Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Αντεπίθεση Μεϊμαράκη μετά τη "γαλάζια" επίθεση για το Νόμπελ: / Αντεπίθεση Μεϊμαράκη μετά τη "γαλάζια" επίθεση για το Νόμπελ: Κάποιοι θέλουν να με κοντύνουν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αντεπίθεση Μεϊμαράκη μετά τη "γαλάζια" επίθεση για το Νόμπελ: / Αντεπίθεση Μεϊμαράκη μετά τη "γαλάζια" επίθεση για το Νόμπελ: Κάποιοι θέλουν να με κοντύνουν

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης απέναντι σε “κάποιους που θέλουν να με κοντύνουν” εντός της Ν.Δ. με αφορμή τη δήλωσή του ότι “η πρόταση υποψηφιότητας για το Νόμπελ Ειρήνης στον οποιοδήποτε ´Έλληνα πρωθυπουργό αναμφίβολα είναι τιμητική για τη χώρα». Ευθεία βολή του πρώην προέδρου της Ν.Δ. και προς την ηγεσία του κόμματος, καθώς “ο πολιτικός διάλογος διεξάγεται σε νοσηρό περιβάλλον”, ενώ κατέταξε τον ΣΥΡΙΖΑ στους “πολιτικούς αντιπάλους, καθώς δεν είναι εχθροί”. Επιχείρηση υπονόμευσης του Β. Μειμαράκη από κομματικούς και μιντιακούς κύκλους που -σύμφωνα με τον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ.- “αλλοιώνουν κακόπιστα τα λεγόμενά μου”.

Ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. (Αlpha TV), αφού επισήμανε ότι «δεν προκύπτει από πουθενά ότι μιλάω για τον συγκεκριμένο πρωθυπουργό», επεσήμανε πως “για οποιονδήποτε πρωθυπουργό σε οποιαδήποτε χώρα η πρόταση για το βραβείο Νόμπελ θα ήταν τιμητική”. Σε αυτό το πλαίσιο αναρωτήθηκε: “Οι νεοδημοκράτες δεν θα πρέπει να φιλτράρουν αυτά που ακούνε από μένα;”. Επισήμανε δε “πως μου κάνει εντύπωση ότι κάποιος τον οποίο θεωρώ σοβαρό και μορφωμένο έχει μία εμπάθεια απέναντί μου, όπως και αρκετοί είναι αυτοί, και άρχισε να λέει ότι και ο Μουσολίνι έχει προταθεί για Νόμπελ”.

Σημειώνεται πως λίγες ώρες νωρίτερα ο δημοσιογράφος -και παρ' ολίγον υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. με τις “ευλογίες” του Άδ. Γεωργιάδη- Κωνσταντίνος Μπογδάνος είχε ισχυριστεί (ΑΝΤ1) ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με τον κ. Μεϊμαράκη σε πολλά. Αυτό πρέπει να προβληματίσει κάποιους”.  Συμπλήρωσε δε πως, “για να μην τρελαινόμαστε, έχουν προταθεί πολλές περίεργες προσωπικότητες για το Νόμπελ, όπως ο Μουσολίνι, ο Στάλιν και ο Χίτλερ”.

Σε αυτό το φόντο, ο Β. Μεϊμαράκης επισήμανε ότι “πράγματι ο Μουσολίνι έχει προταθεί για το Νόμπελ”, διερωτώμενος ωστόσο “αλλά τι σημαίνει αυτό;”. Υπενθύμισε με νόημα ότι “η πρόταση η σημερινή υπογράφεται από όλους τους ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων. Άρα εδώ υπάρχει μια πρόταση η οποία πρέπει να συζητηθεί, καθώς μπαίνει στο προεκλογικό παιχνίδι”, επαναλαμβάνοντας την άποψη πως “αυτά για μένα προεκλογικά δεν πρέπει να συζητιούνται”.

Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, στρέφοντας το βλέμμα προς το εσωτερικό της Ν.Δ., σημείωσε ότι “ο πολιτικός μου πολιτισμός και ο θεσμικός ρόλος είναι εντελώς διαφορετικός ακόμα και στην προεκλογική περίοδο, που ακούγονται πολλές κραυγές”. Απάντησε δε προς τους επικριτές του ότι “στενοχωριέμαι όταν οι νεοδημοκράτες 'τσιμπάνε' . Κι εκεί που σου λένε ότι είσαι η 'ψυχή', μετά σου λένε άλλα διάφορα”...

Νωρίτερα, ο επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της Ν.Δ. Τάκης Θεοδωρικάκος (Νews 247) ισχυρίστηκε ότι “ο κ. Μεϊμαράκης ενέταξε σε ένα γενικό πλαίσιο την άποψη του, που αφορά οποιονδήποτε πρωθυπουργό σε οποιαδήποτε χώρα”.

Επιστροφή Σταμάτη στα... ανταλλάγματα

Επιπλέον, ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, πρώην υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης (ΑΝΤ1) δήλωσε σε μισαλλόδοξους τόνους ότι «δεν αισθάνομαι καθόλου υπερήφανος αν θα πάρει βραβείο Νόμπελ, διότι αυτό είναι το αντάλλαγμα της παράδοσης της Μακεδονίας”. Υπενθυμίζεται πως σε αντίστοιχη δήλωση είχε προβεί προχθές ο πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κ. Κυρανάκης.

Τέλος, η υποψήφια ευρωβουλευτής Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου, αφού δήλωσε ότι “δεν νομίζω να είπε αυτό ο κ. Μεϊμαράκης", πρόσθεσε -σε αιχμηρό ύφος- ότι “ο κ. Μεϊμαράκης, που είναι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου, είναι παρασάγγας πιο αρμόδιος για να σας το εξηγήσει”...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL