Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Επιστροφή Μητσοτάκη στις θεωρίες συνωμοσίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιστροφή Μητσοτάκη στις θεωρίες συνωμοσίας

Στη συνωμοσιολογική θεωρία ότι “η κυβέρνηση αντάλλαξε το 'Μακεδονικό' για τις συντάξεις” επανήλθε προχθές -στο πλαίσιο συνέντευξης στο Open- ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρά τις σχετικές διαψεύσεις της Κομισιόν, αλλά και της Άνγκελα Μέρκελ! “Ο αρχηγός της Ν.Δ. εκθέτει τη χώρα μας διεθνώς” απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ καλώντας τον Κ. Μητσοτάκη “ενάμιση μήνα πριν από τις ευρωεκλογές να πει και ποιοι από τους Ευρωπαίους και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα συμμετείχαν σε αυτήν την συναλλαγή”. Παράλληλα ο πρόεδρος της Ν.Δ. ισχυρίστηκε μεν ότι η υπόθεση Novartis “αποτελεί σκευωρία, χωρίς αμφιβολία”, προσθέτοντας ωστόσο -σε αντιφατικούς τόνους- ότι  “δεν σημαίνει όμως a priori ότι όλοι είναι εξ ορισμού αθώοι”!

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ισχυρίστηκε εκ νέου ότι “η Συμφωνία των Πρεσπών προσέβαλε και περιφρόνησε τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων” σημειώνοντας -σε ερώτηση για το αν “ο κ. Τσίπρας αντάλλαξε το 'Μακεδονικό' με τις συντάξεις"- ότι “δεν έχω καμία αμφιβολία γι' αυτό”. Επιπλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά τη διακοπή της ομιλίας του στη Βέροια από ακροδεξιά στοιχεία, διερωτήθηκε σε εμφυλιοπολεμικό πνεύμα: “Σας δίνει την εντύπωση ο κ. Τσίπρας ότι αισθάνεται άνετα με την απόφασή του κι ότι μπορεί εύκολα να εξηγήσει αυτά τα οποία λέει στους Έλληνες πολίτες;".

Επιπλέον επιχείρησε να αποδομήσει τις οικονομικές συμφωνίες που υπεγράφησαν στη Βόρεια Μακεδονία καλώντας “τον κ. Τσίπρα να πάει στη Μακεδονία και να πείσει και τους συμπολίτες μας εκεί, να πείσει και τους επιχειρηματίες ότι αυτή η συμφωνία είναι προς όφελός τους”.

Ο κ. Μητσοτάκης πήρε εκ νέου αποστάσεις από τη θέση του Αντ. Σαμαρά ότι “η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική” υποστηρίζοντας ότι “η γεωγραφική Μακεδονία είναι μεγαλύτερη από την ελληνική”.

Και σκάνδαλο και σκευωρία

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. -ερωτηθείς για το σκάνδαλο Novartis- απάντησε ότι «είναι ένα κατασκεύασμα, είναι σκευωρία". Ωστόσο αμέσως μετά επιχείρησε να ανασκευάσει την αρχική του διατύπωση λέγοντας ότι «ως προς την ένταση, ως προς την πολιτική εκμετάλλευση, ως προς τον τρόπο με τον οποίο ενεπλάκη η κυβέρνηση για να κρεμαστούν δέκα άνθρωποι στα μανταλάκια για να γυρίσει πίσω στη Δικαιοσύνη, βέβαια είναι σκευωρία. Αυτό δεν σημαίνει, προς Θεού, ότι δεν υπήρχε σκάνδαλο Novartis. Αλλά σ’ αυτή τη χώρα σας παρακαλώ, επιτέλους, υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας!”.

Χωρίς πήχη...

Τέλος, ο πρόεδρος της Ν.Δ. απέφυγε -σε σχετική ερώτηση- να θέσει πήχη ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων απαντώντας γενικόλογα ότι στόχος της Ν.Δ. “είναι όχι μόνο να κερδίσουμε τις ευρωεκλογές, αλλά να κερδίσουμε με μία ευρεία νίκη και στις εθνικές εκλογές”.

ΣΥΡΙΖΑ: "Στον δρόμο του εθνικολαϊκισμού"

«Ο κ. Μητσοτάκης, πέρα από τις γνωστές αντικοινωνικές θέσεις του και την αμήχανη αλλά αποκαλυπτική τοποθέτηση για το σκάνδαλο Novartis, δεν ντράπηκε να επαναλάβει τις αθλιότητές του περί δήθεν ανταλλαγής του 'Μακεδονικού' με τη μη περικοπή των συντάξεων» σχολίασε δηκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Κουμουνδούρου θεωρεί ότι «με αυτήν την ακραία λαϊκιστική, εθνικιστική και συνωμοσιολογική του αναφορά, που θα ζήλευαν οι Όρμπαν και Σαλβίνι, ο αρχηγός της Ν.Δ. εκθέτει τη χώρα μας διεθνώς. Όχι επειδή κανείς πιστεύει αυτές τις ανοησίες, αλλά επειδή δείχνει το επίπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη χώρα μας, μιας αντιπολίτευσης που βαδίζει στον ολισθηρό δρόμο του εθνολαϊκισμού».

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον Κ. Μητσοτάκη “αν θεωρεί ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι προδοτική και αποτέλεσμα συναλλαγής, να δηλώσει ότι θα την ακυρώσει. Αλλιώς δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα ποντίκι που βρυχάται»...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL