Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ν. Ξυδάκης: Το κυβερνητικό έργο για την ανακούφιση των βαρών θα επηρεάσει την εκλογική συμπεριφορά

«Η κυβέρνηση κάνει όλες τις δυνατές κινήσεις για να διαμορφώσει ένα πιο ανακουφιστικό περιβάλλον και να δώσει μια διέξοδο όχι μόνο ανακούφισης αλλά και ελπίδας»

Χρειάζεται ο λόγος μας να είναι πιο επιθετικός, πιο ζωηρός, πιο σαφής, πιο φιλάνθρωπος, πιο κοντά στον κόσμο, πιο ρωμαλέος τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στον 105,5 Στο Κόκκινο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο πώς η κοινή γνώμη αντιλαμβάνεται την προάσπιση των εθνικών θεμάτων από την κυβέρνηση, όπως είναι η Συμφωνία των Πρεσπών, και αναφέρθηκε στην έλλειψη ενημέρωσης για το γενικότερο γεωπολιτικό πλαίσιο των Βαλκανίων και τις επιδιώξεις της Ελλάδας και γιατί διαμορφώθηκε η λεγόμενη εθνική γραμμή τα τελευταία δέκα και πλέον χρόνια.

Ο Νίκος Ξυδάκης στον Κώστα Αλατζά εξήγησε ότι πέραν της αυτοκριτικής ότι δεν «κάναμε σωστά της δουλειά μας για να υποστηρίξουμε πολιτικά τη συμφωνία» σημείωσε ότι υπάρχει «και ένα μέρος της κοινής γνώμης το οποίο βρίσκεται σε απόλυτη τύφλωση. Δε θέλει να καταλάβει τα οφέλη και την αναγκαιότητα που ωθεί την Ελλάδα να συνάψει μια συμφωνία να δώσει μια δημιουργική λύση».

Ο βουλευτής αναφέρθηκε στη διαχείριση του πληγωμένου φαντασιακού και στη διαχείριση του τυφλού θυμού η οποία έγινε από την αντιπολίτευση με φανερά ταπεινά ελατήρια αλλά εξήγησε ότι στην πολιτική και εκλογική συμπεριφορά των συμπολιτών θα μετρήσει το περιβάλλον το οποίο διαμορφώνεται γύρω από τις συνθήκες ζωής, την καθημερινότητα, γύρω από την υλικότητα του βίου, το εισόδημα του, τα βάρη, τα χρέη τα οποία του έχει αφήσει η κρίση.

Ο κ. Ξυδάκης σημείωσε ότι σε αυτήν την κατεύθυνση η κυβέρνηση κάνει όλες τις δυνατές κινήσεις για να διαμορφώσει ένα πιο ανακουφιστικό περιβάλλον και να δώσει μια διέξοδο όχι μόνο ανακούφισης αλλά και ελπίδας.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Θέλουν Μνημόνια για να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους

Τις ημέρες αυτές, και εν όψει της συνόδου που θα πάρει τις αποφάσεις για το ταμείο ανάκαμψης, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία εκδηλώνουν από κοινού έντονη διπλωματική κινητικότητα προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η ενίσχυση στις χώρες του Νότου δεν θα συνοδεύεται από Μνημόνια και οικονομική επιτήρηση.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις