Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Π. Σκουρλέτης: Η ΝΔ επενδύει στη μισαλλοδοξία ανοίγοντας το δρόμο στην ακροδεξιά (Video)

«Η ΝΔ υιοθετεί ακροδεξιές απόψεις που διαμορφώνουν τη σημερινή της ταυτότητα - Όλες οι προϋποθέσεις για νικηφόρο αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές»

Η ΝΔ όχι απλώς στεγάζει ακροδεξιά στοιχεία αλλά υιοθετεί ακροδεξιές απόψεις που διαμορφώνουν τη σημερινή της ταυτότητα δήλωσε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι ολοένα και πιο συχνά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανοιχτά υιοθετούν ρατσιστικές συμπεριφορές.

«Δυστυχώς η ΝΔ επενδύει στη διχαστική ρητορική, στη μισαλλοδοξία. Δεν καταλαβαίνει όμως ότι με αυτήν την πρακτική ανοίγει το δρόμο στην ακροδεξιά» σημείωσε ο Π. Σκουρλέτης μιλώντας στην ΕΡΤ1. Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών κάλεσε όλες οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις να μιλήσουν ξεκάθαρα και να υψώσουν ένα τείχος ενάντια στο ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία και σημείωσε ότι κάποιοι επενδύουν στο φόβο.

Όπως είπε, από την ημέρα που ψηφίστηκε η Συμφωνία των Πρεσπών έχουν γίνει πάνω από 50 εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα. Παρόλα αυτά, σημείωσε, τα φώτα της δημοσιότητας σταθήκανε σε 10-15 περιπτώσεις όπου υπήρξε οργανωμένη και καθοδηγούμενη παρουσία ανθρώπων που δεν ξεπερνούν τα δάχτυλα των δύο χεριών. «Τα γνωστά μέσα τα αναπαράγουν και δημιουργούν μία αίσθηση αποδοκιμασίας της κυβέρνησης. Δε μας φοβίζει αυτό, ίσα ίσα μας δίνει την ευκαιρία να μιλάμε για το πραγματικό περιεχόμενο της Συμφωνίας» επισήμανε ο Π. Σκουρλέτης και υπογράμμισε ότι είναι επιλήψιμο και καταδικαστέο όταν η ΝΔ δεν καταδικάζει αυτές τις πρακτικές. «Τις ανέχεται και τις ενθαρρύνει. Υπήρξε μία πολιτική κριτική της ΝΔ που ουσιαστικά έκλεινε το μάτι σε όσους πηγαίνουν εκ συστήματος και προκαλούν τέτοιου είδους γεγονότα» ανέφερε.

Ο Πάνος Σκουρλέτης εκτίμησε ότι στην εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου θα υπάρξουν οργανωμένοι ακροδεξιοί θύλακες που θα προσπαθήσουν για άλλη μία φορά να δημιουργήσουν μία ψεύτικη εικόνα. «Δεν τους ακολουθεί ο κόσμος. Τα πρόθυμα κανάλια θα πάνε να καλύψουν μία, δύο, τρεις, τέσσερις πόλεις της Ελλάδας και θα δούμε τη Δευτέρα το απόγευμα τέτοιου είδους φαινόμενα δήθεν λαϊκής αγανάκτησης. Θα πρόκειται για άλλη μία εικονική πραγματικότητα» επισήμανε και κάλεσε τη ΝΔ να αποστασιοποιηθεί, να καταγγείλει αυτούς που σκέφτονται να προβούν σε τέτοιου είδους καταστάσεις και να περιφρουρήσει τον εθνικό εορτασμό.

«Θα επιδιώξουν μέχρι τις ευρωεκλογές να καλλιεργήσουν ένα τέτοιο ζήτημα. Δυστυχώς η ΝΔ επενδύει στη διχαστική ρητορική και στη μισαλλοδοξία. Δεν καταλαβαίνει ότι με αυτήν την πρακτική ανοίγει το δρόμο στην ακροδεξιά» τόνισε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πολιτικά τραγική η στάση του ΚΙΝΑΛ»

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση του Κινήματος Αλλαγής, ανέφερε ότι αυτή πρέπει να προβληματίσει τα ίδια τα στελέχη και τους ψηφοφόρους αυτού του χώρου. «Είναι πολιτικά τραγικό ότι το ΚΙΝΑΛ προτάσσει την στρατηγική ήττα της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ που σημαίνει στρατηγική νίκη της ΝΔ. Αυτή είναι η πρόταση της κυρίας Γεννηματά. Δεν κλείνει πια μάτι, αλλά έχει στρέψει το πρόσωπό της προς τη ΝΔ η οποία δυστυχώς μετά την προεδρία Σαμαρά ολοένα και περισσότερο καθιερώνεται ως μία δύναμη λιγότερο ευρωπαϊκή, σαν μία δύναμη που όχι απλώς στεγάζει ακροδεξιά στοιχεία αλλά υιοθετεί ακροδεξιές απόψεις που διαμορφώνουν τη σημερινή της ταυτότητα».

«Όλες οι προϋποθέσεις για νικηφόρο αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές»

Αναφορικά με τις ευρωεκλογές, ο Πάνος Σκουρλέτης εκτίμησε ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για νικηφόρο αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε, δεν είναι μία υπεραισιόδοξη εκτίμηση, αλλά μία αίσθηση από την καθημερινή επικοινωνία με τον κόσμο. «Στη φαρέτρα μας έχουμε μία υπεροπλία επιχειρημάτων για να πείσουμε τον κόσμο ότι η χώρα αργά και σταθερά βαδίζει σε ένα διαφορετικό δρόμο» σημείωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι  ποτέ οι δημοσκοπήσεις από το 2012 δεν πέφτουν μέσα για τον ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι οι ερχόμενες ευρωεκλογές δε θα είναι σαν τις προηγούμενες. «Είναι ένα σταυροδρόμι μπροστά από το οποίο πρέπει κάποιος να διαλέξει: ή τη συνέχιση των ακραίων πολιτικών λιτότητας που δημιουργούν νέες ανισότητες και αποδομούν την ίδια την Ευρώπη ή να αλλάξει φορά των πραγμάτων στην κατεύθυνση μίας πιο φιλολαϊκής πολιτικής που θα στηρίζεται πάνω στην αλληλεγγύη των λαών, στην εμβάθυνση της Δημοκρατίας. Ο χαρακτήρας των εκλογών τις κάνει πολύ σημαντικές, θα είναι έντονα πολωμένες. Δεν πρόκειται για δημοψήφισμα αλλά για μία σοβαρή πολιτική αντιπαράθεση όπου ο κόσμος πρέπει να προσέξει πολύ σοβαρά τι θα ψηφίσει. Καλούμε τον κόσμο με τη ψήφο του να δώσει μία νέα εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Το μήνυμα θα είναι θετικό για εμάς» τόνισε.

Συντάκτης: avgi.gr

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τι μάθαμε από την υπόθεση Δημάκη

Η υπόθεση του Βασίλη Δημάκη έληξε τελικά με την ικανοποίηση του αιτήματός του. Και η κατάληξη της υπόθεσης δείχνει ότι ο άνθρωπος αυτός, που διεκδίκησε το δικαίωμα να μορφωθεί και να αναδείξει τις δεξιότητές του, παρότι φυλακισμένος, ταλαιπωρήθηκε άδικα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο