Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.6°C22.5°C
3 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.7°C23.4°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
22 °C
20.0°C22.6°C
1 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.6°C22.8°C
5 BF 38%
ΛΑΡΙΣΑ
Ψιχάλες μικρής έντασης
25 °C
24.1°C24.9°C
0 BF 36%
Απειλές Φ. Γεννηματά στην Κ.Ο. του ΚΙΝ.ΑΛΛ.: / Απειλές Φ. Γεννηματά στην Κ.Ο. του ΚΙΝ.ΑΛΛ.: Εκτός ψηφοδελτίων όποιος διαφοροποιηθεί...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απειλές Φ. Γεννηματά στην Κ.Ο. του ΚΙΝ.ΑΛΛ.: / Απειλές Φ. Γεννηματά στην Κ.Ο. του ΚΙΝ.ΑΛΛ.: Εκτός ψηφοδελτίων όποιος διαφοροποιηθεί...

Με το βλέμμα στο μετεκλογικό τοπίο και εν μέσω διαφορετικών προσεγγίσεων εντός του φορέα -όπως επιβεβαιώνει άλλωστε η παρέμβασή της- η Φ. Γεννηματά κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΚΙΝ.ΑΛΛ. (σ.σ.: της ΔΗ.ΣΥ.) προχώρησε σε προειδοποιήσεις ότι θα μείνουν εκτός ψηφοδελτίων όσοι δεν συμβαδίσουν με την απόφαση του συνεδρίου που έχει αποκλείσει τη συμμετοχή σε “μέτωπα” ενόψει των εκλογών.

Στη συνεδρίαση στη Χαρ. Τρικούπη η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. απέρριψε τη συγκρότηση μετώπων, λέγοντας ότι η λογική “φύγε εσύ - έλα εσύ” στις εθνικές εκλογές δεν είναι λύση. Ανέφερε ότι “βγαίνουμε πολύ πιο δυνατοί απ' ό,τι περιμέναμε, με ουσιαστική πολιτική ενότητα” και ότι “ομόφωνα αποφασίσαμε αυτόνομη πορεία με βάση το πρόγραμμά μας. Όποιος επιλέξει διαφορετικό δρόμο από τις ομόφωνες αποφάσεις του συνεδρίου θέτει εαυτόν εκτός ψηφοδελτίων”.

Το ζήτημα αφορά μεν στην απόφαση για “αυτόνομη πορεία” ενόψει των εθνικών εκλογών, ωστόσο μοιάζει να έρχεται να φρενάρει εισηγήσεις που αφορούν στη μετά τις κάλπες εποχή. Ο Δ. Ρέππας, που μόλις μια μέρα νωρίτερα δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι Δεξιά, στο συνέδριο τάχθηκε υπέρ διεξαγωγής εσωτερικού δημοψηφίσματος για να αποφασίσει η βάση αν θα μπει το ΚΙΝ.ΑΛΛ. σε κυβέρνηση ή όχι.

Παράλληλα, η Φ. Γεννηματά επανέλαβε στην Κ.Ο. (όπως αποφασίστηκε στο συνέδριο) ότι η τρίτη διερευνητική εντολή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή σε κυβέρνηση μέσα από προγραμματικό διάλογο και ότι “το καλύτερο για τον τρόπο είναι μια κυβέρνηση ευρύτατης δυνατής πλειοψηφίας”. Είναι σαφές και από αυτή την αναφορά ότι η ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛΛ. έχει πάψει προ πολλού να θέτει ως προϋπόθεση τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. σε συγκυβέρνηση, για τη δική του συμμετοχή σε κυβερνητικό σχήμα.

Αλλά ακόμα και στην περίπτωση που το ΚΙΝ.ΑΛΛ. δεν λάβει την τρίτη διερευνητική εντολή, δεν αποκλείει κατηγορηματικά τη συμμετοχή του σε συγκυβέρνηση. Σε συνέντευξή της την Τετάρτη (ΣΚΑΪ), αφού είπε ότι δεν έχει κανένα λόγο να αλλάξει το πλαίσιο που συμφωνήθηκε στο συνέδριο, επισήμανε ότι σε κάθε περίπτωση “υπάρχει το διαρκές συνέδριο, που δεν χρειάζεται ούτε να εκλέξει συνέδρους ούτε να καθυστερήσει ούτε τίποτα”, ότι “έχουμε δείξει στην πράξη ότι είμαστε υπεύθυνο κόμμα” και ότι “το θέμα είναι οι αποφάσεις μας να οδηγούν σε λύσεις, σε προοδευτικές λύσεις και να μην ξαναβάζουν τη χώρα σε περιπέτειες και αδιέξοδα”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL