Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κώστας Ζαχαριάδης: Με σχέδιο, αποφασιστικότητα και συμμαχίες θα βαδίσουμε στις λεωφόρους του μέλλοντος

Του Κώστα Ζαχαριάδη*

Η ανασύνθεση της προοδευτικής παράταξης μπορεί και πρέπει να γίνει με συγκεκριμένη πολιτική ατζέντα, όχι με συνθήματα αλλά αξιοποιώντας την προοδευτική πολιτική δυναμική που έρχεται από την κοινωνική βάση. Στη μεγάλη προοδευτική παράταξη που θέλουμε να συγκροτήσουμε δεν θα είμαστε όλοι ίδιοι και δεν πρέπει να είμαστε όλοι ίδιοι, πρέπει να μοιραζόμαστε κοινούς τόπους και στόχους.

Η επιλογή συνάντησης της Αριστεράς με δυνάμεις της Οικολογίας και της Κεντροαριστεράς είναι στρατηγική επιλογή κι όχι κίνηση τακτικής. Έχει βάθος περιεχομένου και βαθύ χρονικό ορίζοντα. Χρειάζονται καθαρές κουβέντες και καθαρές λύσεις για όλα τα ζητήματα.

Μια τέτοια συμμαχία θα στηρίξει ακόμη περισσότερο την εργασία και τα εργασιακά δικαιώματα, θα ενδυναμώσει τα κοινωνικά δικαιώματα και θα αναπτύξει με συνέπεια και αποτελεσματικότητα το βιώσιμο αναπτυξιακό μοντέλο που προωθούμε. Πεδίο δράσης λαμπρό λοιπόν για όσες και όσους οραματίζονται μια Ελλάδα που θα μπορεί να αποτελεί πρότυπο ανάπτυξης και δημοκρατίας για την Ευρώπη, τα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο.

Είναι κρίσιμο να κατανοήσουμε ότι το προοδευτικό μέτωπο που θέλουμε να δημιουργήσουμε θα πρέπει να έχει τη μέγιστη δυνατή αντιπροσώπευση στους κόλπους της κοινωνίας. Να αντιστοιχηθεί η πολιτική δυναμική που αναπτύσσεται με την κοινωνική δυναμική και να διαμορφωθούν εκείνες οι συνθήκες που θα φέρουν τους πολίτες πιο κοντά στην πολιτική και θα ενισχύσουν τη συμμετοχή στα κοινά.

Μπορούμε να κοιτάμε μπροστά με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα, απέναντι στις πολιτικές δυνάμεις που θέλουν επιστροφή στα ολέθρια λάθη του παρελθόντος, στις πρακτικές που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία, σε όσους πρεσβεύουν έναν αδιέξοδο πολιτικό αμοραλισμό εις βάρος των συμφερόντων της κοινωνικής πλειοψηφίας.

 

Κώστας Ζαχαριάδης είναι διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις