Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μ.Σπουρδαλάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η μόνη δημοκρατική απάντηση στην κρίση παγκοσμίως (Video)

«Είναι οι σημαντικότερες ευρωεκλογές στην ιστορία γιατί απειλείται η συνοχή της. Αν δεν αλλάξει δεν έχει μέλλον» τονίζει ο υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Σπουρδαλάκης.

Ο ίδιος, μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε ότι οι πολιτικές αιτίες που οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση είναι η αποξένωση των πολιτών από τα κέντρα λήψης αποφάσεων, καθώς «αποφασίζονται οι τύχες μας από διαδικασίες χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση»

«Αν δεν τα αλλάξουμε, ο χώρος για την ακροδεξιά θα διευρύνεται», υπογράμμισε ο Κοσμήτορας στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών
Επιστημών και πρόσθεσε ότι η άνοδος αυτή οδηγεί «στη συγκρότηση συμμαχιών πέρα από την αριστερά».

Ο ίδιος τόνισε ότι χρειάζονται πρωτοβουλίες για διεύρυνση της δημοκρατίας καθώς η Ευρώπη έχει εκτροχιαστεί από τις αξίες της, για κατοχύρωση ευρωπαϊκού πυλώνα για τα κοινωνικά δικαιώματα καθώς και πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η μόνη δημοκρατική απάντηση στην κρίση παγκοσμίως», υπογράμμισε ο ίδιος προσθέτοντας ότι «αιτήματα τα οποία έχουν να κάνουν με το κοινωνικό κράτος και τις κοινωνικές αγωνίες χαρακτηρίζονται λαϊκισμός. Χρειάζεται συζήτηση για τις αξίες της Ευρώπης».

«Το άσυλο είναι συνυφασμένο με την ελευθερία έκφρασης και την κρητική παράδοση του πανεπιστημίου. Χωρίς αυτό δεν μπορούμε να προχωρήσουμε», πρόσθεσε ο Μ.Σπουρδαλάκης.

Συντάκτης: avgi.gr

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο