Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.8°C20.7°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C18.8°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C20.8°C
3 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C16.3°C
1 BF 53%
Χρ. Σπίρτζης: / Χρ. Σπίρτζης: Η γέφυρα του Κερίτη θα αποκατασταθεί σε χρόνο - ρεκόρ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χρ. Σπίρτζης: / Χρ. Σπίρτζης: Η γέφυρα του Κερίτη θα αποκατασταθεί σε χρόνο - ρεκόρ

"Θα σπάσουμε και το ρεκόρ της αποκατάστασης της γέφυρας της Πλάκας στην Άρτα" εκτίμησε στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης αναφερόμενος στην αποκατάσταση της γέφυρας του Κερίτη στα Χανιά. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι την Τρίτη θα δοθεί σε κυκλοφορία το τμήμα Χερσόνησος - Γούβες στο Ηράκλειο.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μανώλη Συντυχάκη για τις καταστροφές, ο υπουργός Υποδομών είπε ότι "έχουν προβλεφθεί συνολικά 92 εκατ. ευρώ από τεχνικά δελτία που συντάχθηκαν από τους δήμους, την Περιφέρεια και με τη βοήθεια του υπουργείου Υποδομών" και ότι για τα έργα που δεν μπορούν να κάνουν οι δήμοι θα γίνουν προγραμματικές συμβάσεις με το υπουργείο Υποδομών.

Όσον αφορά τη γέφυρα του Κερίτη, ο υπουργός ανέφερε ότι θα είναι μίας κατεύθυνσης, "ώστε να χρησιμοποιούμε και τα μνημεία μας με έναν άλλο τρόπο από αυτόν που έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα".

Ο Χρ. Σπίρτζης ανακοίνωσε ότι θα γίνει προγραμματική συμφωνία μεταξύ του δήμου, του υπουργείου Υποδομών, της Περιφέρειας, του υπουργείου Πολιτισμού, του υπουργείου Οικονομίας, όπως έγινε και στη γέφυρα της Πλάκας, και τοπικών φορέων του Πανεπιστημίου, προκειμένου να αποκατασταθεί η γέφυρα του Κερίτη. Μάλιστα την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το υπουργείο Πολιτισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL