Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Τροπολογία για να ανοίξει ο Ιππόδρομος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τροπολογία για να ανοίξει ο Ιππόδρομος

Για άλλη μία φορά η ηγεσία της Ν.Δ. ταυτίστηκε με τις θέσεις του ομίλου Μαρινάκη. Αυτή τη φορά για μια τροπολογία που αφορούσε τον Ιππόδρομο (που σήμερα είναι κλειστός) με την οποία επιτρέπεται η συγχώνευση της θυγατρικής Ιπποδρομίες Α.Ε. με την ΟΠΑΠ Α.Ε., ώστε η δεύτερη να αναλάβει τα έργα υποδομής και να ανοίξει ο Ιππόδρομος, στον οποίο εργάζονται 3.500 άτομα. Η τροπολογία ψηφίζεται σήμερα με ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η Ν.Δ.

Η θέση της Ν.Δ. φαίνεται ότι διαμορφώθηκε σε επίπεδο κορυφής. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας δήλωσε ότι δεν γνωρίζει το θέμα και ζητούσε να περιμένουν να έρθει στη Βουλή ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος (για λόγο που δεν εξήγησε) το γνώριζε.

Λίγο αργότερα, η εκπρόσωπος Τύπου Σοφία Ζαχαράκη έκανε λόγο για "σκάνδαλο πρώτου μεγέθους" και ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας υποστηρίζοντας ότι εξυπηρετούνται τα συμφέροντα "επιχειρηματιών οι οποίοι μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου".

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, που έσπευσε προς υπεράσπιση, προσπάθησε να μιλήσει με ονόματα, αλλά δεν τα κατάφερε... Συγκεκριμένα, εκτίμησε ότι αν ο Ιππόδρομος ανήκε στον Μαρινάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ θα μιλούσε για "κυβέρνηση Μαρινάκη του Κυριάκου Μητσοτάκη". "Μόνο που εδώ ο επενδυτής δεν λέγεται Μαρινάκης, αλλά ΟΠΑΠ και έχει και Έλληνες, όπως ξέρετε, μετόχους" πρόσθεσε αποφεύγοντας τις "κακοτοπιές".

Ευκλ. Τσακαλώτος: Δεν προκύπτει ζημία

"Αποτελεί μονομερή βλαπτική μεταβολή της συμβάσεως παραχωρήσεως που έχει κάνει το ΤΑΙΠΕΔ με τον ΟΠΑΠ" είπε ο Μ. Βορίδης. "Αξίζει να επισημάνουμε ότι υπάρχει ήδη η συναίνεση των μερών, δηλαδή του ΟΠΑΠ και του ΤΑΙΠΕΔ", αντέτεινε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο Μ. Βορίδης υποστήριξε πως "η πιάτσα λέει" ότι θα μειωθεί το τίμημα από τα 2.200.000 ευρώ στα 200.000 ευρώ, και το Δημόσιο θα χάσει 30 εκατ. ευρώ. "Αυτήν τη στιγμή το ενοίκιο είναι 2,2 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο για 20 έτη, δηλαδή συνολικά 44 εκατομμύρια ευρώ για την παρούσα κατάσταση. Δεν προκύπτει και γενικότερα ζημιά, καθώς μετά το 2021 το ύψος του ενοικίου προβλέπεται ως ποσοστό επί των εσόδων και επομένως αυξάνονται τα έσοδα που κερδίζει το Δημόσιο" απάντησε ο υπουργός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL