Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.7°C15.4°C
2 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.3°C
4 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.0°C
3 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
16.0°C18.8°C
5 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Φώφη Γεννηματά για τις γερμανικές οφειλές: / Φώφη Γεννηματά για τις γερμανικές οφειλές: Αναγνώριση του δικαίου και όχι εκδίκηση ή συμψηφισμός
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φώφη Γεννηματά για τις γερμανικές οφειλές: / Φώφη Γεννηματά για τις γερμανικές οφειλές: Αναγνώριση του δικαίου και όχι εκδίκηση ή συμψηφισμός

Η διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών «δεν είναι εκδίκηση ή συμψηφισμός, αλλά αναγνώριση του δικαίου και δέσμευση σε κοινές αρχές και αξίες» τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Φώφη Γεννηματά υποστηρίζοντας ότι η παράταξή της υπέγραψε «κάθε σημαντικό σταθμό της διεκδίκησης». Η Φ. Γεννηματά ζήτησε προσφυγή προς το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο, ενώ χαρακτήρισε την άρνηση της Γερμανίας να αποπληρώσει το κατοχικό δάνειο «παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου» και βάση προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Η Φ. Γεννηματά συμφώνησε με την ανάγκη «να ευαισθητοποιήσουμε τη γερμανική, ευρωπαϊκή και διεθνή κοινή γνώμη» για το ζήτημα των γερμανικών οφειλών, ενώ παρότρυνε η διεκδίκηση αυτή «να γίνει η αφορμή να έρθει στην επιφάνεια το αποκρουστικό πρόσωπο του ναζισμού» ενόψει και των ευρωεκλογών και της ανόδου της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη.

Η Φ. Γεννηματά ισχυρίστηκε ότι το ζήτημα των γερμανικών οφειλών είναι πολύ σημαντικό και «δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για μικροκομματικούς σκοπούς» και καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι το επανέφερε για προεκλογικούς λόγους, αφού πρώτα «έθαψε» το πόρισμα της διακομματικής επιτροπής επί τρία χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL