Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Αλ. Χαρίτσης: Η ΝΔ θα εκπλαγεί δυσάρεστα με το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ. Χαρίτσης: Η ΝΔ θα εκπλαγεί δυσάρεστα με το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών

Η Νέα Δημοκρατία θα εκπλαγεί δυσάρεστα με το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, ανέφερε, μιλώντας νωρίτερα στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να μην προεξοφλεί τη «συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ», προτρέποντάς την να μελετήσει όσα δηλώνουν οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες που προέρχονται από τον δικό της χώρο, για την πολιτική της κυβέρνησης σχετικά με την Αυτοδιοίκηση.

«Ακούσαμε τον εισηγητή της ΝΔ, τον κ. Βορίδη, να μιλάει πάλι για συνωμοσίες, για κάποιον ιθύνοντα νου. Δεν ισχύουν αυτά κύριε Βορίδη. Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Μιλήσατε για τη συντριβή που επέρχεται στις αυτοδιοικητικές εκλογές, για τις δυνάμεις που αναφέρονται στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Σας συνιστώ να μην προεξοφλείτε συντριβή. Δείτε τι λένε ακόμη και σήμερα, τι δηλώνουν αυτοδιοικητικοί παράγοντες, δήμαρχοι και περιφερειάρχες που πρόσκεινται και στον δικό σας πολιτικό χώρο, έτσι και αλλιώς η πλειοψηφία ανήκει στον δικό σας πολιτικό χώρο», σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών και προέτρεψε τη ΝΔ: «Δείτε τι λένε για τις προσλήψεις, δείτε τι λένε για την πολιτική που ακολουθούμε για τις χρηματοδοτήσεις των ΟΤΑ και νομίζω ότι θα καταλάβετε ότι αυτά τα σενάρια περί συντριβής δεν έχουν βάση, και θα εκπλαγείτε δυσάρεστα για εσάς, ευχάριστα για εμάς, με το αποτέλεσμα που θα έχουμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές».

Ως προς την ουσία της τροπολογίας για την εκλογική διαδικασία, ο κ. Χαρίτσης κάλεσε όλες τις πλευρές να αναλογιστούν ότι μιλάμε για μία πολύπλοκη διαδικασία και σύνθετη, και εκείνο που κάνει η κυβέρνηση με τη συγκεκριμένη τροπολογία είναι δυνητικά να είναι ανοιχτές οι τεχνικές επιλογές, εφόσον τελικά χρειαστεί αύξηση εκλογικών τμημάτων, εφόσον χρειαστεί κατάτμηση, εφόσον χρειαστεί αξιοποίηση δημοσίων υπαλλήλων Νομικών ΠΕ (Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης).

«Αυτό που κάνουμε είναι να κρατούμε ανοιχτές τις τεχνικές δυνατότητες, ώστε στις 26 Μαϊου και στις 2 Ιουνίου η εκλογική διαδικασία να διεξαχθεί με τον αρτιότερο τεχνικά τρόπο», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών. Αναφερόμενος στην τροπολογία για την άρση του εκλογικού κωλύματος βουλευτών που θα είναι υποψήφιοι στις ευρωεκλογές και την κριτική για αλλαγές στο «παρά πέντε», ο κ. Χαρίτσης παρουσίασε στοιχεία που δείχνουν ότι παραμονές των ευρωεκλογών του Μαϊου του 2014 ψηφίστηκε νόμος που συνιστά συνολική αλλαγή του εκλογικού νόμου. Όπως, μάλιστα, επισήμανε ο υπουργός, τότε ψηφίστηκε και μία μείζονα αλλαγή, δηλαδή, η μετάβαση από τη λίστα στον σταυρό προτίμησης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL