Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.6°C18.5°C
1 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.6°C16.7°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C14.6°C
0 BF 87%
Παρέλαση χρυσαυγιτών στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παρέλαση χρυσαυγιτών στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη. Παρέλαση κάνουν τις τελευταίες ημέρες νεοναζί και άλλοι ακραίοι εθνικιστές από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης για να δώσουν τα «συγχαρητήριά» τους στον «νεομακεδονομάχο» και "γαλάζιο" πρόεδρό του Μιχάλη Ζορμπίδη για την άρνηση του Επιμελητηρίου να συμμετέχει στην επιχειρηματική αποστολή που συνόδευσε τον πρωθυπουργό στα Σκόπια, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στη Βόρεια Μακεδονία. Οι συναντήσεις αυτές επιβεβαιώνουν και το πόσο αγαστές σχέσεις διατηρούν στελέχη της Ν.Δ. με τη Χ.Α. και άλλα ακροδεξιά και εθνικιστικά μορφώματα.

Την περασμένη Τρίτη, ο Μ. Ζορμπίδης υποδέχτηκε τους επικεφαλής των παρατάξεων της Χρυσής Αυγής στον Δήμο Θεσσαλονίκης και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Ν. Χρυσομάλλη και Αρ. Ματθαιόπουλο. Σύμφωνα με όσα ανάρτησε χθες στην ιστοσελίδα της η νεοναζιστική οργάνωση, η συνάντηση διήρκησε πάνω από μία ώρα και έγινε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, ενώ τα στελέχη της Χ.Α. «κατ' αρχάς επιδοκίμασαν την εθνική και αληθινά πατριωτική στάση του στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και τον συνεχάρησαν για την πρόσφατη απόφαση του ΕΕΘ να μην συμμετέχει σε καμία δράση στη γειτονική χώρα όσο εκείνη χρησιμοποιεί ένα όνομα το οποίο δεν της ανήκει». Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΕΕΘ έλαβε τα εύσημα και από την εθνικιστική παράταξη «Ενωμένοι Μακεδόνες», που με επικεφαλής τον υποψήφιο για τον Δήμο Θεσσαλονίκης Δ. Ζιαμπάζη είχαν συνάντηση μαζί του στο Επιμελητήριο.

ΣΥΡΙΖΑ: Αντί "συγγνώμης" αμετανόητος

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, σχολιάζοντας τη συνάντηση του Μ. Ζορμπίδη με τα στελέχη της Χ.Α., τονίζει ότι «δεν περιμέναμε τίποτε διαφορετικό» από τον πρόεδρο του ΕΕΘ από και επισημαίνει «πως είναι δυνατόν να συναντιέται με εκπροσώπους της ναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής προσβάλλοντας ολόκληρο τον κλάδο που υποτίθεται πως εκπροσωπεί αλλά και την ίδια τη Δημοκρατία;».

Η απάντηση του Μ. Ζορμπίδη ήταν ομολογουμένως «αφοπλιστική»: «Εξ όσων γνωρίζω, η Χρυσή Αυγή δεν έχει βγει εκτός νόμου», δήλωσε και πρόβαλε ως δικαιολογία την εθιμοτυπία... Ανταπαντώντας, ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης τον χαρακτήρισε «αμετανόητο» και κάλεσε τα μέλη της διοίκηση του ΕΕΘ «να πάρουν θέση και να πουν ανοιχτά στα χιλιάδες μέλη που εκπροσωπούν αλλά και στον λαό της Θεσσαλονίκης εάν συμφωνούν με τη συγκεκριμένη ενέργεια του κ. Ζορμπίδη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL