Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.7°C15.4°C
2 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.3°C
4 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.0°C
3 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
16.0°C18.8°C
5 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Συκαφαντίες Μητσοτάκη μέσω ΗΠΑ: / Συκοφαντίες Μητσοτάκη μέσω ΗΠΑ: Κρίνεται το μέλλον της δημοκρατίας μας!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συκαφαντίες Μητσοτάκη μέσω ΗΠΑ: / Συκοφαντίες Μητσοτάκη μέσω ΗΠΑ: Κρίνεται το μέλλον της δημοκρατίας μας!

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει συστηματικά τους δημοκρατικούς θεσμούς, παρεμβαίνει στην ελευθερία του Τύπου και στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και κάνει ακριβώς το ίδιο με τους ανεξάρτητους θεσμούς και τις ανεξάρτητες αρχές» ισχυρίστηκε -σε συκοφαντικούς τόνους- ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμερικανικό δίκτυο PBS στον απόηχο των δικαστικών εξελίξεων που αφορούν την υπόθεση Novartis!. “Η Ν.Δ. θα ψηφίσει υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Λοβέρδου την Παρασκευή”, σύμφωνα με πληροφορίες, “αδειάζοντας” τον Άδωνι Γεωργιάδη, που έχει δηλώσει επανειλημμένως πως “θα ψηφίσω κατά”!

"Αυταρχική συμπεριφορά"

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιχείρησε να υπονομεύσει την ελληνική κυβέρνηση στο αμερικανικό ακροατήριο σημειώνοντας πως “όταν οι λαϊκιστές έρχονται στην εξουσία, έχουν την τάση να υιοθετούν αυταρχική συμπεριφορά επειδή ως συνήθως δεν μπορούν να παράξουν αποτελέσματα”. Πρόσθεσε δε στο ίδιο ύφος ότι «αυτό που κρίνεται σήμερα δεν είναι απλά το μέλλον της οικονομίας μας, αλλά το μέλλον της δημοκρατίας μας». Σημειώνεται ότι η συνέντευξη δόθηκε στην εκπομπή «Gzero World», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το αμερικανικό Δημόσιο και μεταδίδεται κάθε μεσημέρι σε όλο τον κόσμο.

"Θα χάσει τις εκλογές"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζοντας στο ίδιο τροπάριο, επισημαίνει ότι η “προσπάθεια της κυβέρνησης να παρέμβει στους θεσμούς είναι καταδικασμένη σε αποτυχία και δεν θα επιτύχει γιατί απλούστατα θα χάσει τις επόμενες εκλογές».

Στην αναφορά του δημοσιογράφου του PBS “ότι οι θεσμοί στην Ελλάδα είναι αρκετά ισχυροί ώστε να αντισταθούν” ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά ότι “οι θεσμοί ήταν όντως αρκετά ισχυροί” ισχυριζόμενος ότι “δέχθηκαν όμως και μεγάλη πίεση”.

Σήμα στους ιδιοκτήτες ΜΜΕ

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε  το βλέμμα στραμμένο στους μεγαλοϊδιοκτήτες των ΜΜΕ. Έκανε μάλιστα ειδική αναφορά στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο “όταν κρίθηκε απαραίτητο έλαβε σημαντικές αποφάσεις, που αποτελούν ορόσημο κατά της προσπάθειας του ΣΥΡΙΖΑ να ελέγξει το τοπίο των μέσων μαζικής ενημέρωσης”. Σε αυτό το πλαίσιο “η Ελλάδα είναι μία χώρα όπου οι θεσμοί πρέπει να γίνουν ακόμα ισχυρότεροι” σύμφωνα με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ενιαίο μέτωπο της αντιπολίτευσης...

Συν τοις άλλοις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει ότι «ένας από τους λόγους που απέτυχε η προσπάθεια παρέμβασης στους θεσμούς ήταν το γεγονός ότι καταφέραμε να παρουσιάσουμε ένα ενιαίο μέτωπο ως αντιπολίτευση”. Συμπλήρωσε δε ότι “ήμασταν απολύτως ξεκάθαροι, αναδείξαμε τα ζητήματα, παλέψαμε σκληρά στη Βουλή για να ενημερώσουμε τους πολίτες για όσα συνέβησαν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έγινε η προσπάθεια (σ.σ.: από τον ΣΥΡΙΖΑ) να παίξει αυτό το παιχνίδι»... Ο πρόεδρος της Ν.Δ. καταλήγει λέγοντας ότι «πιστεύω πάρα πολύ στη σημασία που έχουν οι θεσμοί και ότι υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στην ποιότητα των θεσμών και στο επίπεδο της ευημερίας μιας χώρας, και αυτός είναι ένας τομέας στον οποίο έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε»...

ΣΕ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΤΟΥ Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΤΑΙ Η Ν.Δ.

"Θα ψηφίσουμε υπέρ της άρσης ασυλίας του Α. Λοβέρδου"

διαμηνύουν "γαλάζιες" πηγές, ενώ ο αντιπρόεδρος τονίζει: "Δεν θα υπερψηφίσω παράνομη πράξη"...

“Θα ψηφίσουμε υπέρ της άρσης της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου, διότι και ο ίδιος έχει δηλώσει ότι θα ψηφίσει πρώτος υπέρ της άρσης της ασυλίας του» διαμηνύουν "γαλάζιες" πηγές ενόψει της ψηφοφορίας της Παρασκευής. Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης (για τον οποίο συνεχίζεται η έρευνα στην υπόθεση Novartis) έχει επισημάνει πως "βεβαίως και δεν θα ψηφίσω υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Λοβέρδου. Δεν θα υπερψηφίσω παράνομη πράξη εγώ ποτέ στη ζωή μου”. Είχε επιχειρήσει δε να προδικάσει τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΣΚΑΪ, “Ρουά Ματ”) λέγοντας “δεν γνωρίζω τι θα κάνει η Ν.Δ. Αλλά φαντάζομαι πως και η Ν.Δ. θα ψηφίσει όχι”.

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. συμπλήρωνε: “Να πάμε εις γνώσιν μας και να γίνουμε επίορκοι, παραβιάζοντας το σύνταγμα της χώρας για πολιτικούς λόγους, δεν το δέχομαι”. Είχε επιπλήξει δε τον παρακαθήμενό του κ. Λοβέρδο ότι “κάνει λάθος που θα ψηφίσει την άρση της ασυλίας του”.

"Τι συμφιλίωση να κάνεις;"

Χθες ο Άδωνις Γεωργιάδης (Αlpha 989) επανέλαβε σε απειλητικούς τόνους ότι “θα κερδίσει η Ν.Δ., θα γίνει Εξεταστική για την ιστορία Novartis, θα πληρώσει όποιος είναι να πληρώσει και πάμε παρακάτω”. Επικαλέστηκε δε δηλώσεις του κ. Πικραμμένου σημειώνοντας ότι: “Το είπε ωραία σε συνέντευξή του: 'Η σκευωρία της Novartis θα έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες στην Ελλάδα'. Έχει πέσει τόσο δηλητήριο. Όταν καταλαβαίνεις ότι ο άλλος πήγε να σε κλείσει φυλακή με ψευδομάρτυρες, τι συμφιλίωση να κάνεις;”...

Θα αποφασίσουμε αφού ακούσουμε

“Θα περιμένουμε να ακούσουμε τον Ανδρέα Λοβέρδο στη Βουλή και θα αποφασίσουμε τι θα ψηφίσουμε για την άρση της ασυλίας” επεσήμανε -ενόψει της ψηφοφορίας της Παρασκευής- ο βουλευτής της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

Την εκδοχή της “σκευωρίας” υιοθέτησε η υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη λέγοντας ότι "η Novartis χρησιμοποιήθηκε για την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων” ενώ ισχυρίστηκε ότι “κλόνισε την πίστη των πολιτών προς τη Δικαιοσύνη. Η κυβέρνηση πλήγωσε βαριά τη δημοκρατία, σε βαθμό που η βλάβη μπορεί να είναι ανήκεστη. Μετά τις εκλογές πρέπει να επουλώσουμε αυτές τις πληγές" κατέληξε χαρακτηριστικά.

Σε ανάλογους τόνους, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιος ευρωβουλευτής Κώστας Δερβός “επιστράτευσε” την... καραμέλα (Οpen ΤV) ότι «η υπόθεση Novartis, από δήθεν το μεγαλύτερο σκάνδαλο του ελληνικού κράτους, εκτυλίχθηκε στη μεγαλύτερη και πιο επαίσχυντη πολιτική σκευωρία που έχει υπάρξει. Ο μόνος λόγος που στήθηκε από κυβερνητικά στελέχη είναι για να θίξει υπολήψεις και συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα»...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL