Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.3°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.0°C18.0°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C13.8°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.8°C16.6°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C13.4°C
0 BF 82%
Απάντηση σε Παπαθεοδώρου - Θεοχάρη - "Ανεμογκάστρι" χαρακτήρισε ο αν. υπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος τις αιτιάσεις για την Α. Ξεπαπαδέα χαρακτηρίζοντας "πέτσινο σκάνδαλο" την υπόθεση Πετσίτη *Δ. Τζανακόπουλος: Ο Μαρινάκης στοχοποιεί τον Ν. Παππά / "Ώδινεν όρος και έτεκεν... ουδέν"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απάντηση σε Παπαθεοδώρου - Θεοχάρη - "Ανεμογκάστρι" χαρακτήρισε ο αν. υπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος τις αιτιάσεις για την Α. Ξεπαπαδέα χαρακτηρίζοντας "πέτσινο σκάνδαλο" την υπόθεση Πετσίτη *Δ. Τζανακόπουλος: Ο Μαρινάκης στοχοποιεί τον Ν. Παππά / "Ώδινεν όρος και έτεκεν... ουδέν"

Την ηθική και δικονομική νομιμότητα των ενεργειών της γενικής γραμματέως κατά της Διαφθοράς Αναστασίας Ξεπαπαδέα κατέδειξε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. «Ώδινεν όρος και έτεκεν... ουδέν» είπε εμφατικά απαντώντας σε ερωτήσεις των βουλευτών της Ν.Δ. Χάρη Θεοχάρη και του ΠΑΣΟΚ Θόδωρου Παπαθεοδώρου. Μάλιστα χαρακτήρισε την υπόθεση ως «ανεμογκάστρι»!

Αντιπερισπασμός Ν.Δ.

Από το πρωί η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ προσπαθούσαν «να στήσουν» για άλλη μία ημέρα θέμα διαφθοράς για την κυβέρνηση στο γνωστό «μίξερ» ΔΕΠΑ - Ξεπαπαδέα - Πετσίτης. «Η Ν.Δ. επιχειρεί να κάνει έναν αντιπερισπασμό εξαιτίας του γεγονότος ότι το σκάνδαλο της Novartis αγγίζει στον πυρήνα του τον ηθικό εκφυλισμό, αν θέλετε, στον οποίο είχε υποπέσει το παλιό πολιτικό σύστημα. Και ψάχνει να βρει τρόπους για να δημιουργήσει τον αντιπερισπασμό αυτόν. Ο συμψηφισμός με το υποτιθέμενο, με το ανύπαρκτο σκάνδαλο Πετσίτη είναι ακριβώς μία τέτοια επιχείρηση, η οποία, αν θέλετε, υλοποιείται και από συγκεκριμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τα οποία ελέγχονται από τον κ. Μαρινάκη, ο οποίος έχει αποφασίσει ως εκδοτικό συγκρότημα να στοχοποιήσει τον Νίκο Παππά» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος (στο ραδιόφωνο News 247).

Όμως η Ν.Δ. επέμεινε στη μονότονη αναπαραγωγή του... τίποτα. Παρά τις διαψεύσεις διαπίστωσε διαφοροποιήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Το ένα μετά το άλλο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κρατούν αποστάσεις ασφαλείας από τον Νίκο Παππά. Μετά τους κ. Τζανακόπουλο και Σκουρλέτη ακολούθησαν οι κ. Μουζάλας και Παπαδόπουλος, ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου αξιώνει το αυτονόητο: Να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των εμπλεκομένων. Τα ερωτήματα είναι πια αμείλικτα για τον κ. Τσίπρα: Γνωρίζει σε ποιες τσέπες κατέληγαν τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που εισέπραττε ο Μανώλης Πετσίτης, ο οποίος μπαινόβγαινε στο Μαξίμου; Ο κ. Παππάς εξακολουθεί να έχει την εμπιστοσύνη του κ. Τσίπρα;» υποστήριξε το γραφείο Τύπου της Ν.Δ.

Στο ίδιο κλίμα με τη Ν.Δ. ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης κατέθεσε νέα επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό για τη ΔΕΠΑ.

"Νόμιμα και ηθικά" η Ξεπαπαδέα

Το ίδιο σκηνικό στήθηκε αργότερα στη Βουλή. Ο Χ. Θεοχάρης ρώτησε τον Δ. Παπαγγελόπουλο για την Αν. Ξεπαπαδέα. «Γνωρίζατε τη δράση της; Είχε πάρε εξαίρεση από τον δικηγορικό σύλλογο; Είχε ειδική άδεια για να είναι μέλος Δ.Σ. εργολήπτριας εταιρείας την περίοδο που ήλεγχε το σώμα επιθεώρησης; Θα τη διώξετε;» ρώτησε.

«Εκτός από το νόμιμο και παράνομο, το ηθικό και ανήθικο υπάρχει και το δίκαιο και άδικο. Αδικήθηκε η Αν. Ξεπαπαδέα γιατί βρέθηκε στη λάθος θέση» είπε ο Δ. Παπαγγελόπουλος.

«Η Αν. Ξεπαπαδέα είχε δραστηριότητα ως δικηγόρος. Ασκούσε το επάγγελμά της μόνο κατά την περίοδο που ήταν ειδική συνεργάτις στο υπουργείο Δικαιοσύνης» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι «η Αν. Ξεπαπαδέα ενήργησε σύννομα. Να δούμε αν ήταν και ηθικά. Τι έκανε που προκάλεσε τόσο θόρυβο; Η Αν. Ξεπαπαδέα ως δικηγόρος ανέλαβε εκπροσώπηση κυπριακής εταιρείας περιορισμένης ευθύνης και όχι off shore, όπως παραπλανητικά ισχυρίζονται κάποιοι». «Δεν έχει διαπράξει κανένα ποινικό ή ηθικό παράπτωμα. Η Αν. Ξεπαπαδέα ενήργησε και νόμιμα και ηθικά» ξεκαθάρισε ο Δ. Παπαγγελόπουλος.

Ποιο αδίκημα;

Ο Θ. Παπαθεοδώρου μετέφερε τη συζήτηση στην υπόθεση Πετσίτη. Αλλά και πάλι ο Δ. Παπαγγελόπουλος έδωσε απαντήσεις.

«Ρωτώ για όσους κατακεραυνώνουν τον Πετσίτη. Ποιο αδίκημα μπορούμε να του αποδώσουμε; Εγώ έψαξα και δεν βρίσκω. Πείτε μου το αδίκημα που διέπραξε ο Πετσίτης, γιατί φοβάμαι ότι ο Θεός έχει μεγάλο χιούμορ. Έδωσε το όνομα Πετσίτη στον πρόγονό του Μανώλη γιατί ήξερε ότι θα έρθει ο Μανώλης που θα εμπλακεί σε πέτσινο σκάνδαλο. Ποιο το αδίκημα Πετσίτη; Εσχάτη προδοσία επειδή προέβλεψε το ποσοστό της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ;» ρώτησε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

«Αλήθεια, ποιο αδίκημα μπορούμε να αποδώσουμε στον κ. Πετσίτη; Για να ξέρω, 35 χρόνια εισαγγελέας ήμουν, ψάχνω να βρω το αδίκημα, πέστε μου το αδίκημα που έχει διαπράξει ο Πετσίτης. Νομίζω ότι ο Μανώλης Πετσίτης πρωταγωνιστεί σε πέτσινο σκάνδαλο. Ερευνά η Δικαιοσύνη, εγώ προς το παρόν ρωτάω ποιο είναι το αδίκημα για το οποίο θα πρέπει να ψάξουμε» πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL