!

Η συνέντευξη του εφοπλιστή - μιντιάρχη είχε όμως και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία. Απαντώντας στα περί μπελουσκονισμού, ανέφερε ότι δεν μπήκε στα ΜΜΕ για να επηρεάσει καταστάσεις και να προωθήσει τις δουλειές του. Τόνισε δε ότι ενεπλάκη στα "Νέα" και στο "Βήμα" ως υποχρέωση του "να παραμείνουν στο διαχρονικό δημοσιογραφικό τους επίπεδο στην ίδια δημοκρατική γραμμή, εκφράζοντας το σύνολο των πολιτικών παρατάξεων, μακριά από αθλιες σκοπιμότητες και μεθόδους που έχουν κατακλύσει ένα σημαντικό μέρος των ΜΜΕ στην Ελλάδα", καθώς και για να "διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας του δημοσιογραφικού δυναμικού".

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, θα ήταν πλήγμα για τον Τύπο και τη δημοκρατία το "λουκέτο" στις ιστορικές εφημερίδες, με τον Β. Μαρινάκη να υποστηρίζει ότι αν δεν έκλειναν, θα υπήρχε ο κίνδυνος "αντί να επιτελούν τον ιστορικό τους ρόλο, να μετατρέπονταν σε χειραγωγημένα όργανα προπαγάνδας"...

Σχολιάζοντας τη δικαστική διερεύνηση για το Noor 1 και τη δίκη για τους στημένους αγώνες, υιοθέτησε τη γραμμή της σκευωρίας και της πολιτικής στοχοποίησης. "Είμαι προσωπικά στοχοποιημένος από την κυβέρνηση σε καθημερινή βάση όσο δεν ήταν ποτέ άλλοτε οποιοσδήποτε πολίτης" ανέφερε, ισχυριζόμενος ότι η συντριπτκή πλειονότητα των κατηγοριών έχει καταρρεύσει. "Θα δικαιωθώ" είπε, προσθέτοντας ότι "ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα".

Τόνισε μάλιστα ότι έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εναντίον του Αλ. Τσίπρα, του Δ. Τζανακόπουλου, του Στ. Κοντονή και του Π. Καμμένου, απειλώντας τον πρωθυπουργό πως, "αν αυτή η κυβέρνηση μείνει μέχρι τον Οκτώβριο, ίσως πρώτη φορά βγει καταδικαστική απόφαση για εν ενεργεία πρωθυπουργό". Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση "προσπαθεί να μεταφέρει την ατζέντα αλλού από τα Μνημόνια, τους πλειστηριασμούς και την προδοσία στο 'Μακεδονικό'". Φυσικά δεν έλειψε από την συζήτηση ο Πετσίτης και το "μεγάλο σκάνδαλο", όπως το χαρακτήρισε.

Όσον αφορά τη δωρέα του για τον εξοπλισμό των νέων γραφείων της ΝΟΔΕ Α' Πειραιά, ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για τρεις υπολογιστές και δύο air condition, η αξία των οποίων δεν ξεπέρασε τα.... 1.000 ευρώ, στη μνήμη του πατέρα του, που είχε διατελέσει βουλευτής Πειραιά με τη Ν.Δ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Π. Κόκκαλης: Ψεύτης ο Β. Μαρινάκης

"Το γεγονός ότι δεν μπορούσε να με τραμπουκίσει ή να με αγοράσει τον εξόργισε"

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στον Πέτρο Κόκκαλη -μέσω του Σωκράτη Κόκκαλη- με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία να απαντάει σε υψηλούς τόνους. "Δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση με τον Πέτρο Κόκκαλη. Ήταν μαζί μας επειδή μας το είχε ζητήσει ο πατέρας του Σωκράτης Κόκκαλης για να έχει αντικείμενο απασχόλησης στην καθημερινότητά του. Είχε αποτύχει στις επιχειρήσεις του πατέρα του, καθώς και στην ΠΑΕ και στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, όπου άφησε χρέη 7.000.000 ευρώ" είπε ο Β. Μαρινάκης. "Λογικό ήταν να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ" σχολίασε, λέγοντας πως "έχουν δουλειές με την κυβέρνηση, υποστηρίζει τον πατέρα του σε αυτή την υπόθεση".

"Ο κ. Μαρινάκης είναι ψεύτης" τόνισε στο δημοτικό ραδιόφωνο Κανάλι 1 του Πειραιά και στην ΕΡΤ ο Πέτρος Κόκκαλης. Σύμφωνα με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή, ο Β. Μαρινάκης τσακώθηκε κάποια στιγμή με τον προηγούμενο δήμαρχο Β. Μιχαλολιάκο, "όπως τσακώνεται με όλο τον κόσμο", και παρακάλεσε τον ίδιο να είναι υποψήφιος δήμαρχος τον Φεβρουάριο του 2014. "Μου μετέφερε την πρόταση μέσω του Γιάννη Μώραλη, που εργαζόταν τότε στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και είμαστε φίλοι. Του ζήτησα δύο μέρες να το σκεφτώ, αλλά άμεσα αποφάσισα ότι, παρότι είναι σπουδαίο να είσαι δήμαρχος Πειραιά, δεν είμαι διατεθειμένος να είμαι δοτός δήμαρχος Πειραιά με ένα δημοτικό συμβούλιο εκλεγμένο από τον κ. Μαρινάκη" είπε χαρακτηριστικά ο Π. Κόκκαλης.

Όπως εξήγησε, ο Β. Μαρινάκης επιθυμεί την υποταγή και την επιβολή. "Το γεγονός ότι δεν μπορούσε να με τραμπουκίσει ή να με αγοράσει τον εξόργισε" ισχυρίστηκε. "Χαίρομαι που βγαίνει μπροστά και μιλάει ώστε να καταλάβει ο κόσμος τον χαρακτήρα, την παιδεία και τα κίνητρά του" σημείωσε και μίλησε για ευτελισμό της δημοκρατικής διαδικασίας, τονίζοντας ότι ο Β. Μαρινάκης "δεν κατεβαίνει υποψήφιος ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που είναι στην πραγματικότητα, αλλά κατεβαίνει σε ένα αξίωμα που δεν μπορεί να υπηρετήσει". "Η συμμετοχή του στα κοινά είναι πολύ κακότροπη" τόνισε, σημειώνοντας ότι δεν συμμετείχε στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ εκ των υστέρων δεν θα μπορεί να κατέχει το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου.

Απαντώντας στις κατηγορίες για το "φέσι" που του καταλογίζει ότι άφησε στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό, σχολίασε σκωπτικά ότι "ο Β. Μαρινάκης δεν ξέρει πόσο κάνουν τρία κομπιούτερ και δύο aircondition που αγόρασε για τη Ν.Δ. με χορηγία του Ολυμπιακού". "Εμείς αναλάβαμε τον Ολυμπιακό μετά τη λαίλαπα Κοσκωτά" θύμισε, καλώντας τον Β. Μαρινάκη να μετράει και να κοιτάει τους δικούς του ισολογισμούς και πώς να κάνει την ομάδα καλύτερη και να μην την εμπλέκει άλλο με την πολιτική.

Ν. Μπελαβίλας: Με το καλό στην αντιπολίτευση

Ο Μαρινάκης απουσίασε σε 80 από τις 104 συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά

"Στις περίπου 104 συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά, κατά την περίοδο της θητείας του, ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν απών στις περίπου 80 από αυτές, ενώ στις υπόλοιπες 24 εμφανιζόταν με όρους guest star! Η συνεισφορά του στα κοινά της πόλης, ανεκτίμητη! Με το καλό και σε μια νέα θητεία, αυτή τη φορά στα έδρανα της αντιπολίτευσης" ήταν το σχόλιο του Ν. Μπελαβίλα για την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Μαρινάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL