Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Αποδέχεται την άρση ασυλίας και απειλεί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αποδέχεται την άρση ασυλίας και απειλεί

«Μου ήταν απολύτως άγνωστος» υποστήριξε και για τον Νίκο Μανία που κατέθεσε εναντίον του για το σκάνδαλο Novartis ο Ανδρέας Λοβέρδος κατά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε για να απαντήσει στο εισαγγελικό αίτημα για άρση της ασυλίας του για παθητική δωροδοκία από τη φαρμακοβιομηχανία. Ο πρώην υπουργός Υγείας επανέλαβε τους ισχυρισμούς του ότι το μόνο που είχε ανταλλάξει με τον Κώστα Φρουζή ήταν μια χειραψία, ενώ δήλωσε ότι θα ψηφίσει την άρση της βουλευτικής του ασυλίας, εν μέσω απειλών για εκδικητικές διώξεις εναντίον των υποτιθέμενων οργανωτών της «σκευωρίας».

Ο Αν. Λοβέρδος αρνήθηκε ότι ο Ν. Μανίας ήταν σύμβουλός του, επιχειρώντας να τον εμφανίσει ως τεχνικό που ήρθε από το υπουργείο Οικονομικών στο υπουργείο Υγείας μαζί με την αρμοδιότητα για την τιμολόγηση των φαρμάκων. Ο Αν. Λοβέρδος υποστήριξε ότι ο Ν. Μανίας «δεν ερχόταν ποτέ στις συσκέψεις» κι ότι «άκουσα κάποια στιγμή το όνομά του, ότι βοηθά». Για την κατάθεση του Ν. Μανία, ο Αν. Λοβέρδος υπονόησε ότι «όταν 'χάθηκε' ο κ. Μανιαδάκης, τότε έμεινε αυτός κι από συνεργάτης μου έγινε αυτόκλητος μάρτυρας στις 4 Απριλίου».

"Μία χειραψία"

Ο Αν. Λοβέρδος ισχυρίστηκε για ακόμη μια φορά ότι η μόνη συνάντησή του με τον Κ. Φρουζή «δεν κράτησε περισσότερο από μια χειραψία», όταν το ηγετικό στέλεχος της Novartis εξελέγη πρόεδρος των φαρμακοβιομηχάνων και επισκέφθηκε το υπουργείο Υγείας ένα μήνα πριν τις εκλογές του 2012. Ο Αν. Λοβέρδος χαρακτήρισε «ψέμα καραμπινάτο» ότι γνώριζε τον Κ. Φρουζή νωρίτερα, υποστηρίζοντας ότι οι δύο τους δεν είχαν ανταλλάξει ούτε τηλέφωνο ούτε e-mail, κάτι που υποτίθεται ότι γνωρίζουν, αλλά... κρύβουν οι «σκευωροί».

Υπέρ της ερμηνείας Γεωργιάδη

Ο Αν. Λοβέρδος συντάχθηκε με τη «γραμμή» του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη ότι η δωροδοκία αποτελεί παραγεγραμμένο αδίκημα με βάση την αποσβεστική προθεσμία του συντάγματος για την ευθύνη των υπουργών, μιλώντας για «αλχημεία του ΣΥΡΙΖΑ» και «σκαστή παρανομία». Πάντως, ο Αν. Λοβέρδος δήλωσε ότι δεν θα αξιοποιήσει αυτήν την ερμηνεία, αλλά «θα τους αντιμετωπίσω» και «πρώτος» θα ζητήσει την άρση της βουλευτικής του ασυλίας μαζί με τους άλλους βουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛΛ., καθώς «η ψήφος μας θα είναι η έναρξη της τελικής τους αποκαθήλωσης».

"Δεν βρήκαν χρήματα"

Σε σχέση με τα άλλα στοιχεία της συμπληρωματικής δικογραφίας, ο Αν. Λοβέρδος υποστήριξε ότι «όλες οι εταιρείες που υποτίθεται ότι με χρηματοδοτούσαν εξαφανίζονται, αναφέρονται για άλλα θέματα, όχι για μένα». Ο Αν. Λοβέρδος υποστήριξε ότι η συμπληρωματική δικογραφία δεν έχει κανένα στοιχείο εναντίον του πέρα από τις καταθέσεις των «κουκουλοφόρων» μαρτύρων. «Χρήματα δεν βρέθηκαν, ούτε ένα ευρώ, αλλά το κρύβουν» ισχυρίστηκε χαρακτηριστικά σε σχέση με τον έλεγχο των λογαριασμών του ίδιου και της οικογενείας του.

Ο Αν. Λοβέρδος αναφέρθηκε εκτενώς και στο ζήτημα της υπερτιμολόγησης των φαρμάκων της Novartis. Ο Αν. Λοβέρδος υποστήριξε ότι η τιμολόγηση του GILENYA και του TASIGNA έγιναν μετά από ομόφωνες αποφάσεις των σχετικών επιτροπών, υπερασπιζόμενος ιδιαίτερα την εισαγωγή του GILENYA που έφερε «τεράστια οφέλη» στους ασθενείς και στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Όσον αφορά το LUCENTIS, ο Αν. Λοβέρδος ισχυρίστηκε ότι «δολίως» αποκρύπτεται ότι το φθηνότερο φάρμακο AVASTIN, ανταγωνιστικής προς την Novartis εταιρείας, δεν μπορούσε να το αντικαταστήσει, καθώς υπήρχε απαγόρευση για χρήση του για την αντιμετώπιση της ωχράς κηλίδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL