Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ. Σταθάκης: Δεν πρόκειται να γίνει αύξηση στην τιμή του ρεύματος (Video)

«Η ΔΕΗ αποφασίζει για τις εκπτώσεις, είναι 100% δικιά της απόφαση, δεν αφορά την κυβέρνηση. Την κυβέρνηση αφορά η τιμή του ρεύματος»

Στη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να αυξηθεί η τιμή του ρεύματος προχώρησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, κληθείς να σχολιάσει τη νέα εμπορική πολιτική της ΔΕΗ, η οποία περιορίζει κατά 5% την έκπτωση συνέπειας.

«Η ΔΕΗ αποφασίζει για τις εκπτώσεις, είναι 100% δικιά της απόφαση. Αυτή ρυθμίζει την εκπτωτική της πολιτική, δεν αφορά την κυβέρνηση» σημείωσε ο Γ. Σταθάκης μιλώντας στο Open Beyond.

Όπως είπε, την κυβέρνηση αφορά η τιμή του ρεύματος. «Το έχουμε πει κατ’επανάληψη ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση της τιμής του ρεύματος, αυτό είναι η κυβερνητική ευθύνη» υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για «μάχη» των μακεδονικών προϊόντων έναντι των γειτόνων μας, ο υπουργός Περιβάλλοντος επισήμανε ότι η χώρα μας την κερδίζει «διότι μέχρι χθες 146 χώρες αναγνώριζαν τη Δημοκρατία της Μακεδονίας άρα η ελληνική διπλωματία σε κάθε εμπορική έκθεση ανάλωνε ώρες επί ωρών για να γράφεται το FYROM».

Ο Γ. Σταθάκης τόνισε ότι τα ελληνικά μακεδονικά προϊόντα είναι κατοχυρωμένα 100% ,καθώς υπάρχει απόλυτα καθαρή διατύπωση. «Η άλλη πλευρά πρέπει να έχει σαφέστατο μήνυμα ότι είναι προϊόν Βόρειας Μακεδονίας» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, σημείωσε ότι θα υπάρχει ρητή αναφορά για τον αγωγό. «Δε θα υπογράψουμε σήμερα, θα έχουμε λίγη ακόμα τεχνική επεξεργασία για να υπογράψουμε στο επόμενο διάστημα» τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος.

Τέλος, ο Γ. Σταθάκης κληθείς να σχολιάσει τις πλημμεληματικές διώξεις για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα, επισήμανε ότι καλύπτεται πλήρως από τις δηλώσεις της Ρ. Δούρου πως έγινε ό,τι καλύτερο ήταν δυνατό. «Θεωρούμε ότι η διερεύνηση θα βγάλει το οριστικό πόρισμα. Κανένας δε στράφηκε κατά της δικαστικής διερεύνησης, κάθε άλλο» τόνισε.

Συντάκτης: avgi.gr

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο εξευτελισμός του Χρυσοχοϊδη και της Ν.Δ.

Τα χθεσινά γεγονότα στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που συζητιόταν το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, είναι εικόνες και από το παρελθόν και από το μέλλον. Είχαν όμως και ένα παράπλευρο αποτέλεσμα: προκάλεσαν τον απόλυτο διασυρμό της Νέας Δημοκρατίας μέσα στη Βουλή.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις