Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Ο Φ. Κουβέλης στηλίτευσε τα λεχθέντα στον ΟΛΠ / "Πλήρης η άγνοια Μητσοτάκη - Ν.Δ."
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Φ. Κουβέλης στηλίτευσε τα λεχθέντα στον ΟΛΠ / "Πλήρης η άγνοια Μητσοτάκη - Ν.Δ."

“Την πλήρη άγνοια του κ. Μητσοτάκη για το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την αξιολόγηση και έγκριση των επενδύσεων στα λιμάνια και την πορεία αξιολόγησης του masterplan του ΟΛΠ” στηλίτευσε ο Φώτης Κουβέλης, στον απόηχο των δηλώσεων του προέδρου της Ν.Δ. κατά την επίσκεψή του στον ΟΛΠ.

Ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ότι “ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε επίσης να γνωρίζει ότι η αξιολόγηση των επενδύσεων στα λιμάνια από το υπουργείο Πολιτισμού προβλέπεται από το θεσμικό πλαίσιο συγκρότησης και λειτουργίας της ΕΣΑΛ, το οποίο δεν δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το οποίο σωστά προβλέπει την έγκριση από το υπουργείο Πολιτισμού των επενδυτικών σχεδίων στα λιμάνια”. Ο Φώτης Κουβέλης υπογράμμισε ότι “η εν λόγω έγκριση έχει δοθεί για το σύνολο των masterplan που έχουν μέχρι σήμερα αξιολογηθεί” και “όλες οι διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί μέχρι σήμερα, ακολουθούν τους όρους της σύμβασης παραχώρησης, η οποία έχει συμφωνηθεί με τον ΟΛΠ και έχει κυρωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων και με ψήφο της αξιωματικής αντιπολίτευσης”.

Παράλληλα, ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Ν. Μπελαβίλας υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι ο κ. Μητσοτάκης “με τη στάση του δείχνει το δάχτυλο σε όσους πάλεψαν για να μην γίνει το mall και ο ουρανοξύστης μέσα στο λιμάνι”. Σημείωσε δε ότι “ήρθε η ώρα, ο εκλεκτός του κυρίου Μητσοτάκη, ο Νίκος Βλαχάκος, να τοποθετηθεί για το λιμάνι και τα σχέδια για την κρουαζιέρα. Εκείνα για τα οποία εν λευκώ ο πρόεδρός του λέει ναι”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει ότι “δεν πρέπει σε καμία περίπτωση η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς να χρησιμοποιείται ως άλλοθι για την καθυστέρηση επενδύσεων” συμπληρώνοντας ότι “όταν έχει δρομολογηθεί ένα μεγάλο επενδυτικό σχέδιο, με επενδυτές οι οποίοι έχουν αποδείξει την αξιοπιστία τους και οι οποίοι έρχονται να προσφέρουν στην αναπτυξιακή δυναμική της χώρας σε ένα master plan το οποίο είναι εγκεκριμένο, οποιαδήποτε αλλαγή των κανόνων από τη διοίκηση, από το ελληνικό κράτος, εκ των υστέρων δημιουργεί προβλήματα και ερωτηματικά”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL